Behind the scenes: september 2016 #2

Gepost: 1 oktober 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

bts-september-2-1

Waar ik vorige keer nog vertelde dat ik zo weinig foto’s had gemaakt, is dit nu wel anders. Dat komt vooral omdat ik de afgelopen 2,5 week ontzettend veel heb meegemaakt. Ik had mijn boekpresentatie, was jarig, bakte er op los en gaf een workshop. Om zo maar even wat dingen te noemen. Van alles maakte ik foto’s zodat ik jullie niet alleen kan vertellen wat ik heb gedaan, maar het ook kan laten zien. Lees en kijk je mee?

Niet te geloven dat het nog maar een kleine 3 weken geleden is dat ik afreisde naar Amsterdam om bij het hoofdkantoor van Tony’s wat lekkers voor de goodiebag van mijn boekpresentatie op te halen. Ter plekke was ik zwaar onder de indruk van deze muur vol met chocoladerepen. Mag ik er pretty please thuis ook eentje?

bts-september-2-2

Bij het voorbereiden van de boekpresentatie hoorde ook het bakken uit mijn eigen boek. Wat ontzettend gaaf is dat zeg, bakken uit je eigen boek! Enige dat iets minder was, is dat het deze dagen zo ontzettend warm was. Met 30 graden in huis stond ik ’s ochtends vroeg van alles te bakken voor de presentatie.

bts-september-2-3

Daarna was het niet languit liggen en rustig aan doen. Nee, er moesten goodiebags ingepakt worden. Ik had de hele tafel volgezet (op de grond gaat niet met een loslopend konijn 😉 ) en toen kon het inpakken beginnen. Uiteindelijk stond de hal vol met de goedgevulde goodiebags.

the-making-of-3-2

En toen was het eindelijk zover! Ik presenteerde mijn boek aan allemaal leuke bloggers op een hele gezellige middag bij de Chocolate Company in Haarlem. Onder het genot van drankjes en lekkere hapjes vierden we dat mijn boek nu eindelijk uit was. Het werd ontzettend goed ontvangen, zo leuk!

bts-september-2-4

Iedereen die dacht dat ik nu wel even mijn buik vol had van al dat bakken had het mis. Mijn boekpresentatie was op donderdag, en de zondag daarna was ik jarig. Ik had het enthousiaste plan om dit met een high tea voor vrienden en familie te vieren. Daarom stond ik in de tussenliggende tijd weer hele dagen in de keuken om allerlei lekkers te maken. Op het recept van deze hartige koekjes moeten jullie nog even wachten, die komen pas in december online voor Kerst.

bts-september-2-5

Tadaaa! Dit is het resultaat van flink bakken: een tafel vol met lekkers. ’s Ochtends kwam Lian al en ze hielp mij met de laatste recepten en het klaarzetten van de high tea. In de middag hebben we er met zijn allen flink van zitten smullen. Er bleef maar heel weinig over, altijd een goed teken.

bts-september-2-6

Weer zo’n leuk iets: ik sta met een interview in de Vriendin! Samen met nog 5 andere baksters die van het bakken hun werk hebben gemaakt.

bts-september-2-7

En ja hoor, ik dook weer de keuken in om te bakken. Ik maakte drie lekkere recepten, waarvan twee al voor Kerst zijn. Waarom ik al zo vroeg begin vraag je je af? Ook dit jaar -net als voorgaande jaren- begin ik op 1 december weer met een advent aan kerstrecepten en -artikelen. Van 1-24 december elke dag dus een artikel in kerstsferen. Dat is altijd een hoop werk en daarom begin ik nu al met het maken van recepten.

Al een paar maanden geleden had ik een lijst klaar met alles wat ik wilde maken, inmiddels zijn er al 6 recepten gemaakt waarvan 2 al helemaal uitgewerkt zijn. Mijn doel is om dit jaar niet last minute nog van alles te moeten maken en in de stress te zitten. Tot nu toe gaat dat de goede kant op 😉 .

bts-september-2-8

Ook lekker, deze Italiaanse plaattaart waarmee ik zoveel mogelijk restjes uit de koelkast opmaakte. Het recept staat inmiddels al online.

bts-september-2-9

Dit was zo ontzettend leuk. Op Taart en Trends gaf ik in samenwerking met KitchenAid en Pink Ribbon een workshop koekjes decoreren. We bakten roze koekjes in de vorm van het lintje en decoreerden ook een aantal met icing. We waren met een hele leuke groep en iedereen heeft echt prachtige koekjes gemaakt. Als je meer wilt weten over de actie Bakken voor Pink Ribbon, lees dan dit artikel even!

Na de workshop zat ik in de stand van Bakken en Zo om mijn boek te signeren. Ook al weer zoiets tofs! Naast tof ook heel onwerkelijk trouwens. Het was best gek om te zien dat er allemaal mensen voor mij in de rij stonden om mijn boek te kopen en te laten signeren. Ik kan daar echt niet aan wennen, maar ik geniet er met volle teugen van! Heb jij het boek nog niet, maar wil je hem wel graag op de plank zetten? Je kunt hem hier bestellen!

bts-september-2-10

Op zondag was er in mijn straat (ik woon in een winkelstraat) een jaarmarkt. Vanuit mijn raam zag ik allemaal mensen voorbij lopen met stroopwafels, dus ging ik op onderzoek uit. Kwestie van je neus achterna en toen vond ik de kraam met stroopwafels. Ik koos voor de grootste die ze hadden, heerlijk!

bts-september-2-11

Maandag kwam overdag Mariette bij mij op bezoek. Om mijn huisje te bekijken, maar ook om een leuke video op te nemen. We waren zo druk met kletsen dat ik daar dan weer geen foto van heb gemaakt.

Wel van mijn bezoekje aan Gamma trouwens. Samen met mijn vader kocht ik wat dingen die nodig zijn voor een aantal klusprojecten die ik in huis wil doen. Zo moeten er in een kast planken komen en wil ik een lamp verplaatsen naar een ander punt aan het plafond.

bts-september-2-12

Dit najaar ben ik niet de enige blogger waarvan een boek uitkomt. Ook Brenda haar boek is uit en het is zo ontzettend leuk geworden. Op de proeverij heb ik al verschillende gerechten mogen proeven en die waren allemaal erg lekker. Vooral deze cheesecake in een potje.

bts-september-2-13

De rest van de week was het relatief rustig, ik had geen afspraken of events meer en dat gaf mij tijd om flink aan mijn blog te werken. Ik zocht heel veel foto’s uit en schreef ook zoveel mogelijk artikelen. De winnaars van de goodiebags had ik eerder die week bekend gemaakt, en toen ik alle adressen had van de winnaars kon ik de pakketjes naar het postkantoor brengen. Verder hebben mijn vader en ik geklust in mijn huis en ging ik nog even naar de markt waar ik alleen maar (groen)voer, snoepjes en speeltjes voor Lotje haalde. Ik verwen haar altijd graag, maar straks met dierendag doe ik dat nog een beetje extra.

Dit was het dan, een overzicht van mijn ontzettend drukke en gave weken van de laatste tijd. Als ik het zo teruglees is het zo onwerkelijk wat ik de laatste tijd allemaal meemaak. Komende tijd blijft het ook nog behoorlijk druk. Er staat een KitchenAid evenement op de planning, net als een boekpresentaties, leuke etentjes, een bioscoop bezoek en ik ben ook nog in een radioprogramma te horen binnenkort. Genoeg leuks om in de volgende behind the scenes over te schrijven!

Wil je tussendoor al op de hoogte blijven van mijn (bak)avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Leuke week! Ben ook erg benieuwd naar het boek van Brenda

 2. Nicole schreef:

  Een erg leuk overzicht! En wat een toffe foto als start foto! Zo’n Tony’s muur wil ik ook 😉

 3. Yvonne schreef:

  Komt er een review van het boek van Brenda?

 4. Fran schreef:

  Het boek van Brenda is net als die van jou superleuk geworden.

  Ik heb gisteren de koekjes volgens basisrecept gebakken en ze zijn super lekker!

 5. Wat een drukke maar vooral leuke periode heb je achter de rug! Als ik dit soort artikelen lees zou ik ook wel van het bloggen mijn werk willen maken 😀 wordt er meteen helemaal enthousiast van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *