Pizza twisters

12 februari 2016
61

pizza twisters 1a

Pizza met een twist zou ik kunnen zeggen, want dat dekt wel de lading voor deze verrukkelijke pizza twisters! In het verleden heb ik al eens eerder twisters gemaakt, maar dan met bladerdeeg. De parmaham twisters bijvoorbeeld. Als variatie daarop wilde ik wel eens twisters met pizzasmaak maken, maar eigenlijk voldeed bladerdeeg dan niet meer. Ik kon veel beter een pizzabodem gebruiken, dan worden het pas echte pizza twisters!

pizza twisters 2a

Pizza twisters

Pizza, maar dan anders: pizza twisters. Ze zijn erg makkelijk om te maken en ontzettend lekker voor bij de borrel.
Porties: 8 (flinke) twisters

Ingrediënten

  • kant en klare pizzabodem op rol (of maak zelf volgens recept)
  • tomatensaus
  • geraspte kaas
  • salami

Instructies

  • Rol het deeg uit en leg op je werkblad, met een deegroller rol je het deeg in de lengte dun uit. Halveer het deeg en smeer tomatensaus op beide kanten. Op één stuk deeg hoef je maar een heel klein beetje te smeren, dat dient meer als plakmiddel. Op de andere helft kun je een iets dikker laagje smeren, maar gebruik zeker niet te veel.
  • Over de kant met de meeste saus strooi je een handje geraspte kaas, daarover verdeel je de plakjes salami. Leg het andere stuk deeg bovenop het belegde deel. Met een pizzaroller (of mes) snij je het deeg in repen. Maak ze zo smal of breed als je wilt, ik koos voor iets bredere repen en haalde er in totaal 8 uit.
  • Verplaats de repen naar een met bakpapier beklede bakplaat en draai beide uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat.
  • Bak de pizza twisters in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Zowel koud als warm zijn deze pizza twisters heerlijk. Serveer ze bij een borrel (maak ze dan eventueel wat kleiner), bij de soep, als onderdeel van een buffet of gewoon omdat je er heel veel zin in hebt.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Ze kunnen ook prima worden ingevroren.

pizza twisters 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Ellen schreef:

    Oh jummie! Ik heb al eens iets gelijkaardigs gemaakt, maar zo slim om twee deeglappen op elkaar te leggen!

  2. Margot schreef:

    Wat zien ze er heerlijk uit!

  3. Emma schreef:

    Ze zien er echt onwijs lekker uit Laura! Mmm!

  4. Marja schreef:

    Super leuk! Ik ga ze proberen met mijn deeg van de taart flambe!

  5. Nicole schreef:

    Heerlijk zeg! En lekker snel klaar ook!

  6. Marjel schreef:

    Vanavond gemaakt! Heeeerlijk, makkelijk en snel!!!

  7. Anne schreef:

    Zou ik deze ook kunnen maken en dan invriezen? Zien er erg lekker uit!

    1. Laura schreef:

      Dat kan zeker.

  8. D. Oostindie schreef:

    Ik krijg ze niet gedraaid… Als ik ze dan op het bakpapier wil leggen, rekken ze helemaal uit… Hoe kan dit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is niet gek hoor dat ze wat langer worden wanneer je de draai in het deeg maakt.

  9. Femke schreef:

    Deze ga ik zeker maken .lekker snack for mijn kind ( maar ook voor mij 😉 zo tussen Door. Jamm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *