Ik mag graag met bladerdeeg allerlei lekkere hapjes maken. Meestal zijn dit hartige hapjes maar zo nu en dan tover ik de plakjes bladerdeeg ook wel eens om tot een zoete lekkernij. Deze kaneelstengels met witte chocola bijvoorbeeld, of kaneelstokjes zoals ze ook wel worden genoemd. Ze doen mij denken aan de kanelly’s van Bolletje. Heerlijke koekjes die ik jammer genoeg nooit meer kan vinden. Deze kaneelstengels zijn wel een klein beetje anders, het zijn geen echte koekjes omdat ze met bladerdeeg zijn gemaakt. Dat maakt ze niet minder lekker, maar wel een heel stuk sneller om te maken. Heel erg handig dus als de visite al onderweg is maar je komt er net achter dat je geen lekkers meer in huis hebt. In een klein half uurtje staan deze op tafel en ruikt het huis heerlijk als de visite over de drempel stapt.
Kaneelstengels met witte chocola
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 geklutst eitje
- Kaneelsuiker
- Witte chocola
Instructies
-
Snij de plakjes bladerdeeg in vier repen. Leg ze op de bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Dit zorgt ervoor dat ze in de oven niet al te dik worden. Smeer de reepjes bladerdeeg in met het ei en strooi hier de kaneelsuiker over.
-
De kaneelsuiker kun je kant en klaar kopen (van Gilse) maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Neem kristalsuiker, voeg hier naar smaak kaneel aan toe en roer goed door de suiker. Zo makkelijk is het om je eigen kaneelsuiker te maken.
-
Schuif de kaneelstengels in de oven. Bak ze in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
-
Als de kaneelstengels helemaal zijn afgekoeld kunt je de chocola aanbrengen. Smelt de witte chocolade (au bain marie of in de magnetron) en doe deze in een spuitzakje. Knip het puntje eraf en zigzag over de kaneelstengels heen. Laat de chocola drogen voor je ze serveert.
En nu smullen maar!
Maak jij ook wel een zoete of hartige hapjes met bladerdeeg?
Lekker heb nog een mega voorraad bladerdeeg !
Ga ze meteen maken!
Bij de xenos koop ik regelmatig de bolletjes variant
Zo lekker….
Oh heb toevallig nog bladerdeeg in vriezer liggen en was op zoek naar koekjes om met onze kleine man te maken…..kaneelstengels dus! Tnx.
heey laura,
super makkelijk leuk recept, ga ik zeker uitproberen! (ik heb namelijk altijd niet echt veel tijd, dus perfect voor mij! :D)
liefs, carlijn
Action verkoopt ook de bolletje kanelly en choconelly’s maar dit ziet er ook verrukkelijk uit
Ik ken de combinatie van witte chocolade en kaneel eigenlijk helemaal nog niet, maar het ziet er wel erg lekker uit!
Aah dat ziet er zo lekker uit! De combi vind ik erg bijzonder maar ik vind het beide lekker dus dat moet goed komen!
Hoi Laura,
Ik heb ze gelijk gemaakt. Heerlijk!
Zien er echt super lekker uit Laura 😀
Grotjes,
Rebecca
icing-sugar.net
ik hoop veel recepten van je te gebruiken, het lijkt me erg lekker allemaal.
bladerdeeg hapjes ga ik snel maken!
Zojuist gemaakt. Ook een paar met geraspte kaas, paprikapoeder en italiaanse kruiden erop. Heerlijk! Dank je voor dit recept!
oh, dat klinkt ook heerlijk!
Net gemaakt, heerlijk!
Alleen had ik iets meer kaneel door suiker moeten mengen, leer voor de volgende keer 😀
Geen straf toch om ze nog een keer te moeten maken? 😉
Aaah die moet ik zeker eens proberen, lekker simpel!
Hee Laura,
Lekker zijn ze hé, die Kanelly’s! Onder het merk verkoopt Bolletje ze al een tijdje niet meer helaas. Nog wel de chocolade en hazelnootvariant bij AH. Tot voor kort had de Aldi de Kanelly’s wel, maar nu ook niet meer 🙁
Jouw variant ziet er uit als een lekkere vervanger, ga ik zeker eens proberen!
Groetjes,
Myrthe
Hi Myrthe!
Ik vind ze héérlijk! Vind het dan ook mega jammer dat ze er niet meer zijn 🙁 Met Kerst waren er wel kaneelsterren, maar die zijn hier nu op. Kun jij er niet voor zorgen dat die weer in het assortiment komen ;)? Of dat ik ze zelf kom maken haha 😛
Ben benieuwd wat je van deze vervanger vindt. Niet hetzelfde (helaas), maar wel heel erg lekker!
Liefs, laura
Hoi!
Ga ik zeker een keer proberen! Ingrediënten altijd wel in huis, fijn als er plotseling visite komt!
Wie weet, komen de Kanelly’s op termijn ook weer… Maar tot die tijd zijn er gelukkig de kaneelsterren. De paashazen zijn trouwens van hetzelfde recept (binnenkort zijn die er weer). En we hebben sinds kort Brosse Eierkoek kaneel. Ligt nog niet overal, Plus en Albert Heijn sowieso in het tussendoortjesschap. En zijn ook errgggg verslavend, liggen hier altijd in de vergaderzalen dus eet ik me helemaal klem aan!
Groetjes!
Ooooh ik hoop het zo dat ze weer terugkomen! Wist niet dat er ook paashazen waren, dat ga ik goed in de gaten houden!. De brosse eierkoek klinkt ook goed, ga ik ook in de gaten houden. Ik vind Bolletje altijd verslavend lekker (al had ik dit jaar een zak pepernoten die een hele zoute nasmaak hadden 🙁 ). Lijkt mij nou echt een vervelende baan met al dat lekkers ;).
Liefs
ohja en even sttttt onpartijdig, die Langetjes van Verkade zijn ook lekker! Kreeg ik altijd toen ik ziek was vroeger, met thee:)
Ik zeg niks 😉 maar ga ze zeker proeven!
hoellang kan je ze bewaren ?
in een afgesloten trommel kun je ze een paar dagen bewaren.
ook gemaakt al een paar keer maar dan zonder chocolade maar ook meer varianten zoals sesam of maanzaad erop dan zijn ze ook lekker en kan je ze lekker bij de soep op eten of als hapjes op een verjaardag 😉
hey laura,
ik weet niet of het ook bij jouw was. maar ik zou als tip zeggen dat ze er wel iets korter in mogen.
ik heb ze net zelf ook gemaakt sommige waren beetje donker maar gelukkig niet heel erg. voor de rest is het een leuk snel en lekker recept!
Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur namelijk 20% lager. Dat zou kunnen verklaren waarom ze bij jou donker waren, dit had ik zelf niet namelijk.
Hai!
Ik heb deze baksels voor de klas gemaakt en het was een groot succes. Bedankt voor dit recept!
heb jij ervaring met het bewaren van deze koekjes?
is het mogelijk om deze zaterdag ochtend te maken, en zondag avond te eten?
Ja hoor, kan zeker. Zou wel kunnen dat ze iets zachter worden, die eigenschap heeft bladerdeeg.
Wilde ze graag maken. Maar zie dat mijn bak papier op is. Kan t ook op aluminium folie of?
Dat kan, let wel goed op dat er geen stukjes folie afscheuren en aan de hapjes blijven zitten.
Vanmiddag ga ik ze maken. Mmmmm. Thanks.
Nou, wij hadden dus zo’n moment dit weekend dus ik was heel blij met je receptje.
Bedankt voor de tip!
Normaal gebruik ik eieren om over de stengels heen te smeren, maar ze waren op! dus dit keer gewoon met wat water erover heen gestreken en de kaneelsuiker erop gestrooid, ze zijn heerlijk! de stengels worden echt gigantisch krokant erdoor, veel meer dan met de eiersmeersel! 🙂
Gisteren maakte ik de stengels om vanochtend mee te nemen: helaas waren ze zacht en wat taai geworden. Ik vraag me af waarom??
Dat is helaas het geval met bladerdeeg, dat kun je niet goed bewaren.