Poffertjes spiesjes

3 oktober 2016 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
41

poffertjes-spiesjes-1a

Zoals je weet deel ik zoveel mogelijk recepten hier op mijn blog. Maar soms is zo’n recept zó verschrikkelijk simpel, dat het eigenlijk geen recept meer te noemen is. Even heb ik daarom getwijfeld of ik dat soort ‘recepten’ dan wel wilde delen. Het antwoord daarop is ‘ja’ zoals je ziet. Want naast recepten, is het soms ook gewoon heel erg fijn om leuke ideeën op te doen. Misschien kennen jullie het concept van poffertjes spiesjes al, misschien ook niet. In dat laatste geval hoop ik je op een leuk idee gebracht te hebben. Ikzelf maakte de spiesjes met poffertjes voor mijn high tea, maar ze zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld een picknick! 

poffertjes-spiesjes-2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Poffertjes spiesjes

Poffertjes met poedersuiker en een klontje boter is natuurlijk een heerlijke klassieker. Maar deze poffertjes spiesjes mogen er ook wezen. Probeer ze zeker eens uit!

Ingrediënten

 • poffertjes (volgens recept)
 • fruit naar keuze
 • prikkers

Instructies

 • Als je de poffertjes zelf maakt, laat ze dan afkoelen voordat je de spiesjes maakt. Gebruik je kant-en-klare poffertjes? Laat ze dan even een beetje op kamertemperatuur komen, dan zijn ze lekkerder.
 • Zet vast al het fruit klaar dat je wilt gebruiken en snijd dit waar nodig in stukjes. Neem dan een prikker en rijg hier afwisselend fruit en poffertjes aan. Meer is het niet.
Bewaren

De poffertjes spiesjes kun je goed van tevoren maken, bewaar ze dan in de koelkast tot je ze serveert. Voor serveren kun je er eventueel ook nog wat poedersuiker over strooien.

En Lian, thanks voor je hulp bij het maken van deze spiesjes! Een paar extra handjes waren erg fijn bij het organiseren van de high tea!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Yolanda schreef:

  Ziet er lekker uit. Ook heel erg leuk als traktatie voor op school!

 2. Margot schreef:

  Ik heb al heel lang geen poffertjes meer gegeten, maar ik heb er nu wel trek in!

 3. Caroline schreef:

  Wat een leuk idee!

 4. annelies schreef:

  ontzettend leuk idee ga ik zeker een keer uitproberen het is gemakkelijk dat je het van tevoren klaar kan maken leuk voor oud en nieuw of als je visite krijgt en niet te lang in de keuken wilt staan.

 5. Nicole schreef:

  Wat een leuk idee! ze zien er zo vrolijk uit!

 6. Alles op een stokje is lekker, leuk idee!

 7. Hoi Laura, wat een super leuk idee! Ik wil ze maken als tractatie op school. Als ik kant en klare poffertjes gebruik, moeten deze dan eerst verwarmd worden, voordat ik ze aan een spiesje rijg? En zou ik ze de avond tevoren klaar kunnen maken of blijft dat dan niet lekker?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik verwarmde ze niet van tevoren, maar kijk even op de verpakking of dit wordt aangeraden voor de zekerheid. Een dag van tevoren kan ook prima.

 8. Gea schreef:

  Ik heb ze vanmiddag samen met mijn kleinzoon van 6 jaar gemaakt. Hij vond het erg leuk en lekker. Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen