ROLO fudge

3 januari 2016 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
17

Rolo fudge 1a

Jullie weten dat ik graag met recepten mag variëren. Ik moedig iedereen ook altijd aan om dat te doen. Wat kan er nou gebeuren? Dat het toch niet zo lekker is als je had gedacht? Ook niet erg, weer wat geleerd. Vandaag laat ik je zien dat je met het recept van mijn snelle chocolade fudge die ik maakte voor Kerst ook heel erg goed kunt variëren. Toen gebruikte ik pure chocolade, die heb ik nu verwisseld voor witte. Een perfecte combinatie met de ROLO’s die ook in de fudge zitten. Stel je even voor: romige witte chocolade fudge, knapperige melkchocolade en zachte karamel. En dat in één hap. Succes gegarandeerd!

En je ziet; met slechts een paar hele kleine aanpassingen heb je toch weer een compleet ander recept! Ik maakte deze ROLO fudge omdat de bekende ROLO reclame (hier kun je hem even terugkijken) onlangs is uitgeroepen tot de beste tv-reclame aller tijden! Je weet wel, dat vervelende jongetje dat zijn ROLO toch maar niet aan het lieve olifantje geeft. Daar wordt dat jongetje 25 jaar later aan herinnerd door een flinke tik van de slurf van deze olifant. Ik blijf het een heerlijke reclame vinden. Goed, nu dan nog wat heerlijks: het recept van de ROLO fudge!

Rolo fudge 2a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

ROLO fudge

Rolo fudge. Stel je even voor: romige witte chocolade fudge, knapperige melkchocolade en zachte karamel. En dat in één hap. Succes gegarandeerd!
Porties: 40 tot 45 stukjes

Ingrediënten

 • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
 • 340 gram witte chocola
 • 1 tl vanille extract
 • 5 rollen ROLO

Instructies

 • Bekleed een schaal of cakevorm met bakpapier. Hier giet je straks de fudge in. Ik gebruikte een schaaltje van ongeveer 20×12 centimeter voor een half recept. De helft van de ROLO’s strooi je vast over de bodem heen.
 • Doe de chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Zet op een laag vuur en roer tot alle chocolade is gesmolten. Voeg dan een theelepel vanille extract toe. Roer tot dit is opgenomen en giet de fudge in je schaal. Verdeel de andere helft van de ROLO’s over de fudge.
 • Je kunt de fudge ook met de magnetron maken trouwens, doe dit in intervallen van ongeveer 20 seconden en roer steeds even door.
 • Laat de fudge een beetje afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Na ongeveer 3 uur is de fudge hard genoeg om in blokjes te snijden.
Tips

Als je een feestje geeft zou ik vooral het hele recept maken (zo op, geloof mij). Anders kun je het recept ook prima halveren. Voor je eigen veiligheid, want je eet door tot het op is 😉

En je weet het: varieer gerust door melk of pure chocolade te gebruiken voor de fudge als je dat lekkerder vindt.

Bewaren

De blokjes ROLO fudge bewaar je in een afgesloten bakje in de koelkast. Daar zou je ze een week kunnen bewaren, maar ik denk niet dat ze zo lang zullen blijven staan.

Dit artikel is een samenwerking met ROLO, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Emma schreef:

  Ik ben echt ontzettend dol op Rolo, dit lijkt me dan ook verrukkelijk!

 2. Ladybug schreef:

  Maar smelten die Rolo’s dan niet als je de warme fudge erover giet?

 3. Ladybug schreef:

  ik heb ze gemaakt, maar had geen ervaring met suiker en warmte, dus toen ik voor het eerst wilde roeren in de steelpan met gecondenseerde melk kwamen er meteen bruine slierten naar boven. Een waarschuwing voor suffies als ik om het AU BAIN MARIE te doen is wel op zijn plaats! Gelukkig had ik net een grote pas erwtensoep in de maak en op het omgekeerde deksel lukte het verder prima.

  Snel de massa gezeefd in een andere steelpan en de hoeveelheid aangevuld met wat ongeklopte slagroom. Voor de witte chocola heb ik deels een tablet met gepofte rijst gebruikt voor een lekkere bite. De Rolo’s stonden keurig op hun plaats in de schaal, precies uitgemeten om ze er tussendoor in stukjes te kunnen snijden.

  Helaas was het mengsel na een nacht uitharden toch nog zo slap, dat het langzaam uitzakte toen ik het uit de schaal had gehaald. In stukken snijden was er dus niet bij. Toen heb ik de Rolo’s er maar weer uitgevist en in een steelpan gedaan. In een andere steelpan ging de witte brij met rijstknappertjes en ik heb alles weer zachtjes ABM! laten smelten en in jampotjes gegoten.

  Nu heb ik dus anderhalve pot witte ganache en een hele met gesmolten Rolo. Misschien moet ik maar eens op zoek naar recepten waar ik dat voor kan gebruiken en anders smeer ik het gewoon op brood. Zoveel verschil met chocopasta zal er toch niet zijn? 🙂

 4. Ladybug schreef:

  “Pas” is natuurlijk “pan” (erwtensoep) en de toevoeging van room was achteraf dus niet goed, want dat zal ongetwijfeld het stollen in de weg hebben gestaan.

  Ik vond het wel een leuke ervaring en ik hoop dan anderen ook van mijn fouten zullen leren.

 5. Renate Holland schreef:

  Wat een lekker recept! Ga het zeker snel een keertje maken.
  Vraag me alleen wel af: als je het halve recept maakt, wat doe je dan met de resterende gecondenseerde melk? Kun je dit bewaren, en zo ja, hoelang?

 6. Marianne schreef:

  Hoi Laura ik heb het al een aantal keren geprobeerd te maken. Maar de fudge blijft kleverig en aan het bakpapier vast zitten. Hoe lang ik het ook laat opstijven, ik kan geen blokjes snijden. Wat kan dat zijn? De kwaliteit chocolade misschien, of de hoeveelheid. Want ik zag dat je in andere fudge met witte chocolade, meer chocolade gebruikt dan in deze variant.
  Groetjes Marianne

  1. Laura Kieft schreef:

   Je kunt meer gebruiken, maar met deze hoeveelheid moet het ook lukken hoor. Kwaliteit zou invloed kunnen hebben, ik gebruik altijd Callebaut chocolade. En opstijven in de koelkast en daarna gelijk aansnijden doet ook wonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *