Rolo crumble cake

3 januari 2016
135

Rolo crumble cake 1a

In het verleden heb ik al vaker gebakken met ROLO en die baksels waren elke keer weer een succes, vooral de ROLO koekjes vallen bij iedereen in de smaak. Toen ROLO mij uitdaagde om nog eens iets te bakken met dit heerlijke chocolaatje hoefde ik niet lang na te denken. Voor mij was de uitdaging niet zo zeer het bedenken van een lekker recept, maar meer het maken van een keuze uit al mijn recept ideeën. Ik zou een boek kunnen vullen met ROLO baksels, helemaal geen probleem. Ik besloot uiteindelijk voor de ROLO crumble cake te gaan, een groot succes volgens mijn proefpanel. Misschien zelfs nog wel lekkerder dan de ROLO koekjes. Je zou het haast niet voor mogelijk houden, maar geloof mij: deze cake wil je proberen!

Waarom ROLO mij heeft uitgedaagd? Als ik zeg “Weet goed wat je met je laatste ROLO doet” gaat er misschien al een lampje branden. De bekende zin uit de ROLO reclame van 20 jaar geleden. Een oudje dus, maar nog steeds een succes. Hier kun je hem terugkijken als je even niet meer weet wat ik bedoel. De reclame weet nog elke keer een glimlach op mijn gezicht te toveren. En ik was blijkbaar niet de enige, want onlangs is deze reclame uitgeroepen tot de beste reclame aller tijden, dat begrijp ik best. Wat ik dan weer niet begrijp, is dat er veel mensen waren die niet wisten dat ROLO nog bestond. Dus bij deze: ROLO bestaat nog! En nu allemaal naar de supermarkt om de ingrediënten voor deze cake te halen. En een rolletje extra, gewoon om zo lekker op te snoepen 😉 .

Rolo crumble cake 2a

Rolo crumble cake 3a

ROLO crumble cake

Deze overheerlijke ROLO crumble cake is zeker het proberen waard. De smeuïge cake is heerlijk als toetje, op een verjaardag of gewoon bij de koffie.
Porties: 15 personen

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml yoghurt
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 rollen ROLO

Kruimellaag

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 65 gram bloem
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • snufje zout

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg het vanille extract toe en mix tot één geheel. Schraap even over de bodem van de kom om te kijken of alle boter ook is opgenomen.
  • Voeg de yoghurt toe en meng door het mengsel heen. Als laatst voeg je het bloem, bakpoeder en zout toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal (die van mij is 18 x 28 centimeter). Halveer de ROLO’s en strooi deze over de cake.
  • Maak de kruimellaag. Hiervoor doe je alle ingrediënten in een kom, kneed met de hand tot een mooi kruimelig deeg. Strooi dit over de cake heen.
  • Bak de ROLO crumble cake in 45-50 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Klop het beslag niet te lang, zodra de bloem helemaal is opgenomen kun je stoppen.

Denk je dat je beslag te dun is? Voeg een beetje extra bloem toe.

Bang dat de Rolo’s naar de bodem zakken? Meng ze met een beetje bloem voordat je ze over het beslag strooit.

Bewaren

Je kunt de cake, mits goed verpakt, ongeveer een weekje bewaren.

Rolo crumble cake 4a

Ik wilde eindigen met ‘Weet goed wat je met je laatste stukje ROLO crumble cake doet”, maar vond hem iets te afgezaagd. En nu heb ik het stiekem toch nog gezegd. Sorry, hij blijft leuk! 😉

Dit artikel is een samenwerking met ROLO, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

112 reacties

  1. Charissa schreef:

    Hey Laura!

    Deze ga ik zeker maken!
    Maar welke yoghurt (volle, halve volle, magere) gebruik jij? Want er zijn tegewoordig zoveel verschillende soorten 🙂

    Gr charissa

    1. Charissa schreef:

      Sorry nog 1 andere vraag, halveer en gebruik je alle 3 de rollen? 🙂

      1. Laura schreef:

        Yes, de rollen gaan sneller dan je denkt 😉

    2. Laura schreef:

      Ik heb halfvolle yoghurt gebruikt, maar volle kan ook.

      1. charissa schreef:

        Super bedankt!!!!

  2. Mmm! Dat ziet er lekker uit. Ik ben dol op rolo! Dankjewel voor het delen.

  3. Laura schreef:

    Hallo Laura,

    Dat ziet er heerlijk uit. Hoelang is de cake te bewaren? Ik wil m maken voor in het weekend maar ivm werk heb ik alleen woensdag de tijd.

    Groetjes Laura

    1. Laura schreef:

      Dat kan wel hoor. Je kunt hem -mits goed verpakt- prima een weekje bewaren.

  4. Rowan schreef:

    Oooooooh dit ziet er lekker uit!

  5. Margot schreef:

    Dat ziet er echt te lekker uit! Yum!

  6. Bas schreef:

    Oh wauw Laura, dat ziet er heerlijk uit! Prachtige foto’s!

  7. Marja schreef:

    Lijkt me heerlijk! maar kan ipv vanille extract ook een vanillestokje of vanillesuiker gebruikt worden? Of heb je misschien een recept om vanille extract te maken?

    1. Laura schreef:

      Je kunt het ook vervangen hoor, geen probleem.

  8. Linda schreef:

    Stom toevallig stond met oudste zoon gisteren met een rol Rolo in zijn handen. Ik heb hem nog gewaarschuwd voor boze olifanten, maar die reclame is al te prehistorisch…

    Dit recept ziet er overheerlijk uit en gaat hier ook zeker zijn weg een keer vinden naar de oven/tafel/mijn buik. (Ook het laatste stukje ;))

    1. Laura schreef:

      Haha, heb je hem de reclame laten zien? 🙂 Leuk dat je hem ook gaat maken!

  9. Caroline schreef:

    Mmmm lijkt me heerlijk!
    Vraagje; voegt het kruimeldeeg echt iets toe? Ik vind m zonder kruimeldeeg namelijk nog mooier! 😀

    1. Laura schreef:

      Zonder kan ook natuurlijk, maar ik vind dat het wel echt iets toevoegt. Heerlijk zachte cake met smeuïge stukjes door de rolo’s en dan bovenop een kruimelig laagje. Die combinatie van structuren is heerlijk 🙂

  10. Kitty schreef:

    Hoi Laura,

    Ziet er geweldig uit, ik ben inspiratie aan het op doen voor de verjaardag van mijn tweeling(14 jaar) dit weekend, mijn dochter is gek op chocola en vooral rolo, maar mag helaas geen gluten, dan wil ik waarschijnlijk een glutenvrije rolo cake maken, maar kan het ook met magere kwark? of werkt dat heel anders? Ik ga nu snel verder kijken tussen al je heerlijke recepten om ook voor mijn zoon (mag wel gluten) een heerlijke taart te maken. Bedankt voor je inspiratie!
    Groetj
    es Kitty

    1. Laura schreef:

      Ik denk dat kwark geen probleem moet zijn hoor, het resultaat zal waarschijnlijk wel ietsje anders zijn omdat daar in verhouding minder vetten inzitten.

  11. Marinda schreef:

    Hmm echt heerlijk. Ik proef de cake nu net uit de oven, al heb ik ipv rolo melkchocolade gebruikt. Ik kon niet wachten ;). Zo dus ook al lekker.

    1. Bren schreef:

      Hoi Laura,

      Ik heb deze crumble cake al meerdere keren gemaakt. Met rolo,heerlijk.
      Met mini marsjes ook heerlijk.
      Melkchocolade en blokjes caramel /fudge.
      Ik heb niet altijd rolo’s in huis,vandaar de andere combinaties.
      Het is echt een favoriet 😍

      1. Laura Kieft schreef:

        Heerlijk! Andere combinaties zijn zeker zo lekker inderdaad.

      2. Katjana schreef:

        Ik heb hem net gemaakt volgens het recept maar mijn kruimellaag zit helemaal verstopt onder het cakedeeg (cakedeeg is volledig boven de kruimellaag uit gerezen). Wat heb ik verkeerd gedaan?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Misschien was je beslag te warm/dun. Je zou het een half uur – uur in de koelkast kunnen zetten voordat je de kruimel erop doet.

          1. Katjana schreef:

            Ga ik zeker uittesten dan want de smaak was top!

  12. Margreet schreef:

    Hallo Laura,
    Deze Rolo crumble cake lijkt me erg lekker, maar zie het recept niet staan.
    Klopt dat?
    Groetjes,
    Margreet

    1. Laura schreef:

      Dan heb je waarschijnlijk een adblocker geactiveerd, als je deze uitzet kun je het recept gewoon zien 🙂

  13. Erica schreef:

    Hoo Laura,

    Ik heb hem gemaakt vandaag. Hij lijkt alleen wel niet gaar te krijgen, of misschien is een andere omschrijving beter ff denken niet droog (luchtig), de onderste laag blijft compact. Nou ja hoop dat je me snapt.. kan het zijn dat ik dan bijv niet goed gemixt heb? Vind het erg jammer 🙁

    Groetjes
    Erica

    1. Laura schreef:

      Dat kan inderdaad aan het mixen liggen. Niet lang genoeg of juist te lang waardoor alle lucht eruit geslagen is.

  14. henna schreef:

    Hallo Laura,
    ik heb precies zoals je hebt aangegeven dit recept van Rolo crumble cake gemaakt het smaakte heerlijk alleen dat rolostukjes zijn op de ene of andere manier helemaal aan het onderkant gekomen en onderste stukje smaakte dus wat hartig naar chocola en kleur was helemaal bruin, kan je mij misschien vertellen wat ik verkeerd heb gedaan want dan nog smaakte het heerlijk:) ik wil hem heel graag opnieuw maken en dat kruimellaag was bij mij ook helemaal gesmolten 🙁

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien andere ingrediënten gebruikt dan voorgeschreven? Wat voor boter gebruikte jij?

  15. Linda schreef:

    Hoi Laura,

    Kon de verleiding ook niet weerstaan, heb de cake vandaag gemaakt en er vele mensen blij mee gemaakt! Bedankt voor je leuke recept! Ps: heb er wel iets minder rolo’s in gedaan, durfde drie rollen nog niet aan;)

    1. Laura schreef:

      Haha, het klinkt als heel veel Rolo’s inderdaad, maar het viel mij uiteindelijk reuze mee 😉 Fijn dat iedereen het zo lekker vond!

  16. Suleika schreef:

    Net gemaakt, nog niet geproefd maar ziet er niet hetzelfde uit. Wat heb ik fout gedaan??

    1. Laura schreef:

      Dat is lastig te zeggen als ik niet weet hoe het er dan wel uitziet 😉

      1. Suleika schreef:

        De lastigheid is dat ik de foto niet kan plaatsen; weet jij hoe ik dit op kan lossen?
        Hij smaakte lekker maar de rolo’s waren helemaal naar de bodem gezakt en ik had geen crumble-laag maar een egale laag

        1. Laura schreef:

          Heb je ongezouten roomboter gebruikt?

          1. Suleika schreef:

            Nee geen ongezouten roomboter; stond er volgens mij ook niet bij. Evenals of de boter koud of op kamertemperatuur moet zijn. Miste ook op welke hoogte die in de oven moet en hete lucht of boven/onderwarmte ?
            Wat een piepers hè ?

          2. Laura schreef:

            Als er boter staat in bakrecepten wordt er altijd ongezouten roomboter bedoeld die op kamertemperatuur is. Verder bak je altijd in het midden van de oven en de temperaturen die staan vermeld zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Een paar basisregeltjes op een rij 😉 Het is alleen anders als dit wordt vermeld in het recept 🙂

  17. Annemiek schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijk recept!
    Ik heb de cake gisteren gemaakt. Helaas waren alle Rolo’s naar beneden gezakt en vormden een donker laagje chocola/ caramel aan de onderkant van de cake.
    Verder werd bovenkant van de cake geen kruimellaag maar smolten de kruimels samen tot een laagje cake.
    De smaak was er gelukkig niet minder om maar ik ben wel benieuwd wat ik fout heb gedaan.

    1. Laura schreef:

      Wat voor boter heb je gebruikt? Het kan zijn dat je iets andere ingrediënten hebt gebruikt, dat kan verschil maken.

    2. Suleika schreef:

      Oh nou zelfde resultaat als ik dus!!

  18. Annemiek schreef:

    Voor zowel de cake als voor het kruimeldeeg heb ik Blue Band voor Cake en Koekjes gebruikt.
    Had ik misschien beter roomboter kunnen gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Roomboter (ongezouten) is beter inderdaad. Margarine is zachter en bakt (vind ik) minder prettig en lekker

      1. Janneke schreef:

        Ik heb wel ongezouten roomboter gebruikt, maar toch hetzelfde probleem van de zakkende rolo’s naar de bodem? Kan het met de temperatuur van de boter te maken hebben gehad? Ik heb voor het cakebeslag zachte boter gebruikt (voor de kruimels heb ik wel koude boter gebruikt)

        Ondanks dat vind ik het wel een erg lekkere cake!:)

        1. Laura schreef:

          Ik gebruik zelf ook boter die op kamertemperatuur is, dus dat zou niet het probleem moeten zijn. Je zou een volgende keer de rolo’s even door de bloem kunnen halen, dat wil het zakken ook nog wel voorkomen.

      2. Annemiek schreef:

        Dankjewel!
        Dan moet ik hem volgende week nóg maar een keer maken maar dan met roomboter.

  19. Gwen schreef:

    Hoi laura, ziet er weer lekker uit, om te watertanden. Kun je de yoghurt ook weglaten of vervangen voor iets anders?

    1. Laura schreef:

      Dan zou je beter een ander cakerecept kunnen nemen als basis, die voor een vanillecake bijvoorbeeld (staat onder basisrecepten).

  20. jolanda schreef:

    Helaas was mijn cake ook mislukt. Onderop een plak rolo en de crumble was 1 laag geworden. En ik gebruik altijd ongezouten roomboter. Ik heb geen idee wat er is misgegaan.

    1. Laura schreef:

      Teveel bakpoeder misschien? Wat voor oven heb je gebruikt (en was die wel goed heet)?

      1. Jolanda schreef:

        Ik heb het recept aangehouden. Verder geen problemen met de oven, ik bak best vaak. Ik ga het morgen gewoon nog een x proberen. Dan met ander cake recept en hetelucht oven.

  21. Tonny schreef:

    Hallo Laura, ik heb vandaag de rolo cake gemaakt en hij smaakt inderdaad heerlijk. Deze ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept.

  22. Manon schreef:

    Wat een top recept! Gisteren gemaakt en zelfs mijn vriend vond het een lekkere cake! Hij is namelijk nog steeds teleurgesteld dat de mcflurry rolo er niet meer is, dit is dus een goed alternatief haha. Ik heb door de cake wel 50g minder suiker gedaan, omdat de rolo’s ook al zoet zijn en hij smaakte top. Ik ga hem zeker vaker maken.

    1. Laura schreef:

      Hier nog eentje die de Rolo McFlurry graag ziet terug komen 😉 Misschien moet ik die maar eens zelf maken 😉

  23. ans van iperen schreef:

    het zal wel aan mezelf liggen maar ik kom op jouw site via welke.nl maar zie het recept van de rolo cake niet staan, ook niet als ik zoek op rolo cake. Ziet er lekker uit ben dus benieuwd naar het recept.gr van Ans

    1. Laura schreef:

      Dan heb je waarschijnlijk een adblocker aanstaan, als je die voor Laura’s Bakery uitzet kun je alles gewoon zien 🙂

  24. lennard schreef:

    Mijn cake was ook mislukt. Ik heb ook ongezouten roomboter gebruikt. De rolo was naar beneden gezakt en af en toe de crumble ook.

    1. Laura schreef:

      Het kan ook zijn dat je het beslag te lang hebt geklopt. Je kunt stoppen met mixen zodra de bloem helemaal is opgenomen. Als het te luchtig wordt hebben de Rolo’s als het ware te weinig steun.

  25. Nis schreef:

    Bij ons was de cake ook totaal mislukt. Ongezouten boter, de juiste hoeveelheid bakpoeder, niet te lang geklopt dacht ik…
    Jammer, dirf het niet nog een keer aan…

    1. Laura schreef:

      Wat was er mislukt dan? Belangrijk is dat je stopt met kloppen zodra de bloem is opgenomen, langer hoeft niet.

  26. Demi schreef:

    Hoe groot is de ovenschaal die je gebruikt? En is het mogelijk om de ingrediënten van de appelcake met en chocola (zonder de appel caramelcaramelcaramelcola) met de rolo en de kruimellaag in deze ovenschaal te doen, zodat je vierkante stukjes kunt snijden. Of moet ik dan andere hoeveelheden gebruiken?

    1. Demi schreef:

      Woops ik bedoel zonder de appel, caramel en chocola

    2. Laura schreef:

      Formaat bakvorm staat in de receptuur. Je kunt natuurlijk ook het basisrecept voor vanillecake gebruiken, geen probleem.

      1. Demi schreef:

        sorry had daar overeen gekeken

  27. Brenda schreef:

    Hoi ik heb een hete lucht oven en wil deze cake proberen met het basis recept van vanille cake. Op hoeveel graden moet mijn oven?

    1. Laura schreef:

      Bij een heteluchtoven zet je de temperatuur ongeveer 15% lager.

  28. Kiki schreef:

    Hoi Laura!
    Na deze cake al een paar keer met rolo’s gemaakt te hebben, heb ik hem zonder geprobeerd. Dus een gewone kruimelcake. Alleen staat de cake nu in de oven en ik zie dat al mijn kruimels overlopen in het beslag :(. Wat heb ik fout gedaan? Heb alles gedaan wat ik eerder ook deed en dan werden ze prachtig en nu zonder rolo’s zakken ze weg… Pleh!

    1. Laura schreef:

      Misschien heb je het beslag te luchtig geklopt?

  29. Fia schreef:

    Hallo Laura,
    Deze cake gemaakt, was echt superlekker!!
    Deze week je boek binnengekregen. Ben er heel blij mee en inmiddels al een paar recepten gemaakt met heerlijk resultaat.
    Kijk nu al uit naar je volgende boek:)

  30. Kim schreef:

    Echt een toprecept! Bedankt!

  31. Hakima schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik de cake ook in een ronde bakvorm doen? En hoeveel cm moet ie dan zijn?

    1. Laura schreef:

      Dat kan zeker, qua inhoud moet de vorm ongeveer gelijk zijn.

      1. Hakima schreef:

        26 of 28 cm is dat goed?

        1. Laura schreef:

          Met dit overzicht kun je recepten omrekenen en de inhoud bepalen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  32. Josee schreef:

    Hallo laura, voor de 16e verjaardag van onze oudste zoon heb ik de Rolocake gebakken. Na het lezen van de vele berichtjes over mislukkingen was ik benieuwd hoe de cake bij ons uit de oven zou komen. Met al jouw tips en aanwijzingen en door alles precies zoals in het recept uit te voeren, is de cake prima gelukt en we hebben er van gesmuld met z’n allen. Hij komt hier vast en zeker nog eens uit de oven!

  33. Cherry schreef:

    ”Meng ze met een beetje bloem voordat je ze over het beslag strooit.” Gewoon door wat droge bloem mengen?

    1. Laura schreef:

      Ja, dat klopt.

  34. Chantal schreef:

    Heerlijke cake, ik vroeg me alleen af of ik hem ook in een (ronde) springvorm kan maken ipv een ovenschaal.

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan prima

  35. Margo schreef:

    Deze cake zojuist gemaakt. Staat nu in de oven. Ben reuze benieuwd!!!

  36. Wendy schreef:

    Ben benieuwd hij staat nu in de oven maar mijn kruimels worden ook overlopen door het beslag dus hoop dat die alsnog lekker word 🙂

  37. Ieteke Veenstra schreef:

    Helaas wil de cake hier ook niet gaar worden. Precies gedaan wat er in recept stond. Maar kan het misschien komen door de glazen ovenschaal? Heb de cake nu zonder de vorm op een bakplaat gelegd. Hopelijk wordt ie nu wel gaar

    1. Laura schreef:

      Aan het glas zou het niet per se moeten liggen, het kan wel aan je oven liggen. Heb je misschien een combimagnetron?

      1. Ieteke Veenstra schreef:

        Nee. Oven is een half jaar oud. 175 graden op de heteluchtstand

        1. Laura schreef:

          Dan is dat het. Genoemde temperaturen in recepten zijn altijd voor ovens met boven- en onderwarmte. Hetelucht is altijd 10-20% lager.

  38. Melanie schreef:

    Jammer dat het recept verdwenen is. Ik maak deze graag.
    Gelukkig vond ik via een andere website die naar deze pagina verwijst nog het recept, die heb ik dus meteen maar opgeslagen 😀

    1. Laura Kieft schreef:

      Het recept is niet weg hoor, je hebt dan een adblocker aanstaan. Als je die uitschakelt kun je gewoon alles goed zien.

  39. Anke schreef:

    Mijn kruimellaag is ook maar half gelukt. Volgende x probeer ik het met koude boter. Misschien is dat de truuk….

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat is er niet aan gelukt dan? Als ze zijn gezakt zou het zomaar kunnen dat je cakebeslag te luchtig was.

      1. Anke schreef:

        Dat de kruimels wat wegsmelten.. maar dat is een puntje op de i want zeker een herhaalrecept

  40. Anke schreef:

    Nu wil ik het recept idd gaan herhalen maar in cupcakevormpjes/muffinbakblik.
    Zou dat lukken of kan ik dan beter een ander cake recept aanhouden en de Rolo’s + kruimels toevoegen..? Volgens mij was de bodem stevig genoeg maar aangezien er bakpapier gebruikt wordt vraag ik me af of het wellicht te zeer aan de papierenvormpjes blijft plakken..

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kan dit recept ook prima als cupcakes maken hoor, geen probleem.

  41. Yvonne schreef:

    Wat een heerlijke cake is dit. Nu heb ik het zelf nog niet geprobeerd, omdat ik nog wat kilootjes kwijt wil. Maar van de mensen om mij heen mag ik dit zeker nog een keer maken. Zodra ik weer mag snoepen ga ik deze zeker ook zelf eten hoor 🙂
    Jouw boek inmiddels besteld en ontvangen. Dit smaakt naar meer hihi

  42. Laura schreef:

    Mijn ovenschaal is 18 bij 18 cm, of eentje is 26 bij 28 ongeveer. Welke kan ik het beste gebruiken? En moet ik het recept nog aanpassen?
    Of als ik hem wat langer bak levert het geen problemen op? Dankje alvast!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het recept beter kunnen omrekenen omdat dat vormen net iets te veel afwijken. Hier lees je hoe je dat doet: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  43. Marleen schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cake al eens eerder gemaakt en vond hem heerlijk! Nu wil ik er eigenlijk cupcakes mee maken. Kan dat? En moet ik dan nog iets aanpassen of ergens rekening mee houden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan prima, ze hebben dan wel minder tijd nodig in de oven (zoals cupcakes).

  44. Anita schreef:

    Hoi Laura,
    Lijkt me heerlijk, een cake met rolo’s! Ik hoop hem zeker te maken! Ik ben wel benieuwd waarom je in dit recept yoghurt toevoegt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Weer eens een ander soort cake, lekker licht en fris in combinatie met de rolo’s

  45. Niekske80 schreef:

    Ik heb deze cake gemaakt. echt heel lekker,een goede combinatie van fruit met chocolade..hij was ook zo op.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is precies de bedoeling 😀

  46. Danielle schreef:

    Gisteren gemaakt en super goed gelukt! Mijn collega’s waren blij met mij vandaag 😉 Bedankt voor het lekkere recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Graag gedaan 🙂

  47. Bianca schreef:

    Hallo Laura,
    Kan ik zure room ipv de yoghurt gebruiken?
    Ik zie best veel mensen die een probleem hebben gehad met de rolo’s die naar de bodem zakken…is daar hedendaags nog een wijziging voor op het recept toegepast?

    Fijne dag 🙋🏼‍♀️

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ik wel eens heb gehoord is dat het kan helpen om je beslag even in de koelkast te zetten 😉 Dan is het wat steviger voordat het de oven ingaat en zakken ze minder snel naar beneden. Bij mij ging het trouwens gewoon goed, dus echt nodig is het niet.

      1. Bianca schreef:

        Hallo Laura, Dank je wel voor de tip omtrend de rolo’s 😉
        Dan rest nog de eerste vraag:
        Kan ik zure room ipv de yoghurt gebruiken?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Vast wel, maar zelf heb ik het niet geprobeerd.

          1. Bianca schreef:

            Dank je wel Laura,
            Succes met je nieuwe baksels 😉👍

  48. José schreef:

    Hoi Laura,
    Cake is super gelukt.
    Kun je deze cake ook gebruiken met appel ipv rolo?
    Groet José

  49. Anita schreef:

    Hoi Laura,

    Dit recept is zo geweldig dat ik er mijn basisrecept voor cake van heb gemaakt. Naast jouw Rolocake heb ik hem ook al met stroopwafel gemaakt, en met een paar lepels cacao door het beslag als chocoladecake met rode vruchten. De cake is heerlijk luchtig, maar toch stevig genoeg om de vulling niet naar de bodem te laten zakken. En dan die crumble erop….echt heerlijk!

    Groet,
    Anita

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *