Courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes

2 maart 2018
39

Er is een tijd geweest dat ik voor al mijn hartige hapjes een basis van bladerdeeg gebruikte. Omdat het na een serie van dit soort hapjes lastiger wordt om met vernieuwende ideeën te komen breidde ik mijn repertoire van borrelhapjes verder uit. Tot groot plezier, want ik vind het heel erg leuk om allerlei verschillende hartige hapjes te maken. Toch had ik onlangs weer zin om mijn vertrouwde bladerdeeg weer eens te gebruiken. Ik liet mij inspireren door een plaattaart die ik ooit maakte en toverde dat idee om tot deze kleine courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes. Met succes, want we hebben er van gesmuld!

Courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes

Deze lekkere courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes zijn heerlijk als lunch of als tussendoortje. Ook als hapje op feestjes doen ze het goed en ze zijn erg makkelijk te maken!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 200 gram roomkaas
 • 4 tl groene pesto
 • ½ courgette
 • handje geraspte kaas
 • handje Parmezaanse kaas
 • zout en peper

Instructies

 • Snijd de lap bladerdeeg in 18 stukjes. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • In een schaaltje meng je de roomkaas en pesto door elkaar, verdeel dit mengsel over de plakjes bladerdeeg.
 • Snij de courgette in dunne plakjes (ik gebruikte een dunschiller, een kaasschaaf kan ook, of een mes 😉 ). Leg op elk stukje bladerdeeg een paar plakjes courgette. Strooi hierover wat geraspte kaas en Parmezaanse kaas, maak het af met peper en zout naar smaak.
 • Bak de hartige bladerdeeg taartjes in 16-18 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ik hield een klein beetje over van het roomkaasmengsel, dat is heerlijk op een broodje.

Bewaren

Je kunt deze bladerdeeg taartjes prima van tevoren maken. In dit artikel vertel ik meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeghapjes.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Sabrina schreef:

  Hoi Laura hoe bewaar je deze bladerdeeg hapjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *