Halloween dessert met Oreo’s en snoepwormen

Gepost: 29 oktober 2016 Laatst bewerkt: 22 september 2023
35

halloween-dessert-1a

Hoewel ik een gigantische zoetekauw ben, koop ik eigenlijk nooit snoep. Ik had dus ook geen idee hoe het snoepassortiment de laatste jaren is veranderd. In mijn beleving zou het niet moeilijk zijn om van die gummy snoepwormen te vinden. Nou, daar vergiste ik mij in. Bij mijn AH filiaal heb ik de hele stelling uitgeplozen en verbaasde mij over de gigantische hoeveelheid snoepjes. Je raadt het al, die snoepwormen waren dus niet te vinden. Ik koos uiteindelijk voor zoete spaghettisliertjes van Haribo, zoals op de verpakking stond. Die konden nog best door voor wormen vond ik.

Waarom ik die zoete wormen nodig had? Nou, ik had een leuk Halloween dessert in gedachten waarbij ik van Oreo’s een soort aarde zou maken. Om het geheel extra griezelig te maken leek het mij wel leuk om wat eetbare wormen in de ‘grond’ te doen. En omdat deze wormen zuur zijn, geeft dat ook een extra geinig effect als je een hap neemt.

BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Dille & Kamille verkoopt glazen potjes die hier geschikt voor zijn. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt voor je zelfgemaakte desserts.

 

halloween-dessert-2a

Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen

Halloween dessert

Op zoek naar een leuk toetje voor Halloween? Probeer dan zeker dit Halloween dessert van Oreo-aarde met snoepwormen uit!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 4 kleine glaasjes of schaaltjes
 • chocoladevla
 • 1 rol Oreo’s
 • snoepwormen (of zure snoep spaghettislierten ?)

Instructies

 • Breek de Oreo’s in stukjes en doe deze in een hakmolentje of blender, maal ze fijn tot kleine kruimels.
 • Vul de schaaltjes afwisselend met een laagje chocoladevla en koekkruimels, zorg dat je eindigt met de Oreo kruimels. Steek er wat snoepwormen in voor het griezelige effect. Je kunt deze ook al bij de laagjes zelf toevoegen als je het leuk vindt.
 • Serveer de Halloween toetjes gelijk, je kunt ze ook nog even bewaren in de koelkast als je wilt. Houd er dan wel rekening mee dat de koekkruimels zacht worden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Toevallig deze week aan het kijken naar een toetje met Oreo koekjes! Wat een leuk recept, en in combinatie met de zure wormen gaat het hier zeker in de smaak vallen

 2. Margot schreef:

  Wat leuk gedaan!

 3. Monique schreef:

  Leuk ik heb deze ook al eens gemaakt en toen de snoep wormen van de Lidl gebruikt

 4. Kristy schreef:

  Ik heb laatst wel sourworms gekocht bij de action, ook erg lekker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *