Citroen-gember granola

11 september 2019
22

Nu voor de meeste mensen het normale werk- en schoolleven weer is begonnen, is er ook meer ritme. Zo werkt dat bij mij in ieder geval. De afgelopen weken zijn mijn standaard kommetjes met yoghurt, granola en fruit er ergens bij ingeschoten. Ik koos voor broodjes pindakaas en hagelslag, broodjes uit de oven of ik bakte pancakes. Ook heerlijk, maar wanneer het ritme er weer in zit bij mij schakel ik met liefde weer over op mijn schaaltje yoghurt. Niet eens bewust trouwens, ik geniet er gewoon echt van. Vooral ook van het zelf maken van granola. Om de zomer nog een beetje vast te houden ging ik voor een frisse smaak, zo ontstond deze citroen-gember granola.

 

Citroen-gember granola

De lekkerste granola voor het ontbijt maak je gemakkelijk zelf. Deze frisse citroen granola is extra lekker door de toegevoegde gember.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 20 gram (gebroken) lijnzaad
  • 100 gram noten ongezouten
  • 1-2 tl gember poeder
  • rasp van 1 citroen
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Het maken van granola is kinderlijk eenvoudig. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  • Proef even een beetje of je de smaak goed vindt. Je kunt eventueel meer gember toevoegen als je dat lekker vindt. Houd er rekening mee dat de smaak door het bakken wat zal afzwakken.
  • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat en doe het daarna in een pot.
  • Laat de granola afkoelen voordat je deze in een pot doet.

Tips

Voor een sterkere gember smaak voeg je meer gemalen gember toe, maar je kunt ook verse gember raspen en deze gebruiken. 
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *