Alles over eetbare stiften

Gepost: 5 november 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
4

eetbare stiften 1a

Wat zijn eetbare stiften?

Bij het horen van ‘eetbare stiften’ zal misschien niet bij iedereen een belletje gaan rinkelen. De stift zelf is uiteraard niet om je tanden in te zetten, maar de inkt die er uitkomt kun je dus prima eten. Ik gebruik vooral de zwarte graag, maar ik heb een regenboog aan kleuren. Ik teken er oogjes mee, maak een mondje of teken gewoon iets anders. Ik gebruik ze zelf vooral voor het maken van details, maar als jij er een hele tekst mee op een taart wil schrijven kan dat natuurlijk ook. Ik zal je niet tegenhouden! 😉 

Waar koop je eetbare stiften?

Ik heb nog niet eerder eetbare stiften in de supermarkt zien liggen. Daarvoor zul je naar een (online) taartdecoratie winkel moeten gaan. Je zult de stiften meestal vinden bij de kleurstoffen.

eetbare stiften 2a

Welke soorten eetbare stiften zijn er?

Uiteraard is er niet maar één soort eetbare stift, je hebt verschillende merken. Ikzelf heb thuis 2 merken. Een pakketje met 10 kleuren van Americolor en een paar losse van Rainbow Dust.

De stiften van Americolor vind ik het prettigst werken. De inkt blijft er altijd goed uitkomen, het is niet zo dat hij hapert tijden het schrijven of tekenen. Heel belangrijk! De stiften hebben niet de allerdunste punt, maar door meer/minder kracht te zetten kun je heel goed spelen met de dikte van de lijnen.

Het andere merk dat ik heb is Rainbow Dust. Dit merk heeft talloos veel kleuren in het assortiment. Ook hebben deze stiften zowel aan de voorkant als de achterkant een punt. Een dunne en een dikke zoals je rechts op onderstaande foto ziet. De dunne punt is ideaal voor kleine details en stipjes. De punten van deze stiften zijn trouwens een stuk steviger dan die van Americolor. Dat vind ik zelf soms iets lastiger schrijven op bijvoorbeeld zacht fondant.

Mijn eetbare stift schrijft niet meer

Een enkele keer wil het wel eens gebeuren dat je eetbare stift niet meer zo lekker schrijft. Ik heb met de Americolor stift wel eens een gezichtje getekend op een koekje, maar door de kruimeltjes die aan de punt gingen zitten wilde de stift niet meer zo fijn schrijven. Je kunt de punt dan heel eenvoudig schoonmaken met een velletje keukenpapier. De inkt loopt vanzelf weer goed door de punt en je kunt hem prima gebruiken.

eetbare stiften 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. beka schreef:

    Wat leuk!!! Nu zou ik graag een voorbeeld zien waar u de stiften op gebruikt heeft. is dat mogelijk? alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *