Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: september 2016 #2

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 oktober 2016
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bts-september-2-1

Waar ik vorige keer nog vertelde dat ik zo weinig foto’s had gemaakt, is dit nu wel anders. Dat komt vooral omdat ik de afgelopen 2,5 week ontzettend veel heb meegemaakt. Ik had mijn boekpresentatie, was jarig, bakte er op los en gaf een workshop. Om zo maar even wat dingen te noemen. Van alles maakte ik foto’s zodat ik jullie niet alleen kan vertellen wat ik heb gedaan, maar het ook kan laten zien. Lees en kijk je mee?

Niet te geloven dat het nog maar een kleine 3 weken geleden is dat ik afreisde naar Amsterdam om bij het hoofdkantoor van Tony’s wat lekkers voor de goodiebag van mijn boekpresentatie op te halen. Ter plekke was ik zwaar onder de indruk van deze muur vol met chocoladerepen. Mag ik er pretty please thuis ook eentje?

bts-september-2-2

Bij het voorbereiden van de boekpresentatie hoorde ook het bakken uit mijn eigen boek. Wat ontzettend gaaf is dat zeg, bakken uit je eigen boek! Enige dat iets minder was, is dat het deze dagen zo ontzettend warm was. Met 30 graden in huis stond ik ’s ochtends vroeg van alles te bakken voor de presentatie.

bts-september-2-3

Daarna was het niet languit liggen en rustig aan doen. Nee, er moesten goodiebags ingepakt worden. Ik had de hele tafel volgezet (op de grond gaat niet met een loslopend konijn 😉 ) en toen kon het inpakken beginnen. Uiteindelijk stond de hal vol met de goedgevulde goodiebags.

the-making-of-3-2

En toen was het eindelijk zover! Ik presenteerde mijn boek aan allemaal leuke bloggers op een hele gezellige middag bij de Chocolate Company in Haarlem. Onder het genot van drankjes en lekkere hapjes vierden we dat mijn boek nu eindelijk uit was. Het werd ontzettend goed ontvangen, zo leuk!

bts-september-2-4

Iedereen die dacht dat ik nu wel even mijn buik vol had van al dat bakken had het mis. Mijn boekpresentatie was op donderdag, en de zondag daarna was ik jarig. Ik had het enthousiaste plan om dit met een high tea voor vrienden en familie te vieren. Daarom stond ik in de tussenliggende tijd weer hele dagen in de keuken om allerlei lekkers te maken. Op het recept van deze hartige koekjes moeten jullie nog even wachten, die komen pas in december online voor Kerst.

bts-september-2-5

Tadaaa! Dit is het resultaat van flink bakken: een tafel vol met lekkers. ’s Ochtends kwam Lian al en ze hielp mij met de laatste recepten en het klaarzetten van de high tea. In de middag hebben we er met zijn allen flink van zitten smullen. Er bleef maar heel weinig over, altijd een goed teken.

bts-september-2-6

Weer zo’n leuk iets: ik sta met een interview in de Vriendin! Samen met nog 5 andere baksters die van het bakken hun werk hebben gemaakt.

bts-september-2-7

En ja hoor, ik dook weer de keuken in om te bakken. Ik maakte drie lekkere recepten, waarvan twee al voor Kerst zijn. Waarom ik al zo vroeg begin vraag je je af? Ook dit jaar -net als voorgaande jaren- begin ik op 1 december weer met een advent aan kerstrecepten en -artikelen. Van 1-24 december elke dag dus een artikel in kerstsferen. Dat is altijd een hoop werk en daarom begin ik nu al met het maken van recepten.

Al een paar maanden geleden had ik een lijst klaar met alles wat ik wilde maken, inmiddels zijn er al 6 recepten gemaakt waarvan 2 al helemaal uitgewerkt zijn. Mijn doel is om dit jaar niet last minute nog van alles te moeten maken en in de stress te zitten. Tot nu toe gaat dat de goede kant op 😉 .

bts-september-2-8

Ook lekker, deze Italiaanse plaattaart waarmee ik zoveel mogelijk restjes uit de koelkast opmaakte. Het recept staat inmiddels al online.

bts-september-2-9

Dit was zo ontzettend leuk. Op Taart en Trends gaf ik in samenwerking met KitchenAid en Pink Ribbon een workshop koekjes decoreren. We bakten roze koekjes in de vorm van het lintje en decoreerden ook een aantal met icing. We waren met een hele leuke groep en iedereen heeft echt prachtige koekjes gemaakt. Als je meer wilt weten over de actie Bakken voor Pink Ribbon, lees dan dit artikel even!

Na de workshop zat ik in de stand van Bakken en Zo om mijn boek te signeren. Ook al weer zoiets tofs! Naast tof ook heel onwerkelijk trouwens. Het was best gek om te zien dat er allemaal mensen voor mij in de rij stonden om mijn boek te kopen en te laten signeren. Ik kan daar echt niet aan wennen, maar ik geniet er met volle teugen van! Heb jij het boek nog niet, maar wil je hem wel graag op de plank zetten? Je kunt hem hier bestellen!

bts-september-2-10

Op zondag was er in mijn straat (ik woon in een winkelstraat) een jaarmarkt. Vanuit mijn raam zag ik allemaal mensen voorbij lopen met stroopwafels, dus ging ik op onderzoek uit. Kwestie van je neus achterna en toen vond ik de kraam met stroopwafels. Ik koos voor de grootste die ze hadden, heerlijk!

bts-september-2-11

Maandag kwam overdag Mariette bij mij op bezoek. Om mijn huisje te bekijken, maar ook om een leuke video op te nemen. We waren zo druk met kletsen dat ik daar dan weer geen foto van heb gemaakt.

Wel van mijn bezoekje aan Gamma trouwens. Samen met mijn vader kocht ik wat dingen die nodig zijn voor een aantal klusprojecten die ik in huis wil doen. Zo moeten er in een kast planken komen en wil ik een lamp verplaatsen naar een ander punt aan het plafond.

bts-september-2-12

Dit najaar ben ik niet de enige blogger waarvan een boek uitkomt. Ook Brenda haar boek is uit en het is zo ontzettend leuk geworden. Op de proeverij heb ik al verschillende gerechten mogen proeven en die waren allemaal erg lekker. Vooral deze cheesecake in een potje.

bts-september-2-13

De rest van de week was het relatief rustig, ik had geen afspraken of events meer en dat gaf mij tijd om flink aan mijn blog te werken. Ik zocht heel veel foto’s uit en schreef ook zoveel mogelijk artikelen. De winnaars van de goodiebags had ik eerder die week bekend gemaakt, en toen ik alle adressen had van de winnaars kon ik de pakketjes naar het postkantoor brengen. Verder hebben mijn vader en ik geklust in mijn huis en ging ik nog even naar de markt waar ik alleen maar (groen)voer, snoepjes en speeltjes voor Lotje haalde. Ik verwen haar altijd graag, maar straks met dierendag doe ik dat nog een beetje extra.

Dit was het dan, een overzicht van mijn ontzettend drukke en gave weken van de laatste tijd. Als ik het zo teruglees is het zo onwerkelijk wat ik de laatste tijd allemaal meemaak. Komende tijd blijft het ook nog behoorlijk druk. Er staat een KitchenAid evenement op de planning, net als een boekpresentaties, leuke etentjes, een bioscoop bezoek en ik ben ook nog in een radioprogramma te horen binnenkort. Genoeg leuks om in de volgende behind the scenes over te schrijven!

Wil je tussendoor al op de hoogte blijven van mijn (bak)avonturen? Volg mij dan op Instagram.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

3x High Tea sandwiches
Poffertjes spiesjes

Related Posts

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
6

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Sinterklaas inspiratie

door Laura Kieft
27 november 2019
2

Nu 5 december nog maar een week van ons verwijderd is, is het tijd om knopen door te...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 6

  1. Jonna@burgertrutjes says:
    3 jaar geleden

    Leuke week! Ben ook erg benieuwd naar het boek van Brenda

    Beantwoorden
  2. Nicole says:
    3 jaar geleden

    Een erg leuk overzicht! En wat een toffe foto als start foto! Zo’n Tony’s muur wil ik ook 😉

    Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Komt er een review van het boek van Brenda?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Jazeker 🙂

      Beantwoorden
  4. Fran says:
    3 jaar geleden

    Het boek van Brenda is net als die van jou superleuk geworden.

    Ik heb gisteren de koekjes volgens basisrecept gebakken en ze zijn super lekker!

    Beantwoorden
  5. Laura | liefdevoorbakken says:
    3 jaar geleden

    Wat een drukke maar vooral leuke periode heb je achter de rug! Als ik dit soort artikelen lees zou ik ook wel van het bloggen mijn werk willen maken 😀 wordt er meteen helemaal enthousiast van!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Poffertjes spiesjes

Poffertjes spiesjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer