kaneelstengels met witte chocola

Gepost: 12 januari 2014 Laatst bewerkt: 7 januari 2023

kaneelstengels 1a

Ik mag graag met bladerdeeg allerlei lekkere hapjes maken. Meestal zijn dit hartige hapjes maar zo nu en dan tover ik de plakjes bladerdeeg ook wel eens om tot een zoete lekkernij. Deze kaneelstengels met witte chocola bijvoorbeeld, of kaneelstokjes zoals ze ook wel worden genoemd. Ze doen mij denken aan de kanelly’s van Bolletje. Heerlijke koekjes die ik jammer genoeg nooit meer kan vinden. Deze kaneelstengels zijn wel een klein beetje anders, het zijn geen echte koekjes omdat ze met bladerdeeg zijn gemaakt. Dat maakt ze niet minder lekker, maar wel een heel stuk sneller om te maken. Heel erg handig dus als de visite al onderweg is maar je komt er net achter dat je geen lekkers meer in huis hebt. In een klein half uurtje staan deze op tafel en ruikt het huis heerlijk als de visite over de drempel stapt.

kaneelstengels 2a

kaneelstengels 3a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Kaneelstengels met witte chocola

Een simpel maar o zo lekker snel te maken hapje: kaneelstengels met witte chocola.
Porties: 12 kaneelstengels

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklutst eitje
  • Kaneelsuiker
  • Witte chocola

Instructies

  • Snij de plakjes bladerdeeg in vier repen. Leg ze op de bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Dit zorgt ervoor dat ze in de oven niet al te dik worden. Smeer de reepjes bladerdeeg in met het ei en strooi hier de kaneelsuiker over.
  • De kaneelsuiker kun je kant en klaar kopen (van Gilse) maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Neem kristalsuiker, voeg hier naar smaak kaneel aan toe en roer goed door de suiker. Zo makkelijk is het om je eigen kaneelsuiker te maken.
  • Schuif de kaneelstengels in de oven. Bak ze in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Als de kaneelstengels helemaal zijn afgekoeld kunt je de chocola aanbrengen. Smelt de witte chocolade (au bain marie of in de magnetron) en doe deze in een spuitzakje. Knip het puntje eraf en zigzag over de kaneelstengels heen. Laat de chocola drogen voor je ze serveert.
Bewaren

In een afgesloten trommel kun je de stengels een paar dagen bewaren.

kaneelstengels 4a

En nu smullen maar!

Maak jij ook wel een zoete of hartige hapjes met bladerdeeg?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

35 reacties

  1. Anita griekspoor schreef:

    Lekker heb nog een mega voorraad bladerdeeg !
    Ga ze meteen maken!
    Bij de xenos koop ik regelmatig de bolletjes variant
    Zo lekker….

  2. Brigitte Tomassen schreef:

    Oh heb toevallig nog bladerdeeg in vriezer liggen en was op zoek naar koekjes om met onze kleine man te maken…..kaneelstengels dus! Tnx.

  3. carlijn schreef:

    heey laura,
    super makkelijk leuk recept, ga ik zeker uitproberen! (ik heb namelijk altijd niet echt veel tijd, dus perfect voor mij! :D)

    liefs, carlijn

  4. Shirley schreef:

    Action verkoopt ook de bolletje kanelly en choconelly’s maar dit ziet er ook verrukkelijk uit

  5. Maaike schreef:

    Ik ken de combinatie van witte chocolade en kaneel eigenlijk helemaal nog niet, maar het ziet er wel erg lekker uit!

  6. Mireille schreef:

    Aah dat ziet er zo lekker uit! De combi vind ik erg bijzonder maar ik vind het beide lekker dus dat moet goed komen!

  7. Melissa schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gelijk gemaakt. Heerlijk!

  8. Rebecca schreef:

    Zien er echt super lekker uit Laura 😀
    Grotjes,
    Rebecca
    icing-sugar.net

  9. bep den hartog schreef:

    ik hoop veel recepten van je te gebruiken, het lijkt me erg lekker allemaal.
    bladerdeeg hapjes ga ik snel maken!

  10. Anja schreef:

    Zojuist gemaakt. Ook een paar met geraspte kaas, paprikapoeder en italiaanse kruiden erop. Heerlijk! Dank je voor dit recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      oh, dat klinkt ook heerlijk!

  11. Anne schreef:

    Net gemaakt, heerlijk!
    Alleen had ik iets meer kaneel door suiker moeten mengen, leer voor de volgende keer 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Geen straf toch om ze nog een keer te moeten maken? 😉

  12. Curly Creative schreef:

    Aaah die moet ik zeker eens proberen, lekker simpel!

  13. Myrthe schreef:

    Hee Laura,

    Lekker zijn ze hé, die Kanelly’s! Onder het merk verkoopt Bolletje ze al een tijdje niet meer helaas. Nog wel de chocolade en hazelnootvariant bij AH. Tot voor kort had de Aldi de Kanelly’s wel, maar nu ook niet meer 🙁

    Jouw variant ziet er uit als een lekkere vervanger, ga ik zeker eens proberen!

    Groetjes,

    Myrthe

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Myrthe!
      Ik vind ze héérlijk! Vind het dan ook mega jammer dat ze er niet meer zijn 🙁 Met Kerst waren er wel kaneelsterren, maar die zijn hier nu op. Kun jij er niet voor zorgen dat die weer in het assortiment komen ;)? Of dat ik ze zelf kom maken haha 😛
      Ben benieuwd wat je van deze vervanger vindt. Niet hetzelfde (helaas), maar wel heel erg lekker!
      Liefs, laura

  14. Myrthe schreef:

    Hoi!

    Ga ik zeker een keer proberen! Ingrediënten altijd wel in huis, fijn als er plotseling visite komt!

    Wie weet, komen de Kanelly’s op termijn ook weer… Maar tot die tijd zijn er gelukkig de kaneelsterren. De paashazen zijn trouwens van hetzelfde recept (binnenkort zijn die er weer). En we hebben sinds kort Brosse Eierkoek kaneel. Ligt nog niet overal, Plus en Albert Heijn sowieso in het tussendoortjesschap. En zijn ook errgggg verslavend, liggen hier altijd in de vergaderzalen dus eet ik me helemaal klem aan!

    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ooooh ik hoop het zo dat ze weer terugkomen! Wist niet dat er ook paashazen waren, dat ga ik goed in de gaten houden!. De brosse eierkoek klinkt ook goed, ga ik ook in de gaten houden. Ik vind Bolletje altijd verslavend lekker (al had ik dit jaar een zak pepernoten die een hele zoute nasmaak hadden 🙁 ). Lijkt mij nou echt een vervelende baan met al dat lekkers ;).
      Liefs

  15. Myrthe schreef:

    ohja en even sttttt onpartijdig, die Langetjes van Verkade zijn ook lekker! Kreeg ik altijd toen ik ziek was vroeger, met thee:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zeg niks 😉 maar ga ze zeker proeven!

  16. shannon schreef:

    hoellang kan je ze bewaren ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      in een afgesloten trommel kun je ze een paar dagen bewaren.

  17. carolien schreef:

    ook gemaakt al een paar keer maar dan zonder chocolade maar ook meer varianten zoals sesam of maanzaad erop dan zijn ze ook lekker en kan je ze lekker bij de soep op eten of als hapjes op een verjaardag 😉

  18. Emma schreef:

    hey laura,
    ik weet niet of het ook bij jouw was. maar ik zou als tip zeggen dat ze er wel iets korter in mogen.
    ik heb ze net zelf ook gemaakt sommige waren beetje donker maar gelukkig niet heel erg. voor de rest is het een leuk snel en lekker recept!

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur namelijk 20% lager. Dat zou kunnen verklaren waarom ze bij jou donker waren, dit had ik zelf niet namelijk.

  19. Sanne schreef:

    Hai!
    Ik heb deze baksels voor de klas gemaakt en het was een groot succes. Bedankt voor dit recept!

  20. susan schreef:

    heb jij ervaring met het bewaren van deze koekjes?
    is het mogelijk om deze zaterdag ochtend te maken, en zondag avond te eten?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, kan zeker. Zou wel kunnen dat ze iets zachter worden, die eigenschap heeft bladerdeeg.

  21. Eva schreef:

    Wilde ze graag maken. Maar zie dat mijn bak papier op is. Kan t ook op aluminium folie of?

    1. Laura schreef:

      Dat kan, let wel goed op dat er geen stukjes folie afscheuren en aan de hapjes blijven zitten.

  22. Astrid schreef:

    Vanmiddag ga ik ze maken. Mmmmm. Thanks.

  23. Laura schreef:

    Nou, wij hadden dus zo’n moment dit weekend dus ik was heel blij met je receptje.
    Bedankt voor de tip!

  24. Helen schreef:

    Normaal gebruik ik eieren om over de stengels heen te smeren, maar ze waren op! dus dit keer gewoon met wat water erover heen gestreken en de kaneelsuiker erop gestrooid, ze zijn heerlijk! de stengels worden echt gigantisch krokant erdoor, veel meer dan met de eiersmeersel! 🙂

  25. P.j. Meuzelaar schreef:

    Gisteren maakte ik de stengels om vanochtend mee te nemen: helaas waren ze zacht en wat taai geworden. Ik vraag me af waarom??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is helaas het geval met bladerdeeg, dat kun je niet goed bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept