Er is een tijd geweest dat ik voor al mijn hartige hapjes een basis van bladerdeeg gebruikte. Omdat het na een serie van dit soort hapjes lastiger wordt om met vernieuwende ideeën te komen breidde ik mijn repertoire van borrelhapjes verder uit. Tot groot plezier, want ik vind het heel erg leuk om allerlei verschillende hartige hapjes te maken. Toch had ik onlangs weer zin om mijn vertrouwde bladerdeeg weer eens te gebruiken. Ik liet mij inspireren door een plaattaart die ik ooit maakte en toverde dat idee om tot deze kleine courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes. Met succes, want we hebben er van gesmuld!
BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere hapjes bij de borrel? In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog veel meer verassende recepten!
Courgette-roomkaas bladerdeeg hapjes
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gram roomkaas
- 4 tl groene pesto
- ½ courgette
- handje geraspte kaas
- handje Parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Snijd de lap bladerdeeg in 18 stukjes. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- In een schaaltje meng je de roomkaas en pesto door elkaar, verdeel dit mengsel over de plakjes bladerdeeg.
- Snij de courgette in dunne plakjes (ik gebruikte een dunschiller, een kaasschaaf kan ook, of een mes 😉 ). Leg op elk stukje bladerdeeg een paar plakjes courgette. Strooi hierover wat geraspte kaas en Parmezaanse kaas, maak het af met peper en zout naar smaak.
- Bak de hartige bladerdeeg taartjes in 16-18 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Hoi Laura hoe bewaar je deze bladerdeeg hapjes?
Hier lees je er meer over: https://handigebaktips.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/