Geitenkaas-yoghurtdip met honing

28 februari 2020
Geitenkaas-yoghurtdip met honing
22

Een tijdje geleden maakte ik bruschetta waar ik een geitenkaasspread voor maakte en die spread vond ik zó lekker dat ik daar een los recept van wilde maken. Het lijkt een beetje op de opgeklopte geitenkaas uit mijn Borrelhapjes Bakboek, maar deze geitenkaas-yoghurtdip is net wat zoeter door het gebruik van honing. Een zalige dip die je zowel als dip en spread kan gebruiken. Hoe langer je de ingrediënten mixt, hoe dunner het wordt. Dus dat is wel iets om mee rekening te houden. Ik mix het maar kort als ik het als spread wil gebruiken en iets langer als ik ook wil kunnen dippen. Wat ook lekker is om nog wat langer te mixen zodat er een heerlijke geitenkaas dressing voor salades ontstaat. Hier kwam ik overigens per toeval achter, maar het is een aanrader!

Geitenkaas-honing dip-3a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Geitenkaas-yoghurtdip met honing

Een frisse en lichtzoete dip die overigens ook prima als spread te gebruiken is. Perfect voor de borrel.

Ingrediënten

 • 200 gram geitenkaas
 • 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
 • 3 el honing
 • 1 el citroensap

Instructies

 • Doe alle ingrediënten in een kom of foodprocessor en mix tot een egale dip.
 • Mix niet te lang, want dat maakt de dip steeds dunner.
Bewaren

In de koelkast zeker een week houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Iris schreef:

  Hoi,

  Wat voor soort geitenkaas bedoel je? Van die plakken zachte geitenkaas? Het lijkt me heerlijk!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Zachte geitenkaas inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *