Chocolate chip cookies met pretzels

15 juni 2019
18

Zet mij op de bank met een goede film en een schaal van deze koeken en die schaal is leeg voor ik er erg in heb. Goed teken nietwaar? Deze koeken heb ik met het oog op vaderdag gemaakt. Daarom zijn deze koeken ook een stukje groter dan ik ze normaal maak, want volgens mij gaat dat er bij de mannen prima in (bij mij trouwens ook). Ik heb als basis mijn favoriete recept voor chocolate chip koekjes genomen (staat in mijn tweede boek) en daar op gevarieerd. Naast chocolade zitten er ook pretzels door het deeg en dat is een zalige combinatie. De pretzels aan de buitenkant van het koekjes zijn heerlijke knapperig en de licht zoute smaak is heerlijk zo samen met het zoete van het koekje en de chocolade.

Chocolate chip cookies met pretzels

Chocolate chip cookies en pretzels zijn beide hartstikke lekker. Wanneer je deze twee combineert krijg je ook een fantastisch lekker koekje!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram chocolate chips + extra voor decoreren
  • 1-2 handjes gezouten pretzels, in stukjes gebroken

Instructies

  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra het bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips en een handje gebroken pretzels door het deeg.
  • Laat het deeg minstens 1 uur rusten en schep op een met bakpapier beklede bakplaat 12 balletjes deeg van gelijke grootte. Wij gebruikten hiervoor een ijsschep. Duw nog wat extra chocolate chips en gebroken pretzels in de koekjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 10-12 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster.

Tips

  • Bewaren: De koekjes blijven in een afgesloten trommel of bak minstens 1-2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Laura schreef:

    Hoi Laura, ziet er goed uit. Ga ik zeker proberen. Waar koop jij die leuke vierkante chocolate chip. Of zelf zo gesneden? Heb weleens chocolate chip gebruikt op koekjes maar die verkleurden helemaal. En deze niet zo te zien :D. Ben benieuwd.
    Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Online ooit eens gekocht, durf niet meer te zeggen waar. Maar als je zoekt op bakvaste chocolate chunks zijn ze vast te vinden.

  2. Belinda schreef:

    Hoii, ik ga deze vanavond maken, heerlijk lijken ze me! Moet ik het deeg in of buiten de koelkast een uur laten rusten?

  3. Gertie schreef:

    Dag Laura, volgens klopt het recept niet… Is dit het recept voor chocoladekoekjes met pretzels ipv chocolate chip koekjes…
    Groetjes Gertie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *