Mini harten koekjes

Gepost: 9 februari 2015 Laatst bewerkt: 18 juni 2024
Mini harten koekjes

Na het maken van mijn lijstje met ideetjes voor Valentijn viel het mij op dat zo’n beetje alles harten bevatte. Beetje cliché, maar ja, daar draait Valentijn natuurlijk ook wel een beetje om. Ik besloot om ze er gewoon lekker in te laten zitten. Deze harten koekjes dus ook.

Ze zijn niet alleen heel leuk om te maken, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Omdat ze lekker klein zijn, zou je er heel goed een pot of iets dergelijks mee kunnen vullen. Mooie strik er omheen met een lief kaartje eraan en klaar is jouw Valentijn cadeau! Verpak de koekjes in bijvoorbeeld een leuke pot om ze cadeau te doen. Of smikkel ze gewoon lekker samen op.

BAKTIP: Voor deze koekjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.

mini harten koekjes 2a
mini harten koekjes 3a
mini harten koekjes 4a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mini harten koekjes

Voor Valentijn staat er en handige how to online voor het zelf maken van deze mini harten koekjes. Niet alleen heel leuk om te maken, maar ook om te geven!
Porties: 45 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

  • wit
  • rood = Americolor tulip red + Americolor Maroon

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Geef alle koekjes een rode basis en laat deze uitharden. Als het oppervlak goed hard is, kun je met witte icing de details aanbrengen. Ik hield het bij deze eenvoudige lijnen, maar je kunt het zo gek maken als je wilt. Maak een gestippelde rand, schrijf de naam van jouw geliefde op of juist alleen jullie initialen.
  • Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat zijn ze leuk!

  2. nadine schreef:

    Hoi laura,
    Moet je geen dikker lijntje hierom heen maken zodat de icing er niet afloopt. Ik had dit nammelijk 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan is je icing waarschijnlijk net iets te dun geweest. Als je de goede dikte hebt loopt het er niet vanaf.

  3. Wanne schreef:

    Super leuk, maar die van mij zijn zo slordig, hoe hard ik ook mn best doe!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is je icing misschien net iets te dik? Dat maakt het ook lastiger.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept