Kerstmuffins met noten en cranberry’s

16 december 2019
Kerstmuffins met noten en cranberry’s
26

Hoe heerlijk ik het ook vind om uit te pakken met kerstrecepten, soms is een eenvoudig baksel precies waar je zin in hebt. Iets dat makkelijk te maken is, toch bij de kerstdagen past en bovendien heerlijk is. Deze kerstmuffins met noten en cranberry’s voldoen hier zeker aan. Door de toevoeging van sinaasappel zijn ze ook nog eens lekker fris. En als je ze een beetje te groot vindt om te serveren met Kerst zelf, kun je er natuurlijk ook prima mini muffins van maken. Is ook gelijk superleuk voor een kerst high tea (nu wil ik er eentje organiseren!).

Kerstmuffins met noten en cranberry’s

Deze kerst muffins zijn heerlijk gevuld met allerlei lekkers zoals cranberry's, amandelen en pistache noten en passen daarom perfect bij de kerstdagen.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snuf zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 50 gram pistachenootjes grofgehakt
  • 50 gram amandelen grofgehakt
  • 40 gram cranberry's gedroogd

Voor de topping

  • handje pistachenootjes fijngehakt
  • handje amandelschaafsel

Instructies

  • Doe de lichtbruine basterdsuiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door.
  • In een andere kom klop je met een garde de rasp van de sinaasappel en 50 ml van het sap samen met de eieren, melk en zonnebloemolie.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Voeg nu de ingrediënten voor de vulling toe en spatel deze door het beslag.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijslepel. Vul ze tot ongeveer één centimeter onder de rand.
  • Garneer de muffins met een laagje fijngehakte pistache en amandelschaafsel.
  • Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Afgesloten in een trommel 2-3 dagen bewaren óf bewaar ze voor maximaal drie maanden in de vriezer voor een langere houdbaarheid.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Marianne schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe lang en op welke temperatuur bak je de mini muffins? En..op boven/ onderwarmte toch?
    Fijne dagen.
    Marianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Minimuffins bak je gemiddeld 15 minuutjes. En inderdaad boven/onderwarmte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *