Caesar burrito’s met kip

4 augustus 2017
166

Door Lian – Het heeft even geduurd voordat ik wist hoe ik deze burrito moest noemen en nog steeds vraag ik mij af of iedereen het zal begrijpen. Een burrito is een bekend Tex-Mex gerecht en ik wilde die Mexicaanse smaken naar voren laten komen, maar tegelijkertijd wilde ik gebruik maken van een van mijn favoriete saladedressings waar niets Mexicaans aan is. Die combinatie werden deze Caesar burritos met kip. De burritos zelf zijn makkelijk om te maken en ik help jullie een handje met vouwen middels enkele stap voor stap foto’s. Wel moet de kip eerst even gebakken worden in de oven en dat kost enige voorbereidingstijd, maar ook weer niet te veel. Ik heb in ieder geval niet lang in de keuken hoeven te staan om deze burrito’s te maken. 

Je kunt deze burrito’s sowieso van te voren bereiden en pas vlak voor serveren grillen, zodat de kaas smelt en ze een beetje warm zijn. De burrito’s waren verrassend lekker en ik ben dan ook erg blij dat ik dit recept hier kan delen met jullie. Laten we dit weekend eens lekker op Tex-Mex tour gaan.

Caesar burrito’s met kip

Deze Caesar burrito's met kip zijn heel eenvoudig te bereiden met slechts enkele ingrediënten. Probeer deze smaakvolle hapjes zeker eens uit!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • Seasoning mix Crispy Chicken Bites (of maak je eigen krokante kipstukjes)
  • 4 grote tortilla’s
  • Caesar salade dressing
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • bosje koriander (fijngehakt)

Instructies

  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en bereid volgens de aanwijzingen van de seasoning mix. Ik gebruikte een Mexicaanse seasoning mix die ik vond in de supermarkt bij de Tex-Mex afdeling, maar je kunt ze ook zelf maken. Hiervoor volg je dit recept en voeg je de volgende kruiden toe aan de 4 el bloem: uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, gemalen komijn, peper en zout.
  • Als de kip klaar is begin je met het vullen en vouwen van de burrito’s. Zet de overige ingrediënten klaar, zodat je alles bij de hand hebt.
  • Neem een tortilla en leg 1/4 van de kipstukjes in het midden van de tortilla. Schenk hier de Caesar saladedressing overheen.
  • Pak een hand(je) geraspte kaas en verdeel dit over de kip met de dressing. Maak de vulling af door er wat fijngehakte koriander overheen te verdelen. Geen fan van koriander? Kies dan voor peterselie of neem een beetje salade, zoals rucola.
  • Vouw de tortilla dicht door eerst de onderkant over de vulling heen te vouwen en iets terug naar beneden te trekken. Duw goed aan en houd vast. Met de andere hand vouw je nu de zijkanten naar binnen toe. Rol de burrito nu verder dicht en leg de vouw naar beneden toe.
  • Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Grill de burrito’s nu enkele tellen aan beide kanten totdat je de grillstrepen ziet en de burrito’s heet aanvoelen aan de buitenkant. De burrito’s zijn nu klaar om opgegeten te worden.
Bewaren

Als je de burrito’s van te voren wilt maken, volg je de bereiding tot en met het vouwen en wikkel je de burrito’s in aluminiumfolie en bewaar je ze eenmaal afgekoeld in de koelkast tot je ze gaat grillen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

7 reacties

  1. Yeah, i love burrito’s! Heb ze gister nog gemaakt :). Ooit in een lunchroom een soortgelijke variant gegeten met caesar dressing. Ik was er fan van!

  2. Daniëlle schreef:

    Wat lekker! Ziet er goed uit!

  3. Kaylee schreef:

    Kan je hiervoor ook kipkrokant voor gebruiken die al klaar liggen en die je alleen hoeft op te bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Is ook een mogelijkheid.

  4. Nicoline schreef:

    Welk merk Ceasar salade dressing heb je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet meer.

  5. Nicoline schreef:

    Deze vanavond gemaakt. De mix gebruikt van Santa Maria. Volge de keer neem ik iets meer kip, de 500gr die op het pakje staan. Meer vulling in wrap en iets minder pikant hoop ik.
    Ze vielen heel goed in de smaak! Platte peterselie gebruikt ipv koriander. Dank je voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *