Voor bij een kerstborrel of juist bij de kerstbrunch; deze cranberry-geitenkaas scones zijn voor meerdere momenten geschikt deze kerstdagen. Jarenlang was ik trouwens niet echt dol op geitenkaas, hoe anders is dat nu. Dit ingrediënt ligt standaard in mijn koelkast en ik verwerk het in vele recepten, zo lekker vind ik het. In deze scones was het een experimentje, want ik had geen idee of het zou lukken om een zachte kaas door het deeg heen te kneden. Nou, het lukte dus prima. Je moet uiteraard niet te lang kneden, want het is het lekkerst om echt nog goede stukken geitenkaas te hebben voor de smaak. Maar dat leg ik je allemaal uit in het recept.
BAKTIP: Om de scones met melk te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Hoi Laura,
Zou het ook zonder geitenkaas lekker zijn?
Of zorgt de geitenkaas echt voor de smaak in deze scones?
Hier een familie die absoluut niet van geitenkaas houdt en zelf kan ik het niet eten door mn lactose intolerantie…
Ziet er heerlijk uit!! Ik heb verse cranberry’s staan. Kan ik die ook gebruiken??
Dat zou ik niet doen, die zijn heel zuur en geven meer vocht af 🙂
Kan ik dit ook met bloem en bakpoeder maken in plaats van zelfrijzend bakmeel?
Absoluut!
Hoeveel bakpoeder heb ik dan nodig?
Lastig om te zeggen gezien ik ze alleen mét heb geproefd. Een scone met cranberry’s of blauwe bessen is daarentegen ook altijd erg lekker.
Dankjewel! Dan ga ik eens kijken en proberen 🙂
Wat zijn ze heerlijk! Ik heb harde, oude geitenkaas gebruikt. Die wordt wel zacht, maar niet vloeibaar.
In de boodschappenlijst van AH en Jumbo staat een harde geitenkaas maar ik vermoed dat zachte geitenkaas moet zijn, omdat het verkruimeld moet zijn. Klopt dat?
Klopt inderdaad helemaal!