Munt-feta pesto

28 juni 2019
9

Met het maken van alle sauzen, dips en spreads voor mijn nieuwe borrelhapjes boek dat in oktober uitkomt, bedacht ik ook weer allerlei nieuwe recepten. Dus tijdens het maken van ruim 40 recepten in 3 dagen tijd voor het boek, schreef ik ook nog eens nieuwe smaakcombinaties op die ik wilde testen. Deze munt-feta pesto is daar een resultaat van. Ik was even bang dat de munt veel te overheersend zou zijn en een tandpasta effect zou hebben op de pesto. Maar dat was dus absoluut niet het geval. De feta is een perfecte tegenhanger en samen vormen ze een heel goed duo. De bekende pijnboompitjes voor de pesto verving ik bovendien voor pistachenoten, gaat heel goed samen met de andere ingrediënten en vormen een mooi geheel.

Munt-feta pesto

Uit experimenteren met verschillende ingrediënten komen hele lekkere recepten. Zoals deze munt-feta pesto. Heerlijk!
Porties: 1 klein bakje

Ingrediënten

  • 35 gram verse munt
  • 50 gram feta
  • 50 gram ongezouten pistachenoten (geroosterd)
  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el citroensap
  • 75-100 ml olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Indien de pistachenoten nog niet geroosterd zijn doe je dit zelf in een pan op matig vuur. Haal van het vuur zodra ze beginnen te kleuren.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat peper en zout.

Tips

  • Tip: Voeg wat meer olijfolie toe als je een dunnere of smeuïgere pesto wilt. Ook lekker als saus door de pasta.
  • Bewaren: In een afgesloten bakje tot één week bewaren in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *