Citroen yoghurtijs

96

De regenbuien van de laatste tijd lijken plaats te maken voor een zomers zonnetje de komende dagen. Prima weer dus om met ijs aan de slag te gaan. Dit keer een variatie op mijn 3 ingrediënten roomijs. Slagroom werd vervangen door Griekse yoghurt en in plaats van vanillepasta gebruikten we citroenen als smaakmaker. Anders dan het klassieke roomijs met slechts 3 ingrediënten, moet dit citroenijs de eerste paar uur wel met regelmaat doorgeroerd worden. Sla dit echt niet over, want ik kan je vast vertellen dat je dan geen goed resultaat krijgt. Laten we het er maar op houden dat wij dat vast voor je hebben getest 😉 .

Citroen yoghurtijs

Deze citroen yoghurtijs is heerlijk fris en romig tegelijk. Te maken zonder of met ijsmachine.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 blik gecondenseerde melk 397 gram
  • 2 citroenen zowel de sap en rasp

Instructies

  • Roer de yoghurt los en voeg de gecondenseerde melk, de citroensap en het citroenrasp toe. Vermeng tot een glad geheel.
  • Doe het ijsmengsel in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Roer het ijs voor de eerste vier uur ieder half uur met een lepel door en plaats dan weer terug in de vriezer indien het ijs nog niet stevig genoeg is. Laat ongestoord minstens 2 uur staan.
  • Haal kort voor serveren uit de vriezer zodat je het makkelijk kunt scheppen.

Tips

  • Tip: Dit ijs kan ook makkelijk met een ijsmachine gemaakt wordt. Doe het ijsmengsel in jouw ijsmachine en volg de instructie van het apparaat.
  • Bewaren: Het ijs blijft tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

26 reacties

  1. Natasja schreef:

    Kan ik de OREO ijs ook maken met de Griekse yoghurt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet vast lukken.

  2. Marjanne Jordens schreef:

    Goedemorgen Laura,
    Kan ik deze yoghurt citoenijs ook ineen ijsmachine maken? Het lijkt me namelijk een heerlijk recept😋

    Groetjes, Marjanne.

      1. Pauline schreef:

        Goedenavond! Als het recept gemaakt is in de ijsmachine, moet het dan alsnog geroerd worden als het de vriezer in gaat?

        1. Laura Kieft schreef:

          Nee dat hoeft dan niet meer.

  3. Misschien leuk voor wat extra sunshine om gecondenseerde kokosmelk te gebruiken, evt. soya Griekse yoghurt voor vegan. Niet zelf uitgeprobeerd, krijg wel allemaal wilde ideeen nu het weer lekker warm blijft…

  4. Janwillem van Boven schreef:

    Hallo Laura,
    Heerlijk ijs. Heb het net uit de ijsmachien gehaald. We moeten thuisblijven i.v.m. Corona. Dus des te meer tijd om recepten van Laura te maken.
    En van dit recept heb ik totaal geen spijt. Heerlijk romig en niet te zoet.
    Bedankt.
    Ik hoop nog veeeeeeeeeeel meer ijsrecepten op jouw site te vinden.

    MVG
    Janwillem van Boven
    Nijmegen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te lezen Janwillem, thanks! Ik ben zelf nog niet helemaal in de stemming om met ijs aan de slag te gaan, maar ik zal het weer op de baklijst zetten 😉

  5. Sarah schreef:

    Zou dit ook met magere kwark lukken? Of mis ik dan vet gehalte?

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet lukken, al zal het resultaat wel iets anders zijn.

  6. Sanne schreef:

    Heerlijk ijsrecept! Ik heb alleen 2 limoenen gebruikt in plaats van citroenen, omdat ik die toevallig nog had liggen. Ook een prima alternatief dus. Ik ga het zeker vaker maken. Maar met een ijsmachine in huis is dit ook een koud kunstje 😉

  7. Thijm schreef:

    Top recept. En heel makkelijk

    1. Af schreef:

      Hi!

      Ik ben zojuist het ijs aan het maken. Het zit al ongeveer 4.5 uur in de vriezer. Zoals vermeld heb ik het ieder half uur, 4 uur lang doorgeroerd.

      Ik wil het ijs morgen pas serveren. Kan ik het dan het beste in de vriezer later? Of wordt het dan heel hard zoals bovenstaande reactie beweerd? Of kan ik het beter nu in de koelkast bewaren en morgen pas invriezen en vlak voor gebruik eruit halen?

      Alvast bedankt! X

      1. Laura's Bakery schreef:

        In mijn ervaring kun je het prima in de vriezer bewaren.

  8. jip schreef:

    lekker ijs kan het ook met coekie douw

  9. Noah Gaspersz schreef:

    We hebben net onze bak met ijsmengsel in de vriezer gezet, ik ben benieuwd:-) ik moest een opdracht doen

    Groetjes
    Noah

  10. Maarten schreef:

    Het ijs komt na 24 uur zo keihard uit de (normale) vriezer dat het niet te scheppen is. “Kort voor het serveren eruit halen” – wat is kort dan? 10 minuten was iig niet genoeg! Gaat het restant niet kristalliseren als je dat weer terugplaatst?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je misschien magere Griekse yoghurt gebruikt?

      1. Maarten schreef:

        Nee, yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet. Nog andere ideeën? Nu te lang laten ontdooien en zitten er zeker ijskristallen in na opnieuw invriezen 😉 Ik probeer het binnenkort opnieuw bij iemand met een ijsmachine. De smaak is iig prima!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Vervelend zeg! Je hebt het wel continu omgeroerd de eerste vier uur ook? Dan zou het in principe goed moeten gaan, ik durf het verder niet te zeggen op afstand.

    2. Matthijs schreef:

      Ik had hetzelfde resultaat. Vier uur lang elk half uur doorgeroerd en daarna gelijk terug in de vriezer, maar uiteindelijk had ik een knetterharde klomp ijs.

      Twintig minuten voor serveren uit de vriezer gehaald, maar kon er toen alleen nog maar laagjes ijs afschrapen. Jammer!

  11. Laura schreef:

    Ook bij mij is dit na een nacht in de vriezer keihard geworden. Structuur is ook gewoon anders dan normaal schepijs.

  12. Xander schreef:

    Ik ga vanavond een vegan variatie proberen met Griekse Haveryoghurt (400 gr). De gecondenseerde melk ga ik vervangen door 250 ml Haver kookroom en 200 gr suiker.
    Na de reacties hierboven ga ik het direct uit de ijsmachine serveren en niet eerst invriezen.
    Ik ben benieuwd!

    1. Xander schreef:

      Het was een daverend succes!! Geserveerd aan een groep mensen en men was zeer lovend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *