Ik zit momenteel in een perzik fase en heb er in korte tijd al meerdere baksels mee gemaakt. Onder andere deze perzik flappen met frangipane. Een groot succes kan ik je vertellen, zeker als ze nog een beetje warm zijn. Knapperig bladerdeeg, romige frangipane en frisse perzik. Ik heb nog een restje van de frangipane in de koelkast staan en ik overweeg om gewoon nog een aantal van deze bladerdeeg flappen met perzik te maken. Of misschien nog eens de heerlijke rabarber galette die ik vorig jaar maakte. Al zou het ook zomaar kunnen dat ik er een volledig nieuw recept mee bedenk met wat ik nog in huis heb. Grote kans dat er binnenkort nog een recept met frangipane online komt dus. Maar voor nu kan ik je vooral aanraden om met deze perzik flappen aan de slag te gaan.
Perzik flappen met frangipane
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 6 el frangipane (volgens recept)
- 2-3 hele perziken (uit blik of vers)
- 1 ei (M) los geklopt
- grove (riet)suiker
- amandelschaafsel
Instructies
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen, zo’n 10 minuten. Rol uit en snijd in 6 gelijke (vierkante) stukken.
- Snijd de perziken in kleine stukjes. Verdeel 1 eetlepel frangipane per flap over het bladerdeeg. Leg hier de stukjes perzik op. Bestrijk de randjes met het los geklopte ei en vouw dicht. Duw de randjes aan met een vork.
- Strijk de bovenkant van de flappen in met het ei en verdeel hier de suiker en het amandelschaafsel overheen.
- Bak goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten.
Tips
- Tip: Je kunt ook 6 vellen diepvries bladerdeeg gebruiken.
- Bewaren: afgedekt blijven de flappen nog 2-3 dagen goed. Ze zullen wel minder knapperig worden.