Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd

Gepost: 23 juni 2018 Laatst bewerkt: 24 oktober 2023

GEVULDE BLADERDEEGKOEKJES MET SINAASAPPEL CURD

Zoals beloofd zou ik nog een recept delen met de sinaasappel curd waarvan ik het recept een tijdje terug heb gedeeld. Ik maakte er deze simpele, maar erg lekkere bladerdeegkoekjes van. Als ik curd heb gemaakt combineer ik het meestal met meringue, scones of pannenkoekjes. Met dit recept wil ik laten zien dat je er ook een andere kant mee op kunt en je het makkelijk mee kunt bakken, bijvoorbeeld in een koekje zoals ik heb gedaan van bladerdeeg. Dit koekje is in ieder geval lekker zoet en past in mijn ogen perfect bij een glas (ijs)thee.

BAKTIP: Om de bladerdeegkoekjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

recept GEVULDE BLADERDEEGKOEKJES MET SINAASAPPEL CURD

GEVULDE BLADERDEEGKOEKJES MET SINAASAPPEL CURD bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd

Gevulde bladerdeegkoekjes met sinaasappel curd klinkt natuurlijk ontzettend lekker. En dat is het ook! De zelfgemaakte sinaasappel curd maakt het helemaal af!
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten ontdooien. Snijd ieder plakje bladerdeeg in vieren. Neem 20 kleine plakjes en leg op ieder een flinke theelepel curd. Strijk een beetje uit, maar houd een halve centimeter voor de rand vrij.
  • In de overige plakjes snijd je horizontale inkepingen, waarbij je opnieuw minstens een halve centimeter voor de rand vrijhoudt.
  • Plaats de plakjes bladerdeeg met inkepingen op de bladerdeeg met sinaasappel curd en duw de randen met een vork goed aan.
  • Klop het ei los en smeer je bladerdeegkoekjes er mee in. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 220 °C (boven- en onderwarmte) in 15 minuten krokant en goudbruin.

Tips

  • Tip: Een plak bladerdeeg geeft twee koekjes. Afhankelijk van hoeveel plakken bladerdeeg je uit de vriezer haalt, kun je het recept makkelijk kleiner of groter maken.
  • Bewaren: Je bewaart de koekjes 3-4 dagen in een afgesloten trommel. Houd er wel rekening mee dat bladerdeeg bij het bewaren zijn knapperigheid verliest. De koekjes zijn daarom het lekkerst als je ze zo snel mogelijk opeet.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Ingrid schreef:

    O dit lijkt me heel lekker. Ik heb nog sinaasappelcurd, maar ik heb ook nog bramencurd, kan ik het ook nog mee maken 🙂

  2. Monique schreef:

    Heerlijk! Maar ik denk dat ik kleine theelepels heb, mag nog best wat meer curd in 🙂

  3. FREDDY schreef:

    ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de feestdagen of bij de brunch of bij de koffieklets te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept