Ik heb belachelijk veel plezier gehad bij het maken van deze tompouce soesjes. Een tijdje geleden bakte ik in één keer vier platen vol met soesjes waar ik allerlei variaties mee wilde maken. Van eentje wilde ik een bestaand gebakje omtoveren tot soesjes vorm. Ik bedacht eerst dat ik voor tiramisu ging, maar toen realiseerde ik mij dat ik dat al eens had gemaakt in eclair vorm. De keuze viel uiteindelijk op tompouce soesjes, omdat ik daar weer eens ontzettend veel zin in had. Tompoucen zijn een favoriet gebakje van mij, ik heb dan ook zitten smullen van deze soesjes. En blijf vooral het blog volgen, want de komende tijd volgen er nog meer fantastische soesjes.
Tompouce soesjes
Meer tompouce recepten
Als je deze tompouce soesjes leuk vindt om te maken, dan weet ik zeker dat een van deze tompouce recepten met een twist ook goed in de smaak zal vallen:
Tompouce soesjes
Wie droomt er nou niet van soesjes die smaken naar tompouce? Met dit recept maak je op een makkelijke manier de lekkerste tompouce soesjes.
Porties: 35 stuks
Ingrediënten
- 0,5 recept soesjes
- 2 recept Zwitserse room
- 350 gram poedersuiker
- 10 tl water
- roze kleurstof
- 125 ml slagroom
- 1 el suiker
Instructies
-
Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert.
-
Zodra de soesjes in de oven staan bereid je de Zwitserse room volgens recept (en let er op dat je deze ingrediënten verdubbelt). Zet tot gebruik in de koelkast.
-
Wanneer de soesjes zijn afgekoeld vul je deze met de room. Maak nu het glazuur door de poedersuiker met het water te vermengen. Maak roze met de kleurstof.
-
Het glazuur dient dik genoeg te zijn, zodat je een mooie roze laag op je soesjes krijgt. Breng met een lepel aan op je tompouce soesjes. Laat het glazuur wat uitharden voor je verder gaat.
-
Klop de slagroom met suiker stijf en vul een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit op ieder soesje een klein toefje.
Tips
- Tip: Indien het glazuur aan de dikke kant is voeg je nog 1 tl water toe. Indien het glazuur te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe.
- Bewaren: Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Wat een geweldig idee! Ziet er ook leuk uit.
Briljant idee!! Deze ga ik maken ?
Hoi Laura,
Wat een leuk idee! Ga ik zeker maken 🙂
Vroeg me wel af: je schrijft dat ze in de koelkast 2-3 dagen houdtbaar zijn, bij mij zijn soezen altijd na een dag zacht en een beetje oudbakken. Hoe voorkom jij dit?
Goed afgesloten in de koelkast bewaren! Als je ze niet afdekt in de koeling dan zuigen ze vocht op.
Ik proef dat glazuur al bijna nu ik die foto’s zie… Heerlijk!
Hoi Laura. Vraagje: maak je de tompouce soezen wat groter dan de gewone soezen, of is dit hetzelfde formaat?
Mvg Kim
Ik maak ze even groot. Maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf beslissen! Hou alleen de baktijd in de gaten.
Hoi Laura, hoe kun je het beste gaatjes maken in de soezen om ze te vullen? En kun je ze ook met banketbakkersroom ipv Zwitserse room vullen?
Dat maakt eigenlijk niet uit. Met een satéprikker, met punt van de steel van een lepel, de punt van een schaar etc 🙂 En dat kan zeker! Dan zijn ze alleen wat zwaarder.
Ik heb gemerkt dat het soesbeslag snel schift als ik het beslag probeer te maken. Door het beslag eerst te laten afkoelen en daarna pas de eieren toe te voegen gebeurt dit minder snel! Drie keer geprobeerd maar uiteindelijk gelukt
Hi Laura, is het ook mogelijk om de soezen in te vriezen? Ik zou ze graag alvast willen voorbereiden voor kraamvisite.
Zeker! Het zou mijn voorkeur hebben om het glazuur er pas overheen te doen na het ontdooien.
Hoi Laura, zou je ook roze kleurgel voor de glazuur kunnen gebruiken?
Dat kan!