IJssandwiches met sprinkles

Gepost: 23 augustus 2017 Laatst bewerkt: 6 juni 2024
IJssandwiches met sprinkles

Voor deze ijsjes woensdag ga ik even terug in de tijd. Vroeger hadden wij een seizoensplek en later zelfs een stacaravan op een leuke camping op de Veluwe. Hier lagen natuurlijk ook altijd ijsjes in de vriezer en welke ik mij vooral nog kan herinneren is de ijssandwich. We kochten dan zo’n doos waar blokjes roomijs en de wafeltjes los verpakt in zaten. Vlak voordat je ze ging eten moest je je sandwich van ijs dus nog even in elkaar zetten.

Gek eigenlijk dat juist deze ijsjes me zo goed zijn bijgebleven, want heel erg gek was ik er toen niet op. Voor deze ijssandwiches met sprinkles gebruik ik het eenvoudige vanille roomijs wat ik eerder al met jullie heb gedeeld, alleen vroor ik dit op een iets andere manier in zodat je de sandwiches nog makkelijker kunt maken.

BAKTIP: Om het ijs in ronde plakken te krijgen, gebruik je metalen uitstekers in ongeveer dezelfde grootte als de wafeltjes.

IJssandwiches met sprinkles 3a
IJssandwiches met sprinkles 2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Ijssandwiches met sprinkles

Hoe leuk zijn deze ijssandwiches met sprinkles. Je kan natuurlijk ijswafels in de winkel kopen, maar zelf maken is nog veel leuker!
Porties: 18 sandwiches

Ingrediënten

 • 1 portie vanille roomijs (volgens recept)
 • 36 galettes koekjes/wafeltjes
 • sprinkles of andere topping naar keuze

Instructies

 • Maak het roomijs volgens recept. Bedek een bakplaat met keukenfolie (die in je vriezer past!) en giet hier het ijs op. Strijk met een spatel het ijs glad en dek af met meer keukenfolie. Schuif de bakplaat met ijs minimaal 4 uur in de vriezer.
 • Wanneer het ijs goed is uitgehard pak je er een metalen ronde uitsteker bij die (bijneven groot is als de wafeltjes waar je het ijs tussen wilt doen. Steek hiermee schijven ijs uit de grote plak. Neem een andere schaal of plaat waar je de schijven roomijs op legt, zet deze gelijk in de vriezer zodat ze niet smelten terwijl je de rest uitsteekt. Je kunt ze op elkaar stapelen, maar plaats er dan wel een velletje bakpapier tussen. Je houdt ijs over, dit kun je natuurlijk ook gewoon prima opeten.
 • De ijssandwiches zelf maak je door een schijf ijs te pakken en deze tussen twee galettes in te klemmen. Rol de zijkant door een schaaltje met sprinkles. Je kunt ook goed hagelslag, gehakte nootjes, chocolate chips of iets anders lekkers gebruiken.
Tips

Hoeveel ijssandwiches je kunt maken is helemaal afhankelijk van hoe groot je bakplaat is en hoe dik je laag ijs dus wordt. Mijn laag ijs was ongeveer 2 cm dik en ik kon daar 18 ijssandwiches mee maken.
Bewaren

De schijven ijs kun je los in de vriezer bewaren, maar met wafeltjes erbij kun je hem het best gelijk opeten. Als je ze in hun geheel in de vriezer bewaart zullen de wafeltjes op den duur zacht worden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Dit zijn ijsjes om blij van te worden 🙂
  Vrolijk en erg lekker!

  Liefs, mam ♥

 2. Trudy schreef:

  Wat een lekkere ijsjes en leuke sprinkeltjes !
  Zit er chocolade in de sprinkeltjes? En zo nee, waar koop je ze dan? Bij de super?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ze zijn gemaakt van suiker, ik koop ze meestal online in webshops.

 3. Marja schreef:

  Het zou erg leuk zijn als er een recept komt van de wafels/koekjes om deze ijsjes te maken. Ik vind de gekochte wafels te dik.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Gaat op de baklijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept