Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zachte chocoladekoeken (met zeezout)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
08 november 2016
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

zachte-chocoladekoeken-1a

Alsof er een engeltje op je tong piest zou mijn moeder zeggen. Volgens mij zei ze dat ook toen ze deze zachte chocoladekoeken proefde, vooral die met een beetje zeezout bovenop zijn echt goddelijk -om nog even in de hogere sferen te blijven 😉 – en smaken naar meer. Hoewel ik deze koeken zacht noem, is het randje wel lekker knapperig. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Ik geef normaal gesproken mijn baksels allemaal weg na zelf geproefd te hebben, maar met deze koeken lukte dat niet. Dat wilde ik ook niet, want ik kon niet van deze koeken afblijven. En dat is iets dat niet snel gebeurt. Hoewel ik een ontzettende zoetekauw ben, kan ik er wel heel goed vanaf blijven. Maar van deze koeken dus niet. Maak ze zelf ook eens zou ik zeggen, dan zul je begrijpen waarom.

zachte-chocoladekoeken-2a

Recept afdrukken

Zachte chocoladekoeken

Deze zachte chocoladekoeken zijn om te smullen, al helemaal met een beetje zeezout. De combinatie van zoet en zout werkt heel goed met deze koeken!
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 2 el melk
  • 170 gram melk chocolate chips
  • ter decoratie en extra smaak: zeezout vlokken

Instructies

  • Doe beide soorten suiker en de boter in een kom, mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen.
  • In een aparte kom meng je de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout door elkaar. Voeg dit in delen toe aan het mengsel tot het helemaal is opgenomen. Voeg dan de melk ook toe en mix door het beslag. Als laatst voeg je de chocolate chips toe, spatel deze door het beslag. Zorg dat ze gelijkmatig zijn verdeeld.
  • Het is een plakkerig deeg, dus laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Het is dan veel eenvoudiger te verwerken. Eenmaal uit de koelkast draai je er balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze heel zachtjes een beetje aan.
  • Als je wilt, kun nu ook wat zeezout over de balletjes deeg strooien.
  • Bak de koeken in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze een tijdje afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren

Probeer daar maar eens van af te blijven. Mocht het je lukken, dan kun je ze een week in een afgesloten trommel bewaren 😉

zachte-chocoladekoeken-3a

Vorige post

Volgende post

Zelf ovenfriet maken
Review: 5x Donna Hay boeken

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 41

  1. Jonna@Burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Dit lijkt me een goddelijke combi!!

    Beantwoorden
  2. Yara says:
    4 jaar geleden

    Is het mogelijk deze koekjes te maken met alleen het eigeel? (of desnoods 2 eigelen?) En sojamelk te gebruiken ipv normale melk?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het niet geprobeerd, maar zou het gewoon proberen. Zal vast lekker worden.

      Beantwoorden
  3. Makboula says:
    4 jaar geleden

    Kan de melk Door water of iets anders vervangen worden. In verband met een met lactose.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je zou water kunnen gebruiken

      Beantwoorden
  4. Vivian | stayaliveandcooking says:
    4 jaar geleden

    Ja dat vraag ik me dus altijd af he, hoe kan het dat jij er nog zo gezond uitziet! Ik zou alles zelf op eten en nooit iets weg kunnen geven, haha. Maar deze zien er inderdaad erg lekker uit, chocola is altijd goed.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Haha, in het begin vond ik dat ook lastiger. Maar als je zoveel bakt en zoetigheid in huis hebt wordt het echt makkelijker. Voor mij dan althans 😛

      Beantwoorden
  5. Miriam says:
    4 jaar geleden

    Kan je de vanille extract ook vervangen door een zakje vanille suiker? En kan je ook zelf de chocolade chips maken van chocolade? Ik kan niet wachten om ze zelf te maken!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Beide kan 😉

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    4 jaar geleden

    Ik denk niet dat ze een week in de koektrommel blijven liggen 😉

    Beantwoorden
  7. Demi Olsthoorn says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Op zo een recept zat ik altijd al te wachten en ik kan ook niet wachten om het te maken!

    Maar ik heb nog een vraagje, ik zou graag een zachte witte chocolade vulling erin willen doen. Hoe kan ik dit het beste doen? Door stukken witte chocolade erin te stoppen of heb je misschien een recept voor een witte chocolade vulling?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou gewoon een blokje witte chocola in het midden van elk balletje deeg doen 🙂

      Beantwoorden
  8. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Oeh, die zien er echt waanzinnig lekker uit! 😀 Lekker met die stukjes chocolade erin. 🙂

    Beantwoorden
  9. Renate says:
    4 jaar geleden

    Komt het door de hoeveelheid cacao dat ze er zo zwart uitzien? ze zien ee namelijk best donker uit (maar wel lekker! ?)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Komt inderdaad door de cacaopoeder, dat zorgt ook voor die heerlijke intense chocoladesmaak.

      Beantwoorden
  10. Sara | MevrouwMiauw says:
    4 jaar geleden

    Pfohhh dit klinkt echt als een stukje hemel op aarde! Als ik weer wat tijd heb en bak-inspiratie heb, dan weet ik wat ik ga maken hoor.. Laat dat plassende engeltje maar komen.

    Beantwoorden
  11. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt en inderdaad, heel lekker! Vooral met het zout er bovenop. De volgende keer ga ik met karamelstukjes proberen, lijkt me ook een goede combi!

    Beantwoorden
  12. Heidy says:
    4 jaar geleden

    zier er heerlijk uit maar ik wil het graag uitprinten maar ik zie jammer genoeg geen printversie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Onderaan het artikel staan knopjes voor social media, ook eentje om het recept te printen.

      Beantwoorden
  13. laura says:
    4 jaar geleden

    hoi laura

    ze liggen in de oven, en wat ik al dacht het is 1 grote koek geworden!
    heb het 3uur in de koelkst laten liggen, zelf toen was het nog heel erg plakkerig.
    wat kan ik fout hebben gedaan?

    mvg Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk heb je de bolletjes deeg te dicht op elkaar gelegd, of geen ongezouten roomboter gebruikt?

      Beantwoorden
      • Adeline says:
        4 jaar geleden

        Goed dat ik nieuwsgierig alle recensies lees… want er moet dus ongezouten roomboter in.. ik bak vaak gewoon met pakje Zeeuws meisje. Of kan dat ook?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Bakken doe je altijd met ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

          Beantwoorden
          • Adeline says:
            4 jaar geleden

            thanks Laura!

  14. Afke says:
    4 jaar geleden

    Inderdaad heerlijke koekjes!
    Ga ze vandaag uitproberen met caramel stukjes 🙂
    Er staat trouwens een foutje in je recept, er staat:’ Voeg dan de melk ook doe’ i.p.v. ‘toe’ 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Thanks, ik ga het gelijk even aanpassen. En veel bakplezier 😀

      Beantwoorden
  15. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Ik dacht eerst dat het verbrande koekjes waren 😉 I love chocoladekoekjes … Dus deze komt ook op mijn ‘verlanglijstje’ om een keer te maken.

    Beantwoorden
  16. Aline says:
    4 jaar geleden

    Wow het lijken me hele lekkere koekjes, alleen ik houd niet van een overheersende smaak van chocolade. Kun je de cacaopoeder ook vervangen met patentbloem? en wanneer je ze iets harder wilt hebben kun je dan de baktijd verhogen met circa 5 minuten?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je zeker mee experimenteren 🙂

      Beantwoorden
  17. Suzan says:
    4 jaar geleden

    Waar koop je chocolade chips? Evt nog alternatief?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij kookwinkels bijvoorbeeld, maar je kunt ook gewoon een reep in stukjes hakken.

      Beantwoorden
  18. Eline says:
    4 jaar geleden

    Net de eerste batch uit de oven, heerlijk!

    Beantwoorden
  19. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Mijn koekjes zijn veel te plat; er zit geen “volume” in zoals op de foto.
    Hoe komt dit?
    Zijn wel zeer lekker!!

    Thanks!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Het kan zijn dat de boter al te zacht is geweest en ze daardoor te veel zijn uitgelopen. Wat hier tegen helpt is om het deeg na het bereiden heel even (zo’n half uur) in de koelkast te zetten. Je hoeft de balletjes ook niet helemaal plat te duwen, voordat ze de oven in gaan, gewoon een beetje is al voldoende.
      Wel goed om te horen dat ze heel lekker zijn, dat vinden wij zelf ook!

      Beantwoorden
  20. Eva says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze laatst ook gemaakt, maar bij gebrek aan chocolade heb ik er een klein beetje sinaasappelrasp door gedaan en dat is ook echt een aanrader vind ik!

    Ik ga ze komend weekend weer proberen te maken 😀

    Beantwoorden
  21. Sandra says:
    3 jaar geleden

    Dat ziet er echt superlekker uit! Nu heb ik alleen niet genoeg bloem meer in huis (en geen zin om naar de winkel te gaan…) kan ik dit vervangen door zelfrijzend bakmeel en dan nog een beetje backing soda toevoegen? Of kan dat alleen met recepten met bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      zelfrijzend bakmeel bevat al rijsmiddel, bloem niet. Dan zou je weer iets minder baking soda moeten gebruiken. Je zult vast prima koeken krijgen hoor, hooguit wat luchtiger (of ze lopen iets meer uit).

      Beantwoorden
  22. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke koekjes. Ik heb ze zojuist met stukjes karamel gebakken ipv de chocolate chips. We kunnen er echt niet van af blijven. Deze ga ik zeker vaker bakken. Bedankt voor dit geweldige recept Laura!

    Beantwoorden
  23. Janneke says:
    10 maanden geleden

    Heerlijke chocolade koeken! Ik en mijn dochters kunnen niet zo goed tegen melk dus dat biedt vaak met bakken een uitdaging. Maar met plantaardige boter en amandelmelk zijn deze koeken ook heerlijk. En de Chocolate chips zijn ook zonder melk dus dit is echt genieten!!!! 😍
    Pas ook met een glutenvrije meelmix (AH) gebakken (1:1 vervangen) en ook deze waren heerlijk. Baktijd wel even goed in de gaten houden. 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat goed dit! Dank voor het delen van de tips.

      Beantwoorden
  24. Mirjam says:
    9 maanden geleden

    Ik heb ze net voor de eerste keer gemaakt en ze zijn echt heerlijk geworden! Ik was bang dat ze hard zouden worden tijdens het afkoelen, maar ze zijn nog steeds zacht met een knapperig randje. Super recept!😍

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review: 5x Donna Hay boeken

Review: 5x Donna Hay boeken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan