Snelle cranberry-cinnamon rolls

Gepost: 4 december 2021 Laatst bewerkt: 6 januari 2024
Snelle cranberry-cinnamon rolls

Je kunt het jezelf tijdens de kerstdagen zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Hoewel ik zelf graag in de keuken sta en een recept best de nodige tijd mag kosten, ben ik ook dol op de recepten die je in een handomdraai in de oven hebt geschoven. Deze snelle cranberry-cinnamon rolls vallen in die laatste categorie. Bewaar dit lekkers voor het kerstontbijt, of beter nog, maak ze dit weekend al om vast voor te proeven.

Dol op dit snelle kerstontbijt? Ik heb nog meer variaties voor je online staan! Het basisrecept voor deze snelle cinnamon rolls uiteraard, maar ook heerlijke snelle cinnamon rolls met pecannoten en karamel.

BAKTIP: Wil je het glazuur mooi verdelen over de cinnamon rolls? Doe het glazuur in een wegwerp spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Zo kan je eenvoudig een streeppatroon maken.

HET FEESTDAGEN BAKBOEK 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

BESTEL NU!

Afbeelding
Snelle cranberry cinnamon rolls-2a

Meer kerstrecepten met cranberry

Cranberry’s horen er natuurlijk bij met kerst. Daarom heb ik hier een aantal lekkere kerstrecepten met cranberry voor je op een rijtje gezet:

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Snelle cranberry-cinnamon rolls

Op zoek naar een lekker en simpel recept voor het kerstontbijt? Zoek niet verder, met deze snelle cranberry-cinnamon rolls zit je helemaal goed.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram canberry compote
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el melk

Instructies

  • Rol het deeg helemaal uit. Smelt de boter en meng de kaneel en baserdsuiker erdoor. Verdeel over het deeg, gevolgd door het laagje cranberry compote.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 plakken. Leg ze in een ovenschaal.
  • Bak de cinnamon rolls in 18 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Maak het glazuur door de poedersuiker, vanille-extract en melk door elkaar te roeren. Voeg eventueel iets meer melk toe als je het glazuur nog te dik vindt.
  • Verdeel het glazuur over de swirls en je bent klaar. Eet smakelijk!
Bewaren

Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. C van de Vis schreef:

    Na 18 minuten op 180 graden onder-en-bovenwarmte waren deze rolls nog lang niet gaar.

    1. Laura's Bakery schreef:

      In wat voor oven zijn de cinnamon rolls gegaan? Was de oven voorverwarmd?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept