Help, mijn stoofpeertjes zijn bitter geworden!
Dan heb je waarschijnlijk de citroen te grof geschild. Wanneer je citroenschil gebruikt voor een recept, moet je echt alleen het gele gedeelte van de schil gebruiken. Het witte (dat onder de gele schil zit) is erg bitter en kan een vervelende smaak afgeven die je stoofperen kan verpesten.
jammie.n vraagje zijn ze ook zacht?ik heb het twee keer geprobeerd maar bij mij worden ze niet lekker zacht
Ha Florentine, ik heb toevallig gisteren ook stoofpeertjes gemaakt (ander recept, maar dat maakt niet uit). Ik heb ze 2,5 uur heel zachtjes laten stoven op een sudderplaatje. Peertjes waren goed zacht. Ze vielen wel steeds om, dus ik heb proppen aluminiumfolie ertussen gefrommeld. Ook niet echt een succes, uiteindelijk heb ik ze halverwege de kooktijd voorzichtig omgedraaid. Dat ging goed.
Deze waren heerlijk zacht. Hoe langer je ze kookt, hoe zachter ze worden.
Ik hen ze gekookt in rode wijn en dan driekwart eronder. Zo bleef de bevenkant wil en het grootste deel mooi rood. En heb het sap met aardappel zetmeel gebonden en erovet heen gegoten. Heerlijk en super mooi om naar te kijken.
Wat ziet dit er lekker uit zeg! Deze wil ik ook voor kerst gaan maken!
Ik kook de geschilde peertjes met een hele fles glühwein. Smaakt heel lekker en een fles glühwein is heel goedkoop.
Wat een lekker idee ook!
Gisteren heb ik dit recept gemaakt. Zojuist een peertje gegeten, maar helaas smaakt hij bitter… ik vrees misschien iets teveel wit van de citroenschil laten zitten. Dus als je een tip hebt?
Wat vervelend! Dat is inderdaad het enige dat het zou kunnen zijn.
Ik denk dat het komt, omdat er te weinig suiker wordt toegevoegd.
I would love to make this. My oma made them and it was so good. The pears you use we can’t get in canada. Is there another pear that you could suggest or any ideas of what qualities I’m looking for in a pear that is found in the pears you use.
Thank you,
Loretta
Unfortunately you really need special ‘stew pears’ for this recipe.
Thank you, yammer, that is what I thought.
A similar dish might work with Quince fruit! These also get soft only after cooking for a couple of hours and become read when cooked. They’re also family of the Rosaceae family to which apples and pears also belong.
Thank you so much, I shall try that??
Ik kook ze altijd in glühwein, alle kruiden zitten daar nl in ?!
Dat is een leuke tip!
Stoofperen zijn met dit recept bitter geworden en daarom niet te eten. Ik kan dus opnieuw beginnen. Voor het eerst dat ik citroen en kruidnagel toevoegde, dus dat moet de oorzaak zijn. Hiervoor waren mijn stoofperen altijd perfect. Voorkom nog meer teleurgestelden en pad alsjeblieft dit recept aan!
Hi Ronald, ik heb dit recept al vele malen gemaakt en het heeft nog nooit teleurgesteld (het is nog nooit bitter van smaak geweest). Waarschijnlijk heb jij het witte deel van de citroen meegeraspt/geschild, dat moet je nooit gebruiken want dat geeft die bittere smaak. Wat vervelend dat dit bij je gebeurd is.
ipv van schilletjes citroen zijn schilletjes mandarijn ook heel lekker. Wel net als bij de citroen heel oppervlakkig schillen. Mijn stoofpeertjes gaan altijd in de pan met niet zo dure tawny port.
ik heb ze gisteren gemaakt en ongeveer 4 uur zachtjes laten stoven met een scheut port.
Ze zijn verrukkelijk en heerlijk zacht, mooi recept, dank je wel
Gisteren deze peertjes gemaakt. Na het lezen van de comments dat de peertjes bitter zouden worden was ik een beetje huiverig. Maar de peertjes waren heerlijk. Totaal niet bitter, heerlijk zoet. De klagende mensen moeten wel teveel van het witte van de schil hebben gebruikt, kan niet anders. Heb het recept 1 op 1 nagemaakt en niets aan de hand. Top recept!
Ik maak de stoofperen nu al 3 jaar trouw met jouw recept, want zo zijn ze super! Na ze die 3 jaar steeds weer opgezocht te hebben op internet heb ik het net maar eens uitgeprint voor de komende jaren. Deze methode is een blijvertje. 🙂
– Ik gebruik trouwens zelf ‘gewone’ anijs (had ik nog) en een fles excellent druivensap van de AH.
Vanwege de hoge gasprijs dacht ik,ik probeer stoofpeertjes in de römertopf, in de oven.
Dit ging erg goed,wel gehalveerd en ze stonden helemaal onder het vocht.
Een paar uur heeft het wel nodig ,nog een dagje in de pot laten staan en mooi rood
Weet je misschien ook hoe je van de overgebleven stoofpeertjes en het sap sorbetijs zou kunnen maken en zo ja heb je dan ook een recept hiervoor? Zou mijn neef van 10 heel fijn vinden!😂
Dank je wel vast!
Die heb ik niet helaas, maar dat klinkt wel heel lekker!
I just use normal pears from my own garden when they are still unripe. I also remove the core so I get 4 parts. I boil the pears in grapejuice with spekulatius spice mix for 30 minutes. After that time they simmer for several hours on our woodstove. Then they are sweet, red and spicy.
Ik kook de peertjes maar in één uur gaar!! Laat ze dan wel in het vocht afkoelen! Dan haal ik ze eruit! Het vocht laat ik indikken door op het vuur te laten staan !
Ik bind het bessensap met aardappel zetmeel .Mijn kinderen en kleindochter zijn er dol op.😀
Hoi! Ik heb geen losse kaneelstokjes/steranijs e.d., wel een zakje glühwein kruiden waar het in zit. Hoeveel kan ik daarvan gebruiken in dit recept? Thanks!
Ik ken de inhoud van het zakje niet, dus dat is lastig antwoord geven voor mij. Zou een inschatting maken van een hoeveelheid ongeveer gelijk aan dit recept.
Wij eten het altijd zoet. Alvast in partjes snijden en die rottige klokhuisjes eruit snijden en dan met roosvicee (of de voordelige variant) en water erbij. Genoeg suiker ook met laurier, kaneel en kruidnagel. En dan serveren met aardappels en een gehaktbal; prakken en naor binnen skoebe’n. Kinderen zijn er dol op! ; )
Kan ik ze ook in de slow coocker maken? Hoe lang moeten ze dan ongeveer?
Ik vermoed dat het zeker wel kan, dat heb ik alleen zelf niet getest dus een tijdsduur kan ik niet geven.