Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs

5 augustus 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs
29

Jippie, het is weer zaterdag en tijd voor het volgende bbq-toetje. Vandaag presenteer ik jullie een bordje vol lekkers en een combinatie van verschillende recepten om dit bbq-toetje te maken. Lekkere gegrilde perzik met karamel en kaneelijs met daar overheen nog wat Bastogne koekkruimels. Een toetje klaar om verorberd te worden. Het grillen van de perziken gebeurd natuurlijk op de barbecue, maar de rest maak je van tevoren klaar in de keuken. Ik zal naar alle benodigde recepten linken, maar ik zal het je niet kwalijk nemen als je een aantal onderdelen kant-en-klaar koopt in de supermarkt. De uitdaging is natuurlijk om het allemaal zelf te maken. 

Ik vind dit echt zo’n luxe toetje, eentje die het vast ook goed doet bij een etentje. Daarnaast hoef je de perziken niet eens per se op de barbecue te bereiden, want met een grillpan werkt het ook. Toch is de gegrilde perzik de klassieker onder de bbq-toetjes en daarom moesten wij er ook mee aan de slag gaan binnen ons zomerthema.

Kaneelijs met gegrilde perzik uitgelicht

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs

Een erg eenvoudig maar o zo lekker bbq toetje: gegrilde perzik met karamel en kaneelijs. Met een goede voorbereiding staat dit toetje al binnen 5 minuten op tafel.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 2 perziken
 • 2-3 el kaneelsuiker (of 2-3 el suiker met 1-2 tl kaneel)
 • Bastogne kaneelijs (volgens recept)
 • karamelsaus (volgens recept)
 • Bastogne koeken

Instructies

 • Bereid minstens een dag van te voren de karamelsaus en het kaneelijs volgens recept.
 • Snijd de perziken doormidden en haal middels een draaiende beweging uit elkaar, zodat je twee helften hebt. Verwijder de pit. Doe de kaneelsuiker in een kommetje en doe de perzikhelften hierin. Schud door elkaar totdat de perziken bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker.
 • Zorg voor een hete barbecue of grillpan en grill de perziken 1-2 minuten per kant. De perziken zullen karameliseren en die mooie grillstrepen krijgen.
 • Doe een bolletje ijs op iedere warme perzikhelft, giet hier de karamel overheen en garneer met wat verkruimelde Bastognekoeken.

Gegrildeperzikkaneelijs2

Vind je trouwens ook niet dat de zomer voorbij lijkt te vliegen, want dit is het een na laatste bbq-toetje van mijn hand. Volgende week komt er nog een van mij en daarmee is mijn zoete barbecue avontuur alweer voorbij. Kan ik me alweer gaan voorbereiden op de winterse feestdagen. Hopelijk komen er nog genoeg zonnige weekenden aan om al die toetjes nog eens te maken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Trudy schreef:

  Dat ziet er óók alweer zo lekker uit!

 2. Esmee schreef:

  Ja oeeeeh wat ziet dat er lekker uit! Lijkt me leuk om een keer een toetje op de BBQ doen. Ik hou ‘m in mijn achterhoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *