Tompouce soesjes

7 september 2019
143

Ik heb belachelijk veel plezier gehad bij het maken van deze tompouce soesjes. Een tijdje geleden bakte ik in één keer vier platen vol met soesjes waar ik allerlei variaties mee wilde maken. Van eentje wilde ik een bestaand gebakje omtoveren tot soesjes vorm. Ik bedacht eerst dat ik voor tiramisu ging, maar toen realiseerde ik mij dat ik dat al eens had gemaakt in eclair vorm. De keuze viel uiteindelijk op tompouce soesjes, omdat ik daar weer eens ontzettend veel zin in had. Tompoucen zijn een favoriet gebakje van mij, ik heb dan ook zitten smullen van deze soesjes. En blijf vooral het blog volgen, want de komende tijd volgen er nog meer fantastische soesjes.

Tompouce soesjes

Wie droomt er nou niet van soesjes die smaken naar tompouce? Met dit recept maak je op een makkelijke manier de lekkerste tompouce soesjes.
Porties: 35 stuks

Ingrediënten

  • 0,5 recept soesjes
  • 2 recept Zwitserse room
  • 350 gram poedersuiker
  • 10 tl water
  • roze kleurstof
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker

Instructies

  • Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert.
  • Zodra de soesjes in de oven staan bereid je de Zwitserse room volgens recept (en let er op dat je deze ingrediënten verdubbelt). Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Wanneer de soesjes zijn afgekoeld vul je deze met de room. Maak nu het glazuur door de poedersuiker met het water te vermengen. Maak roze met de kleurstof.
  • Het glazuur dient dik genoeg te zijn, zodat je een mooie roze laag op je soesjes krijgt. Breng met een lepel aan op je tompouce soesjes. Laat het glazuur wat uitharden voor je verder gaat.
  • Klop de slagroom met suiker stijf en vul een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit op ieder soesje een klein toefje.

Tips

  • Tip: Indien het glazuur aan de dikke kant is voeg je nog 1 tl water toe. Indien het glazuur te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe.
  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Lisa schreef:

    Wat een geweldig idee! Ziet er ook leuk uit.

  2. Cari schreef:

    Briljant idee!! Deze ga ik maken 😋

  3. BM schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk idee! Ga ik zeker maken 🙂

    Vroeg me wel af: je schrijft dat ze in de koelkast 2-3 dagen houdtbaar zijn, bij mij zijn soezen altijd na een dag zacht en een beetje oudbakken. Hoe voorkom jij dit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Goed afgesloten in de koelkast bewaren! Als je ze niet afdekt in de koeling dan zuigen ze vocht op.

  4. Audrey schreef:

    Ik proef dat glazuur al bijna nu ik die foto’s zie… Heerlijk!

  5. Kim schreef:

    Hoi Laura. Vraagje: maak je de tompouce soezen wat groter dan de gewone soezen, of is dit hetzelfde formaat?

    Mvg Kim

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik maak ze even groot. Maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf beslissen! Hou alleen de baktijd in de gaten.

  6. Ingrid schreef:

    Hoi Laura, hoe kun je het beste gaatjes maken in de soezen om ze te vullen? En kun je ze ook met banketbakkersroom ipv Zwitserse room vullen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat maakt eigenlijk niet uit. Met een satéprikker, met punt van de steel van een lepel, de punt van een schaar etc 🙂 En dat kan zeker! Dan zijn ze alleen wat zwaarder.

  7. Danique schreef:

    Ik heb gemerkt dat het soesbeslag snel schift als ik het beslag probeer te maken. Door het beslag eerst te laten afkoelen en daarna pas de eieren toe te voegen gebeurt dit minder snel! Drie keer geprobeerd maar uiteindelijk gelukt

  8. Anke schreef:

    Hi Laura, is het ook mogelijk om de soezen in te vriezen? Ik zou ze graag alvast willen voorbereiden voor kraamvisite.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker! Het zou mijn voorkeur hebben om het glazuur er pas overheen te doen na het ontdooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *