Triple chocolate chip pancakes

Gepost: 27 februari 2015 Laatst bewerkt: 28 oktober 2024
Triple chocolate chip pancakes

Op de gekste momenten kan er bij mij ineens een idee voor een nieuw recept te binnen schieten. Door iets (compleet) anders te proeven, te zien of door het ergens over te hebben. Ik snap ook niet altijd hoe en waarom mijn brein zo werkt, maar het is natuurlijk wel verdomd handig dat ik niet uren hoef te peinzen over een mogelijk nieuw recept. Eigenlijk weet ik de aanleiding tot het bedenken van deze triple chocolate chip pancakes ook niet meer. Dat is het gekke. Het zit ineens in mijn hoofd, maar vaak weet ik later niet meer hoe het er nu kwam. Als mensen vragen hoe ik nieuwe recepten bedenk zeg ik dat ook wel eens, “Het idee schoot gewoon in mijn hoofd”. Volgens mij begrijpt niet iedereen hoe een idee er gewoon ‘ineens’ kan zijn als ik dat zeg. Om heel eerlijk te zijn, ik snap het zelf ook niet altijd 😉 .

Goed, deze pancakes zijn dus een voorbeeld van zo’n idee dat er ineens was. Echt een ingewikkeld recept is het niet, maar dat maakt ze niet minder lekker. Als je ook maar een klein beetje dol bent op chocola, zul je deze pancakes zeker willen proeven!

triple chocolate pancakes 2a
triple chocolate pancakes 3a

Triple chocolate pancakes

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Triple chocolate chip pancakes

Het perfecte ontbijt voor iedere chocolate lover: triple chocolate chip pancakes! Of neem ze als lunch, ze zijn heerlijk!
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 300 ml melk
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 gram witte chocolate chips
  • 50 gram melk chocolate chips
  • 50 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten, behalve de chocolate chips, bij elkaar in een kom en mix met een garde tot een beslag. Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag heen.
  • Schep met een ijsschep het beslag in een koekenpan en bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Voor het serveren kun je eventueel nog wat extra chocolate chips over de pancakes strooien. Of maak er helemaal een feestje van door ook nog wat chocoladesaus over de pancakes te gieten.
Bewaren

Hier kun je trouwens meer lezen over het bewaren van pancakes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Dinja schreef:

    Klinkt weer erg lekker!!

  2. Ellen schreef:

    Oh boy, nadien verplicht in de zetel gaan liggen denk ik. Maar klinkt heerlijk 😉

  3. Margot schreef:

    Wat ziet dat er goed uit zeg!

  4. Carla schreef:

    Dit moet je dus niet lezen als je trek hebt….
    t Ziet er verrukkelijk uit!

  5. Annette schreef:

    Waar koop jij je chocolate chips altijd Laura?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij Makro meestal, maar soms ook bij taartdecoratie (web)winkels

      1. Annette schreef:

        Dankje, bij de makro kom ik denk ik niet binnen zonder pasje.. Is er misschien ook iets om het mee te vervangen? Gewone pure/melk/witte chocolade repen bijvoorbeeld?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Zeker weten, je kunt ook gewoon een reep in stukjes hakken.

  6. Jolien schreef:

    Kan je die baking soda weglaten of vervangen door extra bakpoeder?

    1. Laura schreef:

      Je kunt wat extra bakpoeder toevoegen, maar ze worden wel minder ‘fluffy’

  7. Miranda schreef:

    Is er een reden waarom je bij de pancakes met chocola wel bakingsoda toevoegt en bij je gewone pancakes niet ?

    1. Laura schreef:

      Nee eigenlijk niet, in het begin deed ik het niet en nu wel. Je kunt het bij de gewone ook toevoegen, dan worden ze nog luchtiger.

      1. Miranda schreef:

        Bedankt voor het antwoord. Ga ze morgenavond voor het eerst bakken, heb alles al in huis 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept