Vandaag een cadeautje uit Het Borrelhapjes Bakboek voor jullie! Daarin vind je namelijk het recept voor deze zelfgemaakte eiersalade. Ik ben iemand die meestal niet weg is van salades die je in de winkel koopt (te veel saus, te weinig vulling), maar de vijf verschillende salades die ik voor mijn borrelboek maakte heb ik inmiddels al meerdere keren gegeten thuis. Op een toastje, stokbroodje of bij de lunch. Ik ben er gek op. De eiersalade is mijn favoriet van alle zelfgemaakte salades, al ben ik ook gek op de kip-kerriesalade. Staat er komende zondag bij het moederdagontbijt een schaaltje met deze eiersalade op tafel?
BAKTIP: Deze eiersalade is geschikt om enkele dagen afgesloten in de koelkast te bewaren. Ik gebruik hiervoor de vershouddozen van Mepal Cirqula.
Dank voor het leuke recept van de eiersalade.
Ik ga het voor a.s. Zondag maken.
Doe er dan eigengemaakte mayonaise door.
Heerlijk ! Dank.?
Ah, dat is extra lekker!!
Heerlijk recept, maak ik inderdaad al jaren op deze manier, maar ik voeg er ook nog 50 gram uitgebakken en afgekoelde ontbijt spekjes aan toe?
Oei, ook erg lekker!
Als je van spekjes houdt is dat inderdaad erg lekker.?
Raar eigenlijk, terwijl ei en spek in veel recepten/maaltijden een heerlijke en goede combinatie is ga ik in dit geval nooit voor de ei/bacon salade. Ik voeg er soms wel een heel fijn gesnipperd uitje aan toe, ook lekker. Zo zie je maar weer, smaken verschillen hè! Maar goed ook???
Haha, heerlijk inderdaad al die verschillende smaken. Zo maakt iedereen er weer een unieke eiersalade van.
Heerlijk toch al die verschillende smaken, wordt er blij van en inderdaad uitje erdoor lijkt me ook erg lekker?
Ooh dit lijkt me heerlijk!
Kan de kwark ook vervangen worden door volle yoghurt?
Ben op dit moment in het buitenland en hier hebben ze geen kwark 🙁
Moet lukken, misschien wel iets minder toevoegen.
Heej, het ziet er heerlijk uit! Heb je bij de salade hier pita broodjes liggen die in het tosti ijzer zijn geweest?
Dat zijn zelfgemaakte pitabroodjes uit mijn Borrelhapjes Bakboek!
Wat een lekkere toevoeging is aan eiersalade is verse Lavas. (Maggiplant) blaadjes heel fijn snijden en door de salade doen. Kan nu weer. De Lavas is alweer uitgelopen.
Kun je ook zure room doen inplaats van kwark?
Ik heb het zelf nooit uitgetest en zure room heeft wel een andere smaak als kwark, dus ik zou het je zo 123 niet durven zeggen.