Je maakt mij niet gelukkig om een banaan zo op te eten, dat geldt ook voor veel recepten met banaan als ingrediënt. Bananenbrood is echter een uitzondering, dat vind ik overheerlijk. Ik koop om de paar weken een tros bananen die ik dan net zolang laat liggen tot ze rijp genoeg zijn om mee te bakken. Waar ik voorheen altijd een cakeblik gebruikte in combinatie met mijn basisrecept voor bananenbrood, pak ik er de laatste tijd ook steeds vaker een andere bakvorm bij en maak ik verschillende smaakcombinaties. Zo maak je bijvoorbeeld deze heerlijke volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins. Eet smakelijk!
Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins
Volkoren amandel-kaneel bananenbrood muffins
Bananenbrood hoeft niet altijd in een cakeblik gebakken te worden, als muffins is een prima alternatief. Bovendien ook een heel lekker en makkelijk tussendoortje.
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
- 3 bananen (300-350 gram)
- 3 eieren (M)
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- 2 tl kaneel
- 75 gram fijngehakte amandelen
- ter decoratie: amandelschaafsel en grove kaneelsuiker
Instructies
-
Pureer de bananen en klop de eieren er doorheen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en spatel tot een mooi beslag.
-
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, je kunt ze tot iets onder de rand vullen.
-
Strooi er ter decoratie wat amandelschaafsel en grove kaneelsuiker over, al is dit natuurlijk optioneel.
-
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Vries ze per stuk in om heerlijke tussendoortjes op voorraad te hebben.
Bewaren
3-4 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Helemaal zonder suiker?
Het zijn hier nogal zoetekauwen kan ik gewoon suiker toevoegen mochten ze deze versie niet kunnen waarderen?
Alvast bedankt
carla
Dat lijkt me geen probleem!
Ik ben veganist en gebruik geen eieren. Wat kan ik gebruiken ter vervanging van de eieren?
Dat heb ik niet getest voor dit recept, maar wellicht helpt dit je verder: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
Heb 75 gram honing toegevoegd en een handje chocolade druppels……
12 muffins…..in ik denk een half uurtje weg op foetsie…..
Volgens mij vielen ze in de smaak, de volgende keer eerst zelf proeven voor de de kids roep
Hi Laura,
Hier een trouwe volger en fan van je recepten. Heb weer overrijpe bananen liggen dus ik dacht, dat wordt bananenblad, maar toen zag ik dit recept. Heb een vraagje: kan ik speltmeel gebruiken als vervanging van het amandelmeel of kan ook iets anders?
Lieve groet!
Speltmeel bakt vaak wat compacter, waar amandelmeel je baksel juist luchtiger maakt en minder snel laat uitdrogen. Zelf heb ik het nog niet uitgetest met speltmeel, dus ik kan je niet vertellen wat het resultaat exact gaat zijn.
Hoi Laura,
Kan ik het volkoren meel ook vervangen met een ander meel dat glutenvrij is?
Of alles doen met amandelmeel?
Met vriendelijke groet,
Caspar
Dat kan hoor! Zou wel kunnen dat de structuur daardoor iets veranderd. Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Ich finde das Rezept super gerade weil du kein Zusätzlichen Zucker verwendet.
Danke und viele Grüße,
Jesse-Gabriel
Hi ! Ze staan in de over hoor ! Heel benieuwd ik voegde nog wat blauwe bessen toe. Weet jij toevallig de voedingswaarde per 100 g van deze cake/broodjes ?
Lekker! Nee, de voedingswaarden houd ik niet bij.
Dan ga ik zelf eens rekenen ! Ze zijn echt heerlijk!!!!