Financiers met Lemon Curd

23 mei 2014
15

lemon curd financiers 1a

Vandaag het tweede recept uit de serie van drie die ik maakte onder leiding van Jeroen Goossens. Gelukkig is dit recept voor financiers met lemon curd wel compleet en kun je aan de slag zonder er ook maar over na te hoeven denken. Helaas moeten jullie het wel weer zonder stap-voor-stap foto’s doen. We moesten in een moordend tempo werken, naast dat ik geen tijd had voor foto’s vergat ik het door de drukte gewoon. Ook dit recept is gelukkig niet al te ingewikkeld en ik weet zeker dat jullie dit kunnen! Ze zijn goddelijk, dus ik zou gewoon lekker aan de slag gaan :).

lemon curd financiers 2a

lemon curd financiers 4a

Financiers met lemon curd

Een eenvoudig recept voor het zelf maken van financiers met lemon curd. Een heerlijk fris mini gebakje.
Porties: 4 financiers

Ingrediënten

Ingrediënten financiers

  • 5 eiwitten (niet geklopt)
  • 150 gram amandelpoeder
  • 60 gram tarwebloem
  • paar druppels amandelextract
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 170 gram kristalsuiker
  • snuf zout

Ingrediënten citroencustard

  • rasp en sap van 3 grote citroenen
  • 5 eieren
  • 50 gram maïzena
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker

Instructies

Bereiding financiers

  • Smelt de boter in een pannetje tot hij lichtbruin is, laat de boter even afkoelen.
  • Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot één geheel. In de Magimix Patissier is het supersnel klaar, je hoeft hem maar 45 seconden te laten draaien!
  • Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast om te stollen.
  • Vul de (ingevette en bebloemde) vormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze  in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Wij maakten ongeveer 18 financiers met dit recept.

Bereiding citroencustard

  • Klop de eieren en meng deze met de suiker en het citroenrasp. Los de maïzena op in het citroensap en voeg bij het eimengsel. Breng het geheel in een pannetje aan de kook en laat het zo’n 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Meng de boter er doorheen en zet opzij om af te koelen.
  • Jeroen Goossens maakte met een speciale (zelfgemaakte) mal deze balletjes van de custard. Die heeft natuurlijk niet iedereen, maar er zijn genoeg manieren om de custard toch te combineren met de financier. Spuit bijvoorbeeld kleine toefjes op een vel bakpapier en zet deze in de vriezer tot ze hard zijn.

Bereiding financiers met lemon curd

  • Als de financiers zijn afgekoeld en de custard vormpjes zijn hard, kun je deze mini gebakjes in elkaar zetten. Wij kregen om de gebakjes af te werken limoen schilletjes die in een suikerstroop hadden geweekt. Dit maakt het gebakje nog net dat beetje mooier!

lemon curd financiers 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Kayleigh schreef:

    Ik ben gek op financiers maar heb ze nog nooit met lemon curd gegeten! Ziet er wel echt goed uit 🙂

  2. christa schreef:

    misschien kan je die bolletjes maken met een meloen bolletjes tang?

    1. Laura's Bakery schreef:

      slim idee! Dan zou ik het eerst al goed koelen (en dan hopen dat ze niet blijven plakken).

  3. MySimplySpecial schreef:

    Wat zien ze er leuk uit!

  4. Anoeska schreef:

    Die zien er lekker uit zeg!

  5. afke de kort schreef:

    Ik heb een silicone malletje voor cakepops liggen. Die zijn overal te koop. Daarmee kun je misschien ook zulke mooie ronde lemoncurd balletjes maken. Ik ga het recept zeker uitproberen. Het water loopt me in de mond.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed idee inderdaad!

  6. Sandra schreef:

    Mmm, wat zien die er lekker uit! In wat voor vorm zijn de bodempjes gebakken? zou je daar ook een mini-cupcakevorm voor kunnen gebruiken, of worden ze dan te groot?

    Groetjes,
    Sandra

    1. Laura's Bakery schreef:

      je zou ook een mini cupcake vorm kunnen gebruiken maar dan niet zo vol doen zoals je bij cupcakes zou doen, dan krijg je wel redelijk hetzelfde effect.

  7. Sandra schreef:

    Dank je wel voor je reactie!

  8. gerard schreef:

    Misschien gaat het met een kleine ijstang.

  9. Lisanne schreef:

    Als ik “gewone” custard wil maken kan ik dan het citroensap vervangen door welk? O.i.d?

    1. Lisanne schreef:

      Welk moet melk zij.

    2. Laura schreef:

      Dat zou wel moeten lukken denk ik, je zou eventueel ook een ander custard recept kunnen gebruiken.

  10. Gerda schreef:

    Hoe plak je je de citroencustard balletjes op de financiers?

    1. Laura Kieft schreef:

      de financiers hadden een kuiltje, we konden ze er dus zo in leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *