Op de gekste momenten kan er bij mij ineens een idee voor een nieuw recept te binnen schieten. Door iets (compleet) anders te proeven, te zien of door het ergens over te hebben. Ik snap ook niet altijd hoe en waarom mijn brein zo werkt, maar het is natuurlijk wel verdomd handig dat ik niet uren hoef te peinzen over een mogelijk nieuw recept. Eigenlijk weet ik de aanleiding tot het bedenken van deze triple chocolate chip pancakes ook niet meer. Dat is het gekke. Het zit ineens in mijn hoofd, maar vaak weet ik later niet meer hoe het er nu kwam. Als mensen vragen hoe ik nieuwe recepten bedenk zeg ik dat ook wel eens, “Het idee schoot gewoon in mijn hoofd”. Volgens mij begrijpt niet iedereen hoe een idee er gewoon ‘ineens’ kan zijn als ik dat zeg. Om heel eerlijk te zijn, ik snap het zelf ook niet altijd 😉 .
Goed, deze pancakes zijn dus een voorbeeld van zo’n idee dat er ineens was. Echt een ingewikkeld recept is het niet, maar dat maakt ze niet minder lekker. Als je ook maar een klein beetje dol bent op chocola, zul je deze pancakes zeker willen proeven!
Klinkt weer erg lekker!!
Oh boy, nadien verplicht in de zetel gaan liggen denk ik. Maar klinkt heerlijk 😉
Wat ziet dat er goed uit zeg!
Dit moet je dus niet lezen als je trek hebt….
t Ziet er verrukkelijk uit!
Waar koop jij je chocolate chips altijd Laura?
Bij Makro meestal, maar soms ook bij taartdecoratie (web)winkels
Dankje, bij de makro kom ik denk ik niet binnen zonder pasje.. Is er misschien ook iets om het mee te vervangen? Gewone pure/melk/witte chocolade repen bijvoorbeeld?
Zeker weten, je kunt ook gewoon een reep in stukjes hakken.
Kan je die baking soda weglaten of vervangen door extra bakpoeder?
Je kunt wat extra bakpoeder toevoegen, maar ze worden wel minder ‘fluffy’
Is er een reden waarom je bij de pancakes met chocola wel bakingsoda toevoegt en bij je gewone pancakes niet ?
Nee eigenlijk niet, in het begin deed ik het niet en nu wel. Je kunt het bij de gewone ook toevoegen, dan worden ze nog luchtiger.
Bedankt voor het antwoord. Ga ze morgenavond voor het eerst bakken, heb alles al in huis 🙂