Ik mag jullie vandaag weer blij maken met een hartig hapje dat ook te bereiden is op een barbecue. Een soort van borrelhapje dat stiekem ook prima smaakt op je zomerse barbecuefeestje. Wees echter gerust, want ik maakte deze spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus op mijn fornuis. Een barbecue is dus zeker geen vereiste. Verder maakte ik na jaren weer eens de pindasaus zoals we dat thuis altijd deden, maar voegde dit keer wel wat extra smaakmakers toe. Ik maakte die saus vroeger haast wekelijks, waardoor ik het volledig op gevoel kan maken. Voor jullie heb ik de ingrediënten toch maar netjes afgewogen zodat je deze heerlijke en super makkelijke pindasaus nu ook zelf kunt maken.
BAKTIP: Dit recept is geschikt om als borrelhapje te serveren. In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer spiesjes en meer dan 150 andere heerlijke recepten die je uitstekend op tafel kan zetten tijdens de borrel.
Leuk feitje over die saus. Ik weet niet hoe mijn moeder aan het recept komt, maar ik heb gekeken hoe anderen hun pindasaus maken en niemand doet het zoals ik het heb geleerd. Ik kan je vertellen dat deze saus echt naar pindasaus smaakt en vele malen makkelijker is dan alle recepten die ik gevonden heb tijdens een rondje Google.
Sate pentol!
Hoi Lian,
Als je je pinda saus nog makkelijker wilt maken, dan gewoon even de waterkoker aanzetten, gekookt water bij de overige ingrediënten doen. Goed roeren en klaar. Nog een extra optie is een gefruit uitje erbij doen. Ik maak mijn pindasaus altijd zo.
groet
Mirjam
Goede tip, dankjewel.