Een tijdje geleden maakte ik bruschetta waar ik een geitenkaasspread voor maakte en die spread vond ik zó lekker dat ik daar een los recept van wilde maken. Het lijkt een beetje op de opgeklopte geitenkaas uit mijn Borrelhapjes Bakboek, maar deze geitenkaas-yoghurtdip is net wat zoeter door het gebruik van honing. Een zalige dip die je zowel als dip en spread kan gebruiken. Hoe langer je de ingrediënten mixt, hoe dunner het wordt. Dus dat is wel iets om mee rekening te houden. Ik mix het maar kort als ik het als spread wil gebruiken en iets langer als ik ook wil kunnen dippen. Wat ook lekker is om nog wat langer te mixen zodat er een heerlijke geitenkaas dressing voor salades ontstaat. Hier kwam ik overigens per toeval achter, maar het is een aanrader!
Geitenkaas-yoghurtdip met honing
Geitenkaas-yoghurtdip met honing
Een frisse en lichtzoete dip die overigens ook prima als spread te gebruiken is. Perfect voor de borrel.
Ingrediënten
- 200 gram geitenkaas
- 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 3 el honing
- 1 el citroensap
Instructies
-
Doe alle ingrediënten in een kom of foodprocessor en mix tot een egale dip.
-
Mix niet te lang, want dat maakt de dip steeds dunner.
Bewaren
In de koelkast zeker een week houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi,
Wat voor soort geitenkaas bedoel je? Van die plakken zachte geitenkaas? Het lijkt me heerlijk!
Zachte geitenkaas inderdaad.