Zelfgemaakte eiersalade

Gepost: 6 mei 2020 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
Zelfgemaakte eiersalade

Vandaag een cadeautje uit Het Borrelhapjes Bakboek voor jullie! Daarin vind je namelijk het recept voor deze zelfgemaakte eiersalade. Ik ben iemand die meestal niet weg is van salades die je in de winkel koopt (te veel saus, te weinig vulling), maar de vijf verschillende salades die ik voor mijn borrelboek maakte heb ik inmiddels al meerdere keren gegeten  thuis. Op een toastje, stokbroodje of bij de lunch. Ik ben er gek op. De eiersalade is mijn favoriet van alle zelfgemaakte salades, al ben ik ook gek op de kip-kerriesalade. Staat er komende zondag bij het moederdagontbijt een schaaltje met deze eiersalade op tafel?

BAKTIP: Deze eiersalade is geschikt om enkele dagen afgesloten in de koelkast te bewaren. Ik gebruik hiervoor de vershouddozen van Mepal Cirqula.

 

ZELFGEMAAKTE EIERSALADE

Opslaan
Recept afdrukken

4.77 van 13 stemmen

Zelfgemaakte eiersalade

De lekkerste eiersalade maak je zelf en dat is helemaal niet moeilijk. Heerlijk voor op een toastje of bij de lunch!

Ingrediënten

  • 4 eieren hardgekookt
  • 45 gram mayonaise
  • 60 gram kwark
  • 1 tl mosterd
  • 2 el bieslook fijngesneden
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerriepoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Pel de eieren en snijd in kleine stukjes.
  • In een kom doe je alle ingrediënten bij elkaar. Roer goed door.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

In een afgesloten bakje in de koelkast enkele dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Boudy Tjho schreef:

    Dank voor het leuke recept van de eiersalade.
    Ik ga het voor a.s. Zondag maken.
    Doe er dan eigengemaakte mayonaise door.
    Heerlijk ! Dank.?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah, dat is extra lekker!!

  2. Jimmy1955 schreef:

    Heerlijk recept, maak ik inderdaad al jaren op deze manier, maar ik voeg er ook nog 50 gram uitgebakken en afgekoelde ontbijt spekjes aan toe?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, ook erg lekker!

  3. Boudy Tjho schreef:

    Als je van spekjes houdt is dat inderdaad erg lekker.?

  4. JMS schreef:

    Raar eigenlijk, terwijl ei en spek in veel recepten/maaltijden een heerlijke en goede combinatie is ga ik in dit geval nooit voor de ei/bacon salade. Ik voeg er soms wel een heel fijn gesnipperd uitje aan toe, ook lekker. Zo zie je maar weer, smaken verschillen hè! Maar goed ook???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, heerlijk inderdaad al die verschillende smaken. Zo maakt iedereen er weer een unieke eiersalade van.

  5. Jimmy1955 schreef:

    Heerlijk toch al die verschillende smaken, wordt er blij van en inderdaad uitje erdoor lijkt me ook erg lekker?

  6. Wendy schreef:

    Ooh dit lijkt me heerlijk!
    Kan de kwark ook vervangen worden door volle yoghurt?
    Ben op dit moment in het buitenland en hier hebben ze geen kwark 🙁

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet lukken, misschien wel iets minder toevoegen.

  7. am schreef:

    Heej, het ziet er heerlijk uit! Heb je bij de salade hier pita broodjes liggen die in het tosti ijzer zijn geweest?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zijn zelfgemaakte pitabroodjes uit mijn Borrelhapjes Bakboek!

  8. Lian Dercksen schreef:

    Wat een lekkere toevoeging is aan eiersalade is verse Lavas. (Maggiplant) blaadjes heel fijn snijden en door de salade doen. Kan nu weer. De Lavas is alweer uitgelopen.

  9. Carolien Borghart schreef:

    Kun je ook zure room doen inplaats van kwark?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf nooit uitgetest en zure room heeft wel een andere smaak als kwark, dus ik zou het je zo 123 niet durven zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept