Pizza met een twist zou ik kunnen zeggen, want dat dekt wel de lading voor deze verrukkelijke pizza twisters! In het verleden heb ik al eens eerder twisters gemaakt, maar dan met bladerdeeg. De parmaham twisters bijvoorbeeld. Als variatie daarop wilde ik wel eens twisters met pizzasmaak maken, maar eigenlijk voldeed bladerdeeg dan niet meer. Ik kon veel beter een pizzabodem gebruiken, dan worden het pas echte pizza twisters!
Pizza twisters
Ingrediënten
- kant en klare pizzabodem op rol (of maak zelf volgens recept)
- tomatensaus
- geraspte kaas
- salami
Instructies
-
Rol het deeg uit en leg op je werkblad, met een deegroller rol je het deeg in de lengte dun uit. Halveer het deeg en smeer tomatensaus op beide kanten. Op één stuk deeg hoef je maar een heel klein beetje te smeren, dat dient meer als plakmiddel. Op de andere helft kun je een iets dikker laagje smeren, maar gebruik zeker niet te veel.
-
Over de kant met de meeste saus strooi je een handje geraspte kaas, daarover verdeel je de plakjes salami. Leg het andere stuk deeg bovenop het belegde deel. Met een pizzaroller (of mes) snij je het deeg in repen. Maak ze zo smal of breed als je wilt, ik koos voor iets bredere repen en haalde er in totaal 8 uit.
-
Verplaats de repen naar een met bakpapier beklede bakplaat en draai beide uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat.
-
Bak de pizza twisters in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Oh jummie! Ik heb al eens iets gelijkaardigs gemaakt, maar zo slim om twee deeglappen op elkaar te leggen!
Wat zien ze er heerlijk uit!
Ze zien er echt onwijs lekker uit Laura! Mmm!
Super leuk! Ik ga ze proberen met mijn deeg van de taart flambe!
Heerlijk zeg! En lekker snel klaar ook!
Vanavond gemaakt! Heeeerlijk, makkelijk en snel!!!
Zou ik deze ook kunnen maken en dan invriezen? Zien er erg lekker uit!
Dat kan zeker.
Ik krijg ze niet gedraaid… Als ik ze dan op het bakpapier wil leggen, rekken ze helemaal uit… Hoe kan dit?
Dat is niet gek hoor dat ze wat langer worden wanneer je de draai in het deeg maakt.
Deze ga ik zeker maken .lekker snack for mijn kind ( maar ook voor mij 😉 zo tussen Door. Jamm