Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kokosmakronen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 mei 2018
in Allergenen, Glutenvrij, Koekjes, Lactosevrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is alweer de laatste dag van de tweede koekjesweek! En ik sluit af met een recept waarvan ik eerder niet gedacht had dat ik ze zou maken: kokosmakronen. Zoals je misschien weet ben ik geen groot liefhebber van kokos, maar inmiddels kan ik baksels met kokos steeds een beetje beter waarderen. Mijn vader is gelukkig groot fan van ieder baksel met kokos (liefst zo veel mogelijk), dus hij was dan ook maar wat blij toen ik met een flinke lading van deze kokoskoekjes aan kwam zetten die hij gelijk goedkeurde. Het recept voor kokosmakronen is overigens ontzettend eenvoudig en heeft dan ook maar 3 ingrediënten. Meringue maken en kokos erdoor spatelen, meer is het niet.

Ingrediënten kokosmakronen

voor 20-22 stuks
  • 4 eiwitten (M eieren)
  • 175 gram suiker
  • 200 gram kokosrasp

bereiding

In een vetvrije kom klop je de eiwitten met de suiker goed stijf. Voeg dan het kokosrasp toe en spatel dit gelijkmatig door de meringue.

Gebruik een ijslepel om de kokosmakronen te vormen (met 2 lepels kan ook), schep de meringue uit de kom met de ijslepel en zorg dat je deze glad afstrijkt aan de rand. Schep de makronen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze zetten in de oven nauwelijks uit, dus er is niet heel veel tussenruimte nodig.

Bak de makronen in 20-25 minuten op 170 graden.

In een afgesloten trommel blijven de kokosmakronen ongeveer een week goed.

Vorige post

Volgende post

Gevulde koeken 2.0
Croissant tosti Hawaii

Related Posts

Sneeuwster taart

door Laura Kieft
07 december 2019
4

Een sneeuwster taart. Het is weer zo'n recept dat al járen op mijn baklijst staat. Dit keer niet...

Kaneelsterren koekjes

door Laura Kieft
05 december 2019
13

Jaaaa, een recept voor een van mijn favoriete kerstkoekjes! Ieder jaar koop ik verschillende pakken met kaneelsterren, heerlijk...

Pavlova met karamel, chocolade en kletskoppen

door Laura Kieft
04 december 2019
10

De pavlova's die ik meestal maak zijn voorzien van fruit. Heerlijk vind ik ze. Ik maakte wel al...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 19

  1. goitske says:
    2 jaar geleden

    Oooh die wil ik maken! Stond al op mijn whishlist

    Enne je mag er best een koekjes maand van maken hoor. Helemaal niet erg 😍😍😍

    Beantwoorden
    • Claire says:
      2 maanden geleden

      Deze zijn héérlijk! Alleen een vraagje.. mag ik deze eten tijdens de zwangerschap?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 maanden geleden

        Ja hoor, ze zijn volledig gaar.

        Beantwoorden
  2. henk says:
    1 jaar geleden

    ik kom maar tot 10 koeken:-(

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dan heb je ze een heel stuk groter gemaakt dan ik, ze hebben dan ook langer nodig in de oven.

      Beantwoorden
      • Henk says:
        1 jaar geleden

        ik heb een ijscoschep gebruikt. Dus inderdaad werden ze erg groot.

        moet zeggen dat ze wel erg lekker zijn. 😊

        Beantwoorden
  3. Harald says:
    1 jaar geleden

    Met ijsscoup had ik er ongeveer 15 en heb ze 5 min langer laten liggen

    Ben pas een week of 2 aan het bakken, jouw recepten zijn wel top

    Gr

    Beantwoorden
  4. Cypruscooking says:
    11 maanden geleden

    2 vraagjes laura:
    Eiwit en suiker tegelijk kloppen??
    Kan stevia gebruikt worden ipv suiker?

    Beantwoorden
    • A. Brouwers says:
      11 maanden geleden

      Ik heb ze laatst met stevia suiker gemaakt, bij mij waren ze niet lekker

      Beantwoorden
  5. Ingrid says:
    11 maanden geleden

    Toen ik dit recept voorbij zag komen, was ik meteen enthousiast.
    Ik vond ze erg leuk om te maken en ze zijn prima gelukt! Ik ga ze zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  6. Grietje says:
    10 maanden geleden

    Heerlijke koekjes.
    Een week in de koektrommel? Dát redden ze niet, daarvoor zijn te te lekker.
    Mijn man maakt al nieuwe

    Beantwoorden
  7. A says:
    10 maanden geleden

    Enkele eiwitten over , weer een bakplaat met marrons in de oven staan, dit recept is overheerlijk.
    Buitenkant lekker bros en van binnen lekker zacht.
    Ga zo door met je heerlijke recepten .

    Beantwoorden
  8. Esther Verhulst says:
    10 maanden geleden

    Gort droog niet te eten

    Beantwoorden
    • Esther Verhulst says:
      10 maanden geleden

      Maar ws een eiwit te weinig gebruikt

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        10 maanden geleden

        Ik denk inderdaad dan dat er iets niet goed is afgewogen, ze waren hier absoluut niet droog.

        Beantwoorden
  9. tinne poplemon says:
    10 maanden geleden

    wanneer ik stevia of eritrithol gebruik hoeveel gram moet ik dan gebruiken ?
    alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Durf ik niet te zeggen, ik gebruik dit zelf niet.

      Beantwoorden
  10. Karin says:
    9 maanden geleden

    Zojuist gemaakt! Ontzettend makkelijk en heerlijk!!

    Beantwoorden
  11. Vera says:
    2 maanden geleden

    Heb ze net met mijn zoon gemaakt! Gewone en een paar met cacaopoeder erdoor. Zijn allebei heerlijk 🤗.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Croissant tosti Hawaii

Croissant tosti Hawaii

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer