Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd

23 juni 2018
30

Door Lian – Zoals beloofd zou ik nog een recept delen met de sinaasappel curd waarvan ik het recept een tijdje terug heb gedeeld. Ik maakte er deze simpele, maar erg lekkere bladerdeegkoekjes van. Als ik curd heb gemaakt combineer ik het meestal met meringue, scones of pannenkoekjes. Met dit recept wil ik laten zien dat je er ook een andere kant mee op kunt en je het makkelijk mee kunt bakken, bijvoorbeeld in een koekje zoals ik heb gedaan van bladerdeeg. Dit koekje is in ieder geval lekker zoet en past in mijn ogen perfect bij een glas (ijs)thee.

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd klinkt natuurlijk ontzettend lekker. En dat is het ook! De zelfgemaakte sinaasappel curd maakt het helemaal af!
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

Instructies

 • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten ontdooien. Snijd ieder plakje bladerdeeg in vieren. Neem 20 kleine plakjes en leg op ieder een flinke theelepel curd. Strijk een beetje uit, maar houd een halve centimeter voor de rand vrij.
 • In de overige plakjes snijd je horizontale inkepingen, waarbij je opnieuw minstens een halve centimeter voor de rand vrijhoudt.
 • Plaats de plakjes bladerdeeg met inkepingen op de bladerdeeg met sinaasappel curd en duw de randen met een vork goed aan.
 • Klop het ei los en smeer je bladerdeegkoekjes er mee in. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 220 °C (boven- en onderwarmte) in 15 minuten krokant en goudbruin.

Tips

 • Tip: Een plak bladerdeeg geeft twee koekjes. Afhankelijk van hoeveel plakken bladerdeeg je uit de vriezer haalt, kun je het recept makkelijk kleiner of groter maken.
 • Bewaren: Je bewaart de koekjes 3-4 dagen in een afgesloten trommel. Houd er wel rekening mee dat bladerdeeg bij het bewaren zijn knapperigheid verliest. De koekjes zijn daarom het lekkerst als je ze zo snel mogelijk opeet.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

2 reacties

 1. Ingrid schreef:

  O dit lijkt me heel lekker. Ik heb nog sinaasappelcurd, maar ik heb ook nog bramencurd, kan ik het ook nog mee maken 🙂

 2. Monique schreef:

  Heerlijk! Maar ik denk dat ik kleine theelepels heb, mag nog best wat meer curd in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *