Havermout mug cake met blauwe bessen

Gepost: 31 mei 2022 Laatst bewerkt: 16 februari 2024
Havermout mug cake met blauwe bessen

Een simpele theemok omtoveren tot een verdraaid lekker ontbijt, dat is simpelweg wat je doet als je aan de slag gaat met dit recept voor een havermout mug cake met blauwe bessen. Dankzij de theemok heb je meteen de perfecte portie voor één persoon. Maar je kunt het ontbijt natuurlijk ook verdubbelen als je er met z’n tweeën van wil genieten, of als je alvast een ontbijt voor de volgende dag wil preppen.

Deze havermout mug cake met blauwe bessen kun je zowel in de oven als in de magnetron bereiden, ideaal! Ik deel daarom ook beide bereidingswijzen met je voor dit lekkere recept.

Ik maakte al eens eerder een gezondere bananenbrood mug cake, ook een echte aanrader.

Havermout mug cake met blauwe bessen
Havermout mug cake met blauwe bessen

Meer mug cake recepten

Was jij op zoek naar een lekkere en iets minder gezonde mug cake? Geen zorgen! Ook daar heb ik voldoende recepten voor online staan:

BAKTIP: Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 – 300 ml. Let erop dat de wel mokken ovenbestendig zijn, zoals deze vrolijke set in pasteltinten

Oreo mug cake

Gezonde mug cake (bananenbrood mugcake)

Bakken met havermout en blauwe bessen

Havermout en blauwe bessen zijn een ontzettend lekkere combinatie, dat bewijst ook deze havermout mug cake met blauwe bessen maar weer eens. Maar ze zijn niet alleen geschikt om een lekker ontbijt mee te maken, je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Van lekkere muffins en kruimelrepen, tot bananenbrood en overnight oats. Je kunt deze lekkere en simpele recepten allemaal op het blog vinden:

 

havermout mug cake met blauwe bessen

Opslaan
Recept afdrukken

4.93 van 13 stemmen

Havermout mug cake met blauwe bessen

Een verdraaid lekker en verantwoord ontbijt tevoorschijn toveren in je theemok? Dat doe je met dit recept voor een havermout mug cake met blauwe bessen
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan klein
  • 1 ei s
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 40 gram havermeel of volkorenmeel*
  • Mespunt bakpoeder
  • Klein handje blauwe bessen

Instructies

  • Pureer de banaan (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix samen met het ei door elkaar.
  • Meng het meel + bakpoeder en een snuf zout door het banaan-ei mengsel en daarna ook de blauwe bessen. Als het beslag nog niet in een mok zit, doe je dat er nu in.
  • OVEN: bak in 20 – 25 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).

    MAGNETRON: bak in 140 seconden (2:20 minuten) op 800 Watt.

  • Serveer eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of extra blauwe bessen.

Tips

  • Als je (gecertificeerd) havermeel gebruikt als volkorenmeel dan is deze gezonde mug cake glutenvrij.
  • Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 – 300 ml. 
  • Verdubbel het recept en maak meteen voor twee dagen je ontbijt klaar. Even opwarmen de volgende dag, of gewoon koud eten.
Bewaren

Afgekoeld en afgedekt met aluminiumfolie kun je de mug cake 2 dagen bewaren (zonder toppings). 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Evelien schreef:

    Geweldig lekker!! Dochterlief van 2,5j is er ook verzot van. Dit gaan we vaker maken!

  2. Sylvia schreef:

    Het lijkt mij heerlijk, maar is er een alternatief voor banaan. Dat lust ik niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou even geen vervanging weten, maar je kunt proberen het eruit te laten.

  3. Paula Vanwinckel schreef:

    Je kan de banaan misschien vervangen door appelmoes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept