Mini brownie rolo bites

Gepost: 18 december 2012 Laatst bewerkt: 14 december 2023
Mini brownie rolo bites

Ik ben gek op Rolo’s en heb dan ook bedacht dat ik hier de meest heerlijke dingen mee kan bakken. Ideeën genoeg dus, gelukkig heb ik een keuze kunnen maken om mee te beginnen. Het zijn deze mini brownie rolo bites geworden! Ik kan je vertellen: heer-lijk! Wedden dat je het niet bij eentje kan laten. Gelukkig maar dat dit mini’s zijn 😉

BAKTIP: Voor dit recept heb je een mini cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

18 - Brownie rolo bites 2
18-Brownie-rolo-bites-4
18-Brownie-rolo-bites-3

 

Rolo brownie bites

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mini brownie rolo bites

Het zal je vast niet verbazen dat deze mini brownie rolo bites ontzettend lekker zijn. Het is lastig om het er bij eentje te laten!
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram pure chocolade
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 tl vanille extract
  • 1 groot ei
  • 65 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 50 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 16 rolo’s (in een rol zitten er 10)
  • eventueel kleine stukjes karamel ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet ook je bakblik voor mini cupcakes in en bestuif deze met bloem.
  • Smelt de chocolade en boter au bain marie. Laat iets afkoelen voordat je de suiker en zout er bij voegt. Mix dit tot een glad geheel en voeg dan het ei met vanille extract toe.
  • Als dit een glad mengsel is schep je geleidelijk de bloem en cacaopoeder erbij. Als weer alles goed gemixt is spatel je de stukjes witte chocolade door het beslag.
  • Met een eierlepeltje schep je in elk vakje een lepel beslag. Zet dan alle rolo’s hier op en druk ze zachtjes een beetje aan. Schep hier een half lepeltje bovenop en bedek de rolo. Strooi eventueel je karamel stukjes nog over de brownies.
  • Bak in 16-18 minuten de brownie rolo bites gaar op 180 °C.
  • En nu… smullen maar!
Bewaren

Deze bites bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

30 reacties

  1. Brenda (Kookt!) schreef:

    Ohh rolo! Heerlijk!
    Bedenk goed wat je met je laatste mini brownie rolo bite doet!

  2. Brenda (Kookt!) schreef:

    Ohh rolo! Heerlijk!
    Bedenk goed wat je met je laatste mini brownie rolo bite doet!

  3. Wendy schreef:

    Owwww Rolo ook mijn favoriet 😀
    Ga ik ook zeker keer proberen

  4. Riny schreef:

    Klinkt heerlijk Laura. Ga juist boodschappen doen. Zal kijken waar ze Rolo’s verkopen. Zyn ze erg hard? Denk even aan mijn kronen haha! Heb ook geen bakblik voor mini c.c.
    Zijn er verschillende smaken Rolo?
    Bedankt voor het recept, fijne dag
    Liefs

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, rolo’s zijn helemaal niet hard. melkchocolaatjes met een karamelvulling. Je vind ze bij de andere chocolade snoeprepen in het schap, er is maar één soort.

  5. Marja schreef:

    Wat is dit lekker!! Nu nog kijken hoe ik ze de volgende keer heel uit de vormpjes krijg 🙁
    Ze zaten erg vast, terwijl ik het toch goed ingevet en met bloem bestoven had.
    Maar morgen een nieuwe poging haha, want idd het blijft er niet bij één!

  6. Venes schreef:

    WAUW!!!!! die zijn echt heerlijk.
    Weer wat leuks erbij voor onze kerst high tea.
    Je hebt een super blog.

  7. Venes schreef:

    Heb ze trouwens in mijn cupcakemaker gemaakt, dit ging ook prima!

  8. Zahide schreef:

    Hoi laura,

    Kan ik ipv rolo’s ook een halve lepel nutella doen in de brownies of loopt dat uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je zorgt dat het gewoon in het midden zit met daaromheen browniebeslag moet dat geen probleem zijn. Je kan ook een gewoon stukje chocola in het midden doen, werkt misschien iets makkelijker 🙂

  9. Sylvia schreef:

    Kan je deze ook in een normale cupcaketray maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, maar dan kun je er wel minder maken met dit recept.

  10. Fenneke schreef:

    Help… het zag er zo lekker uit…en de smaak is ook wel lekker, maar de onderste helften blijven in het bakblik vastzitten! Doe ik iets fout? Enne… is het gewoon dat de chocolade aan de bovenkant komt. Net of het op de brownie drijft als je de oven opendoet?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Fenneke,
      Heb je het bakblik goed ingevet en met bloem bestoven? Dan zouden ze vrij makkelijk los moeten komen. De chocolade komt bij mij nooit naar bovendrijven, maar misschien dat jij er iets minder beslag overheen hebt gegoten, dat zou kunnen. Hopelijk krijg je ze allemaal mooi uit het blik en kun je straks smullen 😉

  11. Michelle schreef:

    Ik ga ze vandaag weer eens maken. Voor de driemiljoenste keer en ze vervelen nog steeds niet. Zeker als ze net uit de oven komen, en de caramel van de rolo een beetje draden trekt zijn ze het allerlekkerst!! Top recept, dank je wel!!

  12. Fiona schreef:

    Kun je de Rolobites ook invriezen?
    Wil ze graag van te voren maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan prima!

  13. Manouk schreef:

    Hallo!
    Wat een heerlijke mini muffins zijn dit zeg!
    Mijn zoontje van 3 eet er met gemak een paar achter elkaar weg als hij de kans heeft 😉
    Maar ik heb een probleempje, ik krijg ze zo rot uit de vorm. Zelf na boter en bloem.. heb je misschien wat tips?
    Groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou een strookje bakpapier in de vormpjes kunnen doen. Die steken dan aan de bovenkant uit zodat je ze eruit kunt trekken als het ware.

      1. Manouk schreef:

        Dat ik dat zelf niet heb bedacht… haha bedankt voor de tip! Ik heb ze net op werk getrakteerd, ze vielen enorm in de smaak!

  14. JOYCE schreef:

    Hoi Laura!
    Leuk recept, ik zou het graag als dessert voor kerst willen maken. Is het mogelijk om de brownies in de middag te bakken en dan in de avond nog op te warmen zodat ik een warme brownie kan serveren? Hoelang en op hoeveel graden (ik dacht 180 graden) zou ik dit moeten opwarmen in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan! Je kant de brownie misschien beter in de magnetron opwarmen. Als ik het in de oven doe dan zet ik de oven altijd heel laag zodat je het baksel niet gortdroog bakt, haha.

      1. Joyce schreef:

        Dat gortdroog bakken is inderdaad niet mijn bedoeling! Bedankt voor je reactie, dan ga ik ze in de magnetron zetten! Hoelang denk je dat ze ongeveer erin moeten? Op 750 Watt ofso?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik durf het niet zeker te zeggen, maar om de minuut even voelen hoe warm ze zijn. Succes en geniet ervan 😉

          1. Joyce schreef:

            Ga ik doen! Heel erg bedankt!!!

  15. Do schreef:

    Hi Laura,

    Wat is de reden dat je voor dit recept witte bastardsuiker gebruikt in plaats van de donkerbruine bastardsuiker? Zoals je in het originele brownie recept gebruikt.

    Dankjewel alvast voor je reactie :)!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Geen specifieke reden, het kan allebei, maar ik vond destijds denk ik de smaak van witte basterdsuiker hier beter bij passen.

  16. Linge schreef:

    Lekker lekker!
    Helaas zitten er tegenwoordig maar 8 rolo’s in een rol. (Tip voor wanneer je er net als ik alvast 4 opeet voor het bakken en er dan later achter komt dat je te weinig hebt 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept