Stoofpeertjes panna cotta

24 december 2018
41

Het is weer voorbij gevlogen de advent. Vandaag staat alweer het allerlaatste advent kerstrecept online van dit jaar. Ik koos voor een dessert dat lekker last minute te maken is. Met een beetje mazzel heb je ingrediënten zelfs al in huis. Staan er stoofpeertjes op het menu tijdens het kerstdiner? Houd er dan een paar achter voor deze heerlijke stoofpeertjes panna cotta. Ook dit dessert kun je weer prima voorbereiden en in de koelkast zetten tot je ze nodig hebt. Ik houd nu eenmaal van desserts die je kunt voorbereiden. Fijne Kerst allemaal, ik hoop dat jullie de komende dagen genieten van de recepten de de laatste 24 dagen online zijn gekomen!

Stoofpeertjes panna cotta

Stoofpeertjes zijn altijd een goed idee voor de kerst. Maar deze stoofpeertjes panna cotta overtreft alles! Ontzettend lekker en makkelijk voor te bereiden.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 50 ml stoofperensap
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Topping

  • 200 gram stoofpeertjes (volgens recept)
  • 2 el suiker
  • scheut water
  • 1 el maïzena

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine zo’n 5 minuten weken in een schaaltje koud water. In een pannetje breng je de slagroom aan de kook. Voeg het stoofperensap en de suiker toe, roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan het slagroom mengsel. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
  • Giet de panna cotta in schaaltjes, dek ze af met folie en zet ze in de koelkast. Ze moeten minimaal 3 uur in de koelkast staan.
  • De topping kun je al gelijk maken, maar als je die er warm bij wilt serveren raad ik aan om hem op het laatste moment te maken.
  • Voor de topping snijd je de stoofpeertjes in blokjes, doe deze samen met de suiker in een pan. In een kommetje roer je het water en de maïzena tot een papje, voeg ook dit toe in de pan.
  • Zet de pan op het vuur, breng aan de kook en roer rustig door. Als je vindt dat het (bijna) genoeg is ingedikt haal je de pan van het vuur.
  • Je kunt de topping er gelijk over verdelen, maar je kunt het dus ook in een bakje in de koelkast zetten tot je de panna cotta wilt serveren.

Tips

  • Bewaren: in de koelkast voor 3-4 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *