Spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus

Gepost: 29 juni 2018 Laatst bewerkt: 29 mei 2023
106

Ik mag jullie vandaag weer blij maken met een hartig hapje dat ook te bereiden is op een barbecue. Een soort van borrelhapje dat stiekem ook prima smaakt op je zomerse barbecuefeestje. Wees echter gerust, want ik maakte deze spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus op mijn fornuis. Een barbecue is dus zeker geen vereiste. Verder maakte ik na jaren weer eens de pindasaus zoals we dat thuis altijd deden, maar voegde dit keer wel wat extra smaakmakers toe. Ik maakte die saus vroeger haast wekelijks, waardoor ik het volledig op gevoel kan maken. Voor jullie heb ik de ingrediënten toch maar netjes afgewogen zodat je deze heerlijke en super makkelijke pindasaus nu ook zelf kunt maken.

BAKTIP: Dit recept is geschikt om als borrelhapje te serveren. In Het Borrelhapjes Bakboek vind je nog meer spiesjes en meer dan 150 andere heerlijke recepten die je uitstekend op tafel kan zetten tijdens de borrel. 

Leuk feitje over die saus. Ik weet niet hoe mijn moeder aan het recept komt, maar ik heb gekeken hoe anderen hun pindasaus maken en niemand doet het zoals ik het heb geleerd. Ik kan je vertellen dat deze saus echt naar pindasaus smaakt en vele malen makkelijker is dan alle recepten die ik gevonden heb tijdens een rondje Google.

Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus

Een lekker borrelhapje voor op de barbeque: spiesjes van gehaktballetjes met pindasaus. Vooral de zelfgemaakte pindasaus is om te smullen!
VOOR 6 SPIESJES ÓF 18 GEHAKTBALLETJES

Ingrediënten

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el paneermeel
  • 1 tl ketjap
  • 0,5 tl sambal
  • zout en peper

Voor de pindasaus

  • 125 gram pindakaas (met stukjes)
  • 100 ml water
  • 1 el ketchup
  • 2 tl ketjap manis
  • 0,5 tl sambal
  • 0,25 tl gemberpoeder (optioneel)
  • 0,25 tl knoflookpoeder (optioneel)

Instructies

  • Maak de gehaktballetjes door alle ingrediënten in een kom te doen en tot een smeuïg maar stevig gehakt te kneden. Blijft je gehakt te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
  • Rijg per prikker drie gehaktballetjes en bak ze op een hete barbecue of grillpan in 10 minuten rondom bruin en gaar. Een andere optie is om de balletjes niet te rijgen, maar in een hapjespan te bakken. Eenmaal gaar en gebakken kun je ze op een prikker rijgen en serveren met de pindasaus.
  • Maak de saus door alle ingrediënten in een pan te doen en goed te roeren. Zet de pan op het vuur en verhit de saus terwijl je blijft roeren. Zodra het begint te borrelen is de saus heet genoeg en dus klaar.
  • Serveer de spiesjes met de pindasaus. Ik weet zeker dat jong en oud van deze gehaktballetjes met pindasaus zullen smullen.

Tips

  • Bewaren: Heb je nog wat balletjes en saus over? Haal de gehaktballetjes van de spiesjes en doe samen met de saus in een afgesloten plastic bakje. Zo blijven ze zo’n 2-3 dagen goed in de koelkast. Om het weer op te warmen voeg je een extra scheutje water toe en warm je deze op in een pannetje of in de magnetron. Goed roeren en klaar. Lekker voor op een broodje als lunch.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Danielle schreef:

    Sate pentol!

  2. Mirjam de Ruiter schreef:

    Hoi Lian,

    Als je je pinda saus nog makkelijker wilt maken, dan gewoon even de waterkoker aanzetten, gekookt water bij de overige ingrediënten doen. Goed roeren en klaar. Nog een extra optie is een gefruit uitje erbij doen. Ik maak mijn pindasaus altijd zo.

    groet
    Mirjam

    1. Lian van Rens schreef:

      Goede tip, dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *