Chocolade havermoutpap

Gepost: 28 januari 2022 Laatst bewerkt: 6 mei 2024
Chocolade havermoutpap

Deze chocolade havermoutpap is een favoriet van een van mijn teamgenoten, dus hoogste tijd dat ik het ook eens zou uitproberen. En lekker dat het is! Ideaal als je wakker wordt met trek in chocolade. De banaan geeft een subtiele zoete smaak aan de pap en daardoor is het bijna alsof er chocolade door de havermoutpap heen gemengd is, maar dat is natuurlijk niet zo. De pindakaas maakt de pap helemaal af.

Gezonde ontbijtrecepten

Deze maand puilt Laura’s Bakery uit van de gezondere bakrecepten, dat is je vast niet ontgaan. In de categorie ontbijt kwamen de afgelopen weken al heerlijke havermoutwafels online, feestelijke volkoren pancakes met citroen en blauwe bessen en een bananenbrood mug cake die ideaal is als ontbijt. En nu ook deze chocolade havermoutpap! Zo kom je lekker gevarieerd de week door.

Chocolade havermoutpap-1 (2)

 

Chocolade havermoutpap

Opslaan
Recept afdrukken

4.84 van 12 stemmen

Chocolade havermoutpap

Deze chocolade havermoutpap (zonder chocolade) is een heerlijk en verantwoord ontbijt en dé oplossing als je wakker wordt met trek in chocolade.
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 flinke (rijpe) banaan of twee kleine bananen
  • 400 ml melk
  • 80 gram havermout
  • 1 el cacaopoeder
  • 0,5 tl vanille extract
  • 1 snuf zout

Toppings

  • pindakaas
  • plakjes banaan of blauwe bessen
  • eventueel: geraspte kokos of kokosvlokken

Instructies

  • Prak de banaan en doe samen met de melk, havermout, cacaopoeder, vanille extract en snuf zout in een steelpan; zet het op een middelhoog vuur.
  • Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert. Als het cacaopoeder klontert kun je het beste een garde gebruiken.
  • Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
  • Giet de pap in een kom en versier met toppings naar keuze.

Tips

  • Ik vind de pap zoet genoeg door de banaan, maar je kunt natuurlijk altijd een beetje suiker of honing toevoegen.
  • Meng ook eens een flinke eetlepel pindakaas door de pap zelf, za-lig.
  • Voor nog meer variatie: een beetje oploskoffie door de pap smaakt ook erg lekker.
Bewaren

Gelijk van genieten, bewaren raad ik niet aan. Als je dit toch wilt, bewaar het dan maximaal één of twee dagen in de koelkast en voeg bij het opwarmen een scheutje extra melk toe.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept