3x barbecue sauzen

26 juli 2019
41

Het is geen barbecue zonder lekkere sausjes nietwaar? Heerlijk om dat stukje vlees of gegrilde groenten in te dippen. Deze week is het op en top barbecueweer, dus deze barbecue sauzen komen als geroepen. En vandaag niet slechts één recept, nee hoor, ik heb er drie voor je in de aanbieding. Een heerlijke frisse knoflooksaus, een zelfgemaakte cocktailsaus en tot slot een zalige barbecuesaus. Allen heerlijk voor een hamburger kan ik je vertellen, want daar heb ik ze als eerst bij geprobeerd. De barbecuesaus kun je bovendien ook prima gebruiken om een stukje vlees lekker in te marineren voordat je het op de barbecue legt.

 

 

Knoflooksaus

De lekkerste knoflooksaus maak je zelf met dit eenvoudige recept.

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 3-4 el kwark
  • 4-5 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl verse bieslook fijngehakt
  • 0,5 tl verse peterselie fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door.
Bewaren

Tot 2 weken in een schone afgesloten pot in de koelkast.

 

 

Cocktailsaus

Een cocktailsaus maken is lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Pas de hoeveelheid whiskey aan als je een (minder) sterke(re) smaak wilt.

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 60 gram mayonaise
  • 60 gram ketchup
  • 1,5 el whiskey
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig. Roer de overige ingrediënten samen en voeg de slagroom toe. Roer door elkaar en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Bewaren

Maximaal 1 week houdbaar in een schone afgesloten pot in de koelkast.

Barbecuesaus

Heerlijk om je vlees in te marineren, maak zelf je barbecuesaus!

Ingrediënten

  • 200 ml ketchup
  • 2 el worcestersaus (Worcestershire sauce)
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 tl mosterd
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • snuf cayennepeper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een pannetje. Roer door elkaar en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
  • Laat afkoelen voordat je deze serveert.
Bewaren

Tot 2 weken in een schone afgesloten pot in de koelkast.

 

Welke van deze drie barbecue sauzen is jouw favoriet?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *