Bladerdeeg twisters met Parmaham en kruidenkaas

13 augustus 2021
Bladerdeeg twisters met Parmaham en kruidenkaas
33

Er was een tijd dat al mijn borrelhapjes met bladerdeeg werden gemaakt. Dat is nu zeker niet meer het geval, maar ik blijf het leuk vinden om bladerdeeghapjes te maken. Deze bladerdeeg twisters met Parmaham en kruidenkaas waren ook weer zo’n succes. En dat terwijl ze echt niet moeilijk zijn om te maken. Ik combineerde 3 van mijn favoriete ingrediënten en maakte er supersnel deze twisters van. De oven in en daarna heb je een heerlijk borrelhapje om op tafel te zetten.

Bladerdeeg twister met Parmaham en kruidenkaas

Bladerdeeg, kruidenkaas en Parmaham. Drie van mijn favoriete ingrediënten, dat kan alleen maar lekker worden.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 4 plakken parmaham
  • 1 ei om in te smeren
  • sesamzaad ter decoratie

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en smeer het bladerdeeg in met de kruidenroomkaas.
  • Over de lange kant bedek je de helft met plakken parmaham. Je hebt nu dus een langwerpig stuk bedekt met parmaham en een ander stuk dat niet bedekt is.
  • Vouw het onbedekte stuk over de parmaham heen. Gebruik een scherp mes of een pizzaroller om het stuk bladerdeeg in 16 strookjes te snijden.
  • Pak een strookje en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg alle twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer de twisters in met het geklutste ei en strooi er wat sesamzaad overheen.
  • Bak de bladerdeegtwisters in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte)
Tips

In plaats van parmaham zou je ook salami kunnen gebruiken. En de kruidenroomkaas kun je ook prima vervangen door andere smaken.

Bewaren

2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Monique schreef:

    Hoi Laura,
    Lijkt me een heerlijk hapje! Hoeveel bladerdeeg gebruik je voor deze snack (met deze hoeveelheden)? Ik weet niet precies hoeveel een rol is en ben van plan jouw basisrecept voor bladerdeeg te gebruiken voor het bladerdeeg.
    Groetjes Monique

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Ik gebruikte een rol van 40 x 24 cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *