Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf granola maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
20 januari 2016
in Allergenen, Glutenvrij, Koken, Ontbijt en lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

granola 1a

Of het nou muesli of cruesli is, als het door de yoghurt kan vind ik het lekker. Als ontbijt, lunch of een klein schaaltje als toetje. Ik kan het daadwerkelijk op elk moment van de dag eten. Wel ben ik zo’n pietlut die de rozijnen eruit vist. Het zijn vaak van die droge keiharde dingen en die maken mijn schaaltje yoghurt en nu niet bepaald lekkerder op. Daarom ging ik zelf aan de slag met granola voor in mijn yoghurt. Het fijne van zelf maken is dat je zelf bepaalt wat je erin doet. Die van mij zit boordevol noten, dat vind ik het lekkerst.

granola 2a

Recept afdrukken

Granola

Wist je dat zelf granola maken helemaal niet zo moeilijk is? Het leuke ervan is dat je er alles in kunt doen wat jij lekker vindt. Onderstaande recept in mijn favoriet.
Porties: 1 flinke pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Heel simpel: doe alles in een kom en roer door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot doet.
  • That’s it! Simpel hè? Ik maakte zelf een basis granola. Je kunt na het afkoelen nog gedroogd fruit, kokossnippers of wat je dan ook lekker vindt toevoegen. Ikzelf vind zo’n basis juist wel fijn. Daar kan ik ook weer prima mee variëren. Soms houd ik het bij de basis, maar ik voeg er ook vaak vers fruit of stukjes chocola aan toe.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.

Heb jij wel eens zelf granola gemaakt?

Vorige post

Volgende post

Review: scones mix van Dille en Kamille
Sesam amandelen

Related Posts

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft
17 maart 2021
3

Driemaal...

Trempeersiroop

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft
15 maart 2021
8

Een...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
10

Elke...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 90

  1. Curly Creative says:
    5 jaar geleden

    Mmm ik maak t wekelijks en probeer elke keer weer wat nieuws te bedenken.

    xx

    Beantwoorden
  2. Denise says:
    5 jaar geleden

    Dit staat al eeuwig op mijn ‘to-bake’ lijstje, terwijl het zo simpel is. Van het weekend toch maar eens maken!

    Beantwoorden
  3. laura says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Hoe kan je de granola het beste bewaren?

    Groetjes laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bewaar hem in een glazen (weck)pot

      Beantwoorden
      • celine says:
        4 jaar geleden

        in de koelkast of droog?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          buiten de koelkast.

          Beantwoorden
  4. Margot says:
    5 jaar geleden

    Haha ik vind die rozijnen ook maar niks en maak graag mijn eigen granola!

    Beantwoorden
  5. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Ik maak granola ook het liefst zelf. Daarna gooi ik er lekker noten, etc. doorheen. Hmm binnenkort maar weer eens maken.

    Beantwoorden
  6. Sylvia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, hoe lang kun je de granola bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      1-2 weken in een afgesloten pot 🙂

      Beantwoorden
  7. Tina says:
    5 jaar geleden

    Dit lijkt mij erg lekker. Maar wat is nu het makkelijkste om erbij te doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In het artikel heb ik wat ideetjes genoemd 🙂

      Beantwoorden
  8. Megan says:
    5 jaar geleden

    Ik ben echt gek op granola, eet het het liefst iedere dag als ontbijt! Meestal doe ik er zelf gedroogde cranberries door, lekker een beetje zuur tegenover de zoete honing. Ik krijg door je mooie foto’s echt heel erg veel trek in granola!

    Beantwoorden
  9. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Haha, ik ben ook zo’n pietlut die de rozijntjes eruit vist! Ik heb zelf ook een keer granola gemaakt, op zich wel lekker maar vond het niet perfect gelukt. Daarom ook daarna nooit meer gemaakt. Jouw granola ziet er eerlijk gezegd veel lekkerder uit! Misschien toch nog maar een keertje proberen te maken! 😉

    Beantwoorden
  10. Linda says:
    5 jaar geleden

    Wat een mooie overzichtelijke weblog! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten over zelf granola maken. Dit recept ga zeker maken. Deze ingrediënten heb ik altijd standaard wel in huis. En de foto’s zorgen er voor dat ik er al weer trek in krijg. Granola in mijn Griekse yohurt is altijd een perfecte start van mijn dag.

    Beantwoorden
    • Foezie says:
      3 jaar geleden

      Inderdaad Linda , ik eet dat ook altijd met Griekse yoghurt en wat ongesuikerd gedroogd fruit doe ik er ook nog bij. Ik krijg al goesting als ik er aan denk. ?

      Beantwoorden
  11. Carolien says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,bedoel je met havervlokken havermout of is dat weer wat anders,heb namelijk wel havermout in huis en wil het gaan maken

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      havervlokken zijn anders dan havermout. Maar havermout kun je ook gebruiken, al krijg je dan wel een iets ander effect (minder grof en crunchy)

      Beantwoorden
      • Carolien says:
        5 jaar geleden

        oké bedankt ik ga dan toch maar voor de havervlokken

        Beantwoorden
  12. Laura says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Weet je ook hoeveel calorieën er ongeveer in een portie (40 gram) zitten? Heb dit recept gevolgd en het is overheerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee helaas, ik tel geen calorieën.

      Beantwoorden
  13. Marrit says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zijn havervlokken glutenvrij? Ik wil nl een tijdje glutenvrij / glutenarm eten.

    Groeten,
    Marrit

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja, maar je moet wel even op de verpakking checken of het ook echt zo gecertificeerd is (en geen sporen van gluten kan bevatten), dat verschilt per merk.

      Beantwoorden
  14. Anoniem says:
    5 jaar geleden

    Mijn granola staat nu voor het eerst in de oven! Wil even kwijt dat ik je site echt aanbid, iedere keer als ik iets wil bakken kom ik toch weer bij deze site uit 🙂 Lekkere recepten, duidelijke instructie en niet te veel poespas! Ga zo door!

    XX

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, thanks! 😀

      Beantwoorden
  15. Richtsje says:
    5 jaar geleden

    Denk je dat ik ipv zonnebloem olie ook arachideolie kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen.

      Beantwoorden
      • Eveline says:
        11 maanden geleden

        Ik doe het altijd met kokosolie. Heerlijk!

        Beantwoorden
  16. Keetie says:
    4 jaar geleden

    Mjum, mjum, mjum…. wat is dit heerlijk zeg!
    Er is al flink van gebunkerd voor er yoghurt of iets anders aan te pas kwam ?

    Nu ik meer en meer op de gezonde tour ga, zou het leuk zijn om meer van dit soort recepten te zien. Maar ik vind je blog überhaupt fantastisch en de recepten zijn allemaal goed te volgen.

    Ga zo door??????

    Beantwoorden
  17. Marga says:
    4 jaar geleden

    Honing kun je toch ook weg laten als je wat minder calorieën en niet zo’n zoetekouw bent?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee, je hebt de honing nodig om het aan elkaar te laten plakken.

      Beantwoorden
  18. Anneke says:
    4 jaar geleden

    Beetje domme vraag misschien hoor, maar maakt het uit of je gebrande of ongebrande noten gebruikt? Lijkt me super lekker overigens!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik ongebrande noten

      Beantwoorden
  19. Marit Christensen says:
    4 jaar geleden

    Zo snel klaar en zo ontzettend lekker!!! Ik heb overigens kokosolie gebruikt ipv zonnebloemolie.

    Beantwoorden
    • Renate says:
      11 maanden geleden

      Super bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb de kaneel vervangen door koek/speculaaskruiden. En na het afkoelen gedroogde cranberry’s en pure chocolade toegevoegd… zelfs mijn man die er normaal niks om geeft,vraagt wanneer ik het weer ga maken! (Want het was dus zo op hahaha)

      Beantwoorden
  20. Rob says:
    4 jaar geleden

    Top recept.
    Wij gebruiken ahornsiroop. Iets minder zoet, plakt even goed ?

    Beantwoorden
  21. Rik says:
    4 jaar geleden

    Dag,

    Als complete keukenanalfabeet, ligt het “componeren” van granola zelfs in mijn bereik. Extra voordeel: je kan eindeloos variëren naar gelang je smaak en wat je op dat moment in huis hebt.
    Toch heb ik een vraag.

    Noten eet je standaard “rauw”. Waarom zou je dat noten- en zadenmengsel dan opwarmen in een oven ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan komen de smaken nog meer naar boven. Veel noten worden gebrand, ook die in de winkel liggen 🙂

      Beantwoorden
  22. laura says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, als ik meer “klontjes” wil van havermout en nootjes, moet ik dan meer honing toevoegen? Gelr Laura

    Beantwoorden
  23. laura says:
    4 jaar geleden

    Is er nog een verschil of je het met zonnebloemolie of olijfolie maakt? Groetjes Laura

    Beantwoorden
  24. Marja says:
    4 jaar geleden

    Heeft iemand het met olijfolie ipv zonnebloemolie gemaakt? Ik heb nl standaard olijfolie in huis en geen zonnebloemolie.
    Btw Laura, ik heb al veel heerlijke recepten van jou gemaakt, mmmmm.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Dan krijgt je granola de smaak van olijfolie mee. Wellicht heb je een andere smaakloze plantaardige olie in huis. Anders even naar de winkel 😉

      Beantwoorden
  25. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, wil graag de granola maken. Vraag me alleen af waar ik al de producten kan kopen. De zonnebloempitten zijn neem ik aan niet de grijs met wit gestreepte. En waar haal je de noten en zaden vandaan. Ook wil ik graag fruit toevoegen. Welke zou ik kunnen doen en waar koop je die. Je hebt altijd hele fijne en lekkere recepten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die koop je gewoon in de supermarkt, vind je meestal wel op de bakafdeling.

      Beantwoorden
      • Geenens, Pauline says:
        2 weken geleden

        Kijk eens bij de notenshop.nl of bij pit en pit

        Beantwoorden
  26. Sophie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb gisteren deze granola gemaakt en het is echt super lekker! Veel lekkerder en gezonder dan de crueslis en granolas die te koop zijn in de winkel.
    Ik ben echt weg van je boeken en website dus bedankt voor de inspiratie weer Laura!

    Beantwoorden
  27. Sylva says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik geniet elke ochtend van jouw granola, maar ik zou heel graag willen weten wat de voedingswaarden zijn.

    Zou je mij kunnen vertellen hoeveel kcal, eiwitten, koolhydraten en vetten dit bevat?

    Lieve groet Sylva

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik bereken dit nooit voor recepten, dan zou je het zelf moeten uitrekenen aan de hand van de gebruikte ingrediënten.

      Beantwoorden
  28. Els says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor het makkelijke recept. Mijn granola staat in de oven.

    Beantwoorden
  29. Ilonka says:
    3 jaar geleden

    Heb een vraagje ove de havervlokken.
    Op de verpakking staat dat je ze eerst moet wellen, doe jij dat ook en laat je ze dan weer drogen voor gebruik of sla je het wellen over?
    Dacht dat het wellen nodig was voor gezondheidsredenen, dus ben wel benieuwd…..

    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik laat ze niet wellen, anders zou dat in het recept staan. Als je dat wel doet zul je geen knapperige granola krijgen.

      Beantwoorden
  30. silvia says:
    3 jaar geleden

    hoeveel is dat kcal ? ik vind het zoooo heerlijk. bedankt voor de recept. ik maak het elk week!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik bereken geen calorieën, dat zou je zelf dan even moeten doen aa nee hand van je gebruikte ingrediënten.

      Beantwoorden
  31. Nele says:
    3 jaar geleden

    Supermakkelijk om te maken en héél lekker!

    Beantwoorden
  32. Marijke says:
    3 jaar geleden

    hey Laura

    deze ga ik ook eens proberen. die kokosschilfers eerst even roosteren voor je ze toevoegt op het eind?

    groetjes
    Marijke

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      In dit recept zit geen kokos.

      Beantwoorden
  33. Patty says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, ik heb net jouw recept van granola gemaakt. Echt super lekker! Bedankt!

    Beantwoorden
  34. Anne says:
    3 jaar geleden

    Gister voor het eerst gemaakt, echter blijft het niet echt plakken. Het is juist mega knapperig geworden. Heb ik het dan te hoog te lang in de oven gedaan? Of moet ik er als het uit de oven komt en afgekoeld is nog eens een beetje honing bij doen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan zet je de temperatuur 10-20% lager. Honing na afloop hoeft niet.

      Beantwoorden
      • Anne says:
        3 jaar geleden

        Ja klopt, een hetelucht combi oven/magnetron. Dank je wel, ga ik proberen van het weekend

        Beantwoorden
    • Martine says:
      10 maanden geleden

      Hoe vaak kan je er ongeveer van eten?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Dat hangt een beetje van je porties af 😉

        Beantwoorden
  35. Vera says:
    3 jaar geleden

    Ik had er al meer gemaakt maar deze is top!!:) ga ik vaker doen. Dankjewel en keep up the good work!

    Beantwoorden
  36. Martini says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik mag van het FODMAP dieet geen honing eten, is er misschien iets wat vervangend zou kunnen werken voor de honing?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou het dan gewoon weglaten.

      Beantwoorden
      • Linda says:
        2 jaar geleden

        Je kunt hier dan ook ahornsiroop voor gebruiken. Is FODMAP goedgekeurd.

        Beantwoorden
  37. Maike says:
    3 jaar geleden

    hoi Laura,
    Blijft de granola ook knapperig in de pot, of wordt het zacht?

    Maike

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je pot goed luchtdicht afsluit blijft hij knapperig.

      Beantwoorden
  38. Sara says:
    2 jaar geleden

    Super handig recept! Mijn granola is net uit de oven. Ik hoor hem “kraken” nu die afkoelt. Bedankt om te delen!

    Beantwoorden
  39. Leonie says:
    2 jaar geleden

    Zojuist een dubbele portie gemaakt voor mij en mn huisgenoot! Heerlijk zeg! Heb er nog wat cacao aan toegevoegd, dat was lekker! De volgende keer doe ik wel iets minder honing ivm de zoetheid denk ik.

    Beantwoorden
  40. Chris says:
    2 jaar geleden

    Ik maak mijn granola ook zelf en vervang de rozijntjes door moerbeien. Super lekker

    Beantwoorden
  41. J says:
    2 jaar geleden

    Ik maak wekelijks granola met gepofte spelt, amandelmeel, kokosvlokken, zonnebloem- en pompoenpitten. Sesamzaadjes en gebroken lijnzaad.
    Ongezouten noten haal ik bij Lidl…
    Heerlijk!

    Beantwoorden
  42. Margo says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Je weet dat zonnebloem olie vrij ongezond is? Gezien de omega 3 / omega 6 verhouding. & dan ook nog de transvetten die loskomen bij het verhitten.
    Just a tip!
    Liefs,
    Margo

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die 3 eetlepels op al die porties geloof ik wel hoor, daarnaast heb ik geen blog voor (hele) gezonde recepten.

      Beantwoorden
  43. Paula says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept wat ik bijna wekelijks maak, met een eigen twist erbij!
    (Gedroogde abrikozen, cranberry’s etc.)
    Dank je wel

    Beantwoorden
  44. Linda says:
    2 jaar geleden

    De granola voor de eerste keer gemaakt. Niet sticky, maar wel erg lekker. Volgende keer iets meer ahornsiroop, denk ik.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Fijn! Lekker aanpassen naar je eigen smaak 🙂

      Beantwoorden
  45. Anna says:
    1 jaar geleden

    Ik start ook altijd de dag met zelfgemaakte granola in m’n kwark. Ik gebruik in plaats van honing maple syrup en voeg cranberry’s toe ipv rozijnen. Heerlijk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Inderdaad heerlijk en je kan er alle kanten mee op!

      Beantwoorden
  46. Miriam de bruin says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Vind deze granola overheerlijk, wil alleen graag weten welk gedroogd fruit jij dan toevoegt. Of andere suggesties. Heb al eens wat geprobeerd maar vind de voorverpakte fruitdingen vaak niet lekker. En vers is in de zomer voldoende te vinden, maar in de winter vind ik het moeilijker wat er in te doen. Vind je site overigens heel goed, gebruik hem vaak.
    Groet Miriam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik ben zelf niet zo van het gedroogde fruit, maar je kunt denken aan cranberry’s, gedroogde abrikozen, rozijnen etc. In de winter kun je wel goed diepvriesfruit gebruiken, dat is vaak niet zo duur.

      Beantwoorden
  47. Cici says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ook dit ga ik proberen! Maar heb een vraag, ik heb havervlokken met notenmix thuis staan. Kan ik die ook gebruiken?

    Gr. Cici

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Absoluut, lekker!

      Beantwoorden
  48. Sonja says:
    12 maanden geleden

    Hallo,
    Bedankt voor dit super lekkere recept!
    Vorige week voor de eerste keer gemaakt en nu net weer gemaakt 😉. Ik doe er gedroogde cranberries bij als hij afgekoeld is, overheerlijk 😁

    Beantwoorden
  49. Lot says:
    8 maanden geleden

    Zijn er alternatieven voor de honing die minder zoet maar het toch aan elkaar te laten plakken?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Niet voor zover ik weet.

      Beantwoorden
    • Mario says:
      5 maanden geleden

      Ik gebruik een mengsel van kokosolie en honing.

      Beantwoorden
  50. Verena says:
    5 maanden geleden

    Kun je ook maple syrup gebruiken ipv honing? Zo ja gebruik je het dan gewoon in dezelfde verhouding?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat lijkt me prima, honing zal misschien net iets plakkeriger zijn.

      Beantwoorden
  51. David says:
    2 maanden geleden

    Vanmorgen maakte ik granola.
    Dankzij een heleboel rozijnen heerlijk zoet zonder honing!
    Ik stopte er enkel hazelnoten in.
    En een beetje geraspte 99% pure chocolade. Met kokosolie i.p.v. zonnebloemolie. Hij was zo lekker dat hij nu al op is!

    Dankjewel voor het delen Laura!

    Dag allemaal!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Brioche

Broodjes gevuld met spek en ei

Caramel Shortcake

Yoghurt pancakes

Volgende Post
Sesam amandelen

Sesam amandelen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-7

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-28

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-35

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-40

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-9

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan