Snelle cranberry-cinnamon rolls

4 december 2021
Snelle cranberry-cinnamon rolls
18

Je kunt het jezelf tijdens de kerstdagen zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Hoewel ik zelf graag in de keuken sta en een recept best de nodige tijd mag kosten, ben ik ook dol op de recepten die je in een handomdraai in de oven hebt geschoven. Deze snelle cranberry-cinnamon rolls vallen in die laatste categorie. Bewaar dit lekkers voor het kerstontbijt, of beter nog, maak ze dit weekend al om vast voor te proeven.

Dol op dit snelle kerstontbijt? Ik heb nog meer variaties voor je online staan! Het basisrecept voor deze snelle cinnamon rolls uiteraard, maar ook heerlijke snelle cinnamon rolls met pecannoten en karamel.

Snelle cranberry-cinnamon rolls

Op zoek naar een lekker en simpel recept voor het kerstontbijt? Zoek niet verder, met deze snelle cranberry-cinnamon rolls zit je helemaal goed.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram canberry compote
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el melk

Instructies

  • Rol het deeg helemaal uit. Smelt de boter en meng de kaneel en baserdsuiker erdoor. Verdeel over het deeg, gevolgd door het laagje cranberry compote.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 plakken. Leg ze in een ovenschaal.
  • Bak de cinnamon rolls in 18 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Maak het glazuur door de poedersuiker, vanille-extract en melk door elkaar te roeren. Voeg eventueel iets meer melk toe als je het glazuur nog te dik vindt.
  • Verdeel het glazuur over de swirls en je bent klaar. Eet smakelijk!
Bewaren

Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. C van de Vis schreef:

    Na 18 minuten op 180 graden onder-en-bovenwarmte waren deze rolls nog lang niet gaar.

    1. Laura's Bakery schreef:

      In wat voor oven zijn de cinnamon rolls gegaan? Was de oven voorverwarmd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *