Deze heerlijke witte chocoladefudge met cranberry en pistache maakte ik vorig jaar voor Kerst. Ik zette een schaaltje op tafel en heb het meerdere keren aan kunnen vullen, iedereen smulde ervan! Het ziet er ook zo mooi uit door het contrast in kleuren. Fijne bijkomstigheid: de fudge heb je binnen een kwartier gemaakt, alleen voor het opstijven moet je voldoende tijd uittrekken. Een prima lekkernij om te maken tijdens alle drukte deze feestdagen dus. Kun je toch maar mooi zeggen dat je zelf aan de bak bent gegaan voor je gasten.
BAKTIP: In dit recept gebruik ik een bakvorm van 16 x 24 cm. Een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm is ook geschikt, maar als je eenzelfde formaat ovenschaal hebt staan, kan je deze ook gebruiken.
Oooeehh dit klinkt wel heel goed 🙂
Maar toch een vraagje, als je hem dan bewaard nadat je de fudge in blokjes hebt gesneden.
Doe je dat in een doosje in de koelkast of gewoon buiten de koelkast?
Ik heb al regelmatig de chocoladefudge van Laura gemaakt, gisteren nog met overgebleven chocolade-kruidnoten erin, mmmmmmmmmmmm! Ik bewaar het in de koelkast, buiten de koelkast wordt het snel zacht.
In de koelkast, staat ook onderaan het artikel 😉
Kan dit ook met melkchocolade? Wij vinden witte chocolade nl niet lekker…
Ja hoor, dat kan ook 🙂
Wat ziet dit er vrolijk en gezellig uit!
Top!
Xus,
Car
Je kan wel zien dat ik nog niet helemaal wakker was 😉
Heel erg bedankt voor het antwoord in ieder geval!
Dat was mijn vraag ook 🙂 Kan dit ook met andere chocola?
Hoi Laura,
Het is superlekker, ik heb het gister gemaakt, met gezouten pistachenoten (had alleen dat in huis), maar zeker wel een lekkere twist! Ik vroeg mij alleen af of de gecondenseerde melk met suiker is of zonder?
Met suiker (ik heb zelf ook nog nooit zonder suiker gezien eigenlijk).
Oke dank je wel! Ik ben het wel eens tegengekomen in bepaalde supermarkten. Dus ik dacht beter even checken 🙂
Het is goed gelukt. Een deel gemaakt met pure chocolade, hazelnoten en rozijnen. Ook heel lekker!
Hoi Laura,
Kun je me vertellen waarom bij deze Fudge variant gekozen is voor 400 gram witte chocolade en bijvoorbeeld bij je Rolo Fudge maar voor 340 gram op een blikje gecondenceerde melk?
Omdat ik merk dat ik met meer witte chocola een beter resultaat krijg. Voor melk en puur is 340 gram wel voldoende.
Hoi laura hoop dat hè dit nog ziet:( ik heb het gemaakt voor de markt morgen voor de straatdieren. Nadeel toen ik de chocolade had laten smelten was het wel heel erg vloeibaar nu word het niet hard:( wat doe ik fout heb 600 gr witte chocolade en 1,5 zelf gemaakte gecondenseerdemelk gedaan.. Wat nu:(opnieuw opwarmen …
Het zou kunnen liggen aan je zelfgemaakte gecondenseerde melk, ik weet niet precies in hoeverre die verschilt van het blikje dat ik noem in het recept.
Hoi Laura ,
Ik zou dit graag een keer maken , maar zou je het mengsel ook in kleine siliconen vormpjes kunnen verdelen ?
of zou dit blijven plakken ?
Nee hoor, dat moet lukken.
Is dit met gezouten pistache? Groetjes leen
Wat jij lekker vindt, ik gebruikt zelf ongezouten pistachenoten
Kun je dit ook maken met iets anders erin? Wat stel jij voor om in de plaats van de pistachenoten te doen? Want ik heb een ernstige allergie vier pistache (en pinda) Dus zou dat graag willen vervangen met een ander soort noot of mss iets van fruit?
Kun jij een tip geven?
Mvg,
Veronique
In principe kun je er vrijwel alles doorheen doen, pecannoten misschien? Fruit kan ook, of koekjes?
Hi Laura, kan ik ook gewoon repen witte chocolade gebruiken?
Jazeker
Moet het niet doorkoken tot een bepaalde temperatuur? Het water loopt me in de mond en wil het gaan maken. Graag hoor ik van je.
Groetjes Petra
Nee dat is niet nodig, anders had het erbij gestaan 😉
Hoy
Gewerkt volgens recept ,maar na een nacht in de frigo stijft het geheel niet op .wel gewone witte chocolade genomen geen pellets ?
Heb je het wel lang genoeg door laten koken en gecondenseerde melk gebruikt? Zo’n blikje van Friesche Vlag bijvoorbeeld, dat is al wat dikker.
Kan ik de fudge ook een uurtje in de vriezer zetten zodat deze sneller hard wordt/opstijft?
Of kan het echt alleen in de koelkast?
Dat kan zeker.
Geweldig zoals het er stond gemaakt en het kan niet mislukken. Dit komt met de kerst terug op tafel voor bij de koffie.
Wat leuk! En fijn dat je er nu al uit bent wat je met Kerst gaat maken 😀
Ik heb het met Kerst gemaakt het was een enorm succes! Had er nog wel wat kokosrasp door en opgedaan, is ook superlekker!
Ook leuk om in een mooi glazen potje kado te geven!
Ah wat leuk!
Goedemorgen,
Er staat dat je de witte chocolade met de gecondenseerde melk samen moet doen, maar moet het dan ook net zo dik worden als je er caramel van maakt?
Nee, alleen smelten tot een egale massa.
Oke dan gaan we ermee aan de slag, dankjewel
Hi Laura vraagje heb ze gemaakt was echt in de smaak gevallen alleen had ze niet in de koelkast bewaard moet ik ze nu dan weg gooien 5 dagen stonden ze buiten de koelkast?
Als je ze goed verpakt hebt zou je gewoon even goed moeten kijken, ruiken en proeven. Het is niet onmogelijk, maar in de koelkast is beter.
Beste Laura,
Welke merk chocolade heeft u gebruikt?
Mvg
Anju
Ik gebruik graag Callebaut
Al vaker gemaakt en op verzoek ook voor anderen.
Tip voor degenen met noten allergie, ik heb wel eens pompoenpitten gebruikt, puur vanwege de kleur.
Nu weer alles in huis dus ik duik de keuken in:-)
Hallo! Ik heb deze ook gemaakt en het is zeker lekker. Alleen vind ik de smaak van de cranberries en pistache wegvallen. Is dit herkenbaar?
Het is nu alsof ik bijv een witte magnum eet.. lastig uit te leggen.
Zijn er tips?
Heyy
Kan je het ook fudge maken met aleen witte chocolade of mislukt het dan???
Wat bedoel je precies? Deze is met witte chocolade, of bedoel je zonder de andere ingrediënten?
Ja bedoel zonder de gedroogde cranberry’s en pistachenootje
Ja hoor dat kan zeker, je kunt er ook andere nootjes of stukjes koek doorheen mengen.
Hallo, wat een heerlijk recept. Hier zeker een succes. Vraagje; kan ik de chocola en Gecondenseerde melk ook au bain marie laten smelten? Of wordt de structuur dan anders?
Dank u wel
Ik denk dat het prima moet kunnen.
Ik heb recept opgeslagen 😍
Ben heel benieuwd 😋
Ik maak al jaren fudge met als basis chocolade en gecondenseerde melk. Toch zie ik bij sommige recepten ook nog roomboter erbij staan, maar heb het nooit geprobeerd. Ik wil dit recept graag maken maar zag op een andere site hetzelfde soort recept maar dan met roomboter. Hoe wordt het resultaat dan anders?
Ik maak het eigenlijk altijd zonder roomboter, dus dat durf ik je niet te zeggen.
Ik maak dit al jaren als traktatie op werk, ieder jaar weer een succes!
Is er een manier om de fudge steviger te maken zodat die langer buiten de koelkast kan zonder te zacht te worden? Meer witte chocolade gebruiken bv?
Dat vind ik lastig te zeggen zonder het getest te hebben. Maar ik zou zeggen, probeer het vooral en laat het weten of het gelukt is.
Hoi Laura!
Ik had een vraagje, ik heb gedroogde frambozen al in huis, is dat qua smaak als ik ze klein maak en erbij doe met de pistache dan vergelijkbaar met de cranberry smaak?Dankjewel alvast!
Niet helemaal hetzelfde, maar zeker wel vergelijkbaar! Cranberry’s zijn net wat zuurder.
Dankjewel, goed om te weten! Ik heb het uitgeprobeerd en is gelukkig heel lekker.