De regenbuien van de laatste tijd lijken plaats te maken voor een zomers zonnetje de komende dagen. Prima weer dus om met ijs aan de slag te gaan. Dit keer een variatie op mijn 3 ingrediënten roomijs. Slagroom werd vervangen door Griekse yoghurt en in plaats van vanillepasta gebruikten we citroenen als smaakmaker. Anders dan het klassieke roomijs met slechts 3 ingrediënten, moet dit citroenijs de eerste paar uur wel met regelmaat doorgeroerd worden. Sla dit echt niet over, want ik kan je vast vertellen dat je dan geen goed resultaat krijgt. Laten we het er maar op houden dat wij dat vast voor je hebben getest 😉 .
BAKTIP: Wanneer ik citroenrasp nodig heb, gebruik ik deze rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Citroen yoghurtijs
Ingrediënten
- 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 1 blik gecondenseerde melk 397 gram
- 2 citroenen zowel de sap en rasp
Instructies
- Roer de yoghurt los en voeg de gecondenseerde melk, de citroensap en het citroenrasp toe. Vermeng tot een glad geheel.
- Doe het ijsmengsel in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Roer het ijs voor de eerste vier uur ieder half uur met een lepel door en plaats dan weer terug in de vriezer indien het ijs nog niet stevig genoeg is. Laat ongestoord minstens 2 uur staan.
- Haal kort voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt scheppen.
Tips
- Tip: Dit ijs kan ook makkelijk met een ijsmachine gemaakt wordt. Doe het ijsmengsel in jouw ijsmachine en volg de instructie van het apparaat.
- Bewaren: Het ijs blijft tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.
Kan ik de OREO ijs ook maken met de Griekse yoghurt?
Dat moet vast lukken.
Goedemorgen Laura,
Kan ik deze yoghurt citoenijs ook ineen ijsmachine maken? Het lijkt me namelijk een heerlijk recept?
Groetjes, Marjanne.
Dat kan zeker!
Goedenavond! Als het recept gemaakt is in de ijsmachine, moet het dan alsnog geroerd worden als het de vriezer in gaat?
Nee dat hoeft dan niet meer.
Misschien leuk voor wat extra sunshine om gecondenseerde kokosmelk te gebruiken, evt. soya Griekse yoghurt voor vegan. Niet zelf uitgeprobeerd, krijg wel allemaal wilde ideeen nu het weer lekker warm blijft…
Hallo Laura,
Heerlijk ijs. Heb het net uit de ijsmachien gehaald. We moeten thuisblijven i.v.m. Corona. Dus des te meer tijd om recepten van Laura te maken.
En van dit recept heb ik totaal geen spijt. Heerlijk romig en niet te zoet.
Bedankt.
Ik hoop nog veeeeeeeeeeel meer ijsrecepten op jouw site te vinden.
MVG
Janwillem van Boven
Nijmegen
Leuk om te lezen Janwillem, thanks! Ik ben zelf nog niet helemaal in de stemming om met ijs aan de slag te gaan, maar ik zal het weer op de baklijst zetten 😉
Zou dit ook met magere kwark lukken? Of mis ik dan vet gehalte?
Moet lukken, al zal het resultaat wel iets anders zijn.
Heerlijk ijsrecept! Ik heb alleen 2 limoenen gebruikt in plaats van citroenen, omdat ik die toevallig nog had liggen. Ook een prima alternatief dus. Ik ga het zeker vaker maken. Maar met een ijsmachine in huis is dit ook een koud kunstje 😉
Top recept. En heel makkelijk
Hi!
Ik ben zojuist het ijs aan het maken. Het zit al ongeveer 4.5 uur in de vriezer. Zoals vermeld heb ik het ieder half uur, 4 uur lang doorgeroerd.
Ik wil het ijs morgen pas serveren. Kan ik het dan het beste in de vriezer later? Of wordt het dan heel hard zoals bovenstaande reactie beweerd? Of kan ik het beter nu in de koelkast bewaren en morgen pas invriezen en vlak voor gebruik eruit halen?
Alvast bedankt! X
In mijn ervaring kun je het prima in de vriezer bewaren.
lekker ijs kan het ook met coekie douw
Dat lijkt me bij dit ijs niet zo lekker, maar: https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookie-dough-ijs/
We hebben net onze bak met ijsmengsel in de vriezer gezet, ik ben benieuwd:-) ik moest een opdracht doen
Groetjes
Noah
Het ijs komt na 24 uur zo keihard uit de (normale) vriezer dat het niet te scheppen is. “Kort voor het serveren eruit halen” – wat is kort dan? 10 minuten was iig niet genoeg! Gaat het restant niet kristalliseren als je dat weer terugplaatst?
Heb je misschien magere Griekse yoghurt gebruikt?
Nee, yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet. Nog andere ideeën? Nu te lang laten ontdooien en zitten er zeker ijskristallen in na opnieuw invriezen 😉 Ik probeer het binnenkort opnieuw bij iemand met een ijsmachine. De smaak is iig prima!
Vervelend zeg! Je hebt het wel continu omgeroerd de eerste vier uur ook? Dan zou het in principe goed moeten gaan, ik durf het verder niet te zeggen op afstand.
Ik had hetzelfde resultaat. Vier uur lang elk half uur doorgeroerd en daarna gelijk terug in de vriezer, maar uiteindelijk had ik een knetterharde klomp ijs.
Twintig minuten voor serveren uit de vriezer gehaald, maar kon er toen alleen nog maar laagjes ijs afschrapen. Jammer!
Ook bij mij is dit na een nacht in de vriezer keihard geworden. Structuur is ook gewoon anders dan normaal schepijs.
Ik ga vanavond een vegan variatie proberen met Griekse Haveryoghurt (400 gr). De gecondenseerde melk ga ik vervangen door 250 ml Haver kookroom en 200 gr suiker.
Na de reacties hierboven ga ik het direct uit de ijsmachine serveren en niet eerst invriezen.
Ik ben benieuwd!
Het was een daverend succes!! Geserveerd aan een groep mensen en men was zeer lovend!
Ook hier is het ijs kei hard geworden. Wel super lekker en fris van smaak
Wat gek, dat zou niet moeten. Heb je het met een ijsmachine gemaakt of met de hand? Dan is goed omscheppen heel belangrijk de eerste 4 uur. Maar verder is het helaas lastig op afstand te beoordelen hoe het mis is gegaan.
Ik heb het met de hand gemaakt en heel trouw de 1e 4 uur goed doorgeroerd. Ga het nog wel eens een keertje uit proberen maar dan met een ijsmachine.
Zou ik ipv citroen ook vanille extract kunnen gebruiken? Wel heel lekker recept
Dat kan, geeft wel een andere smaak.