Pesto-Parmaham twisters

11 augustus 2017
59

Ik ben dus niet zo’n groot liefhebber van vleeswaren. Voor op brood bedoel ik dan, die vleeswaren zul je bij mij nauwelijks in de koelkast vinden. En als het er dan toch ligt, heb ik er meestal bakplannen mee. Mijn favoriet zijn de Italiaanse hammen; Parmaham en prosciutto kan ik echt niet weerstaan. De Parmaham haalde ik onlangs weer in huis voor deze pesto-parmaham twisters. Met slechts 3 ingrediënten heb je deze hapjes binnen no-time op tafel staan. Een aanrader kan ik je vertellen. Ik weet zeker dat je ervan zult smullen.

Pesto-parmaham twisters

Je hebt maar 3 ingrediënten nodig om deze smaakvolle pesto-parmaham twisters op tafel te kunnen zetten. Eenvoudig én lekker dus!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 ol vers kant-en-klaar pizzadeeg
  • 3 volle eetlepels groene pesto
  • 5-6 plakjes parmaham

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit blik uit op je werkblad. Het is nu nog erg dik, niet handig voor deze twisters. Rol het daarom in de lengte uit met een deegroller, het werd bij mij ongeveer 1,5 keer zo lang.
  • Schep 3 volle eetlepels pesto op het deeg en smeer dit met de bolle kant van de lepel gelijkmatig uit. Leg er dan de plakjes Parmaham bovenop.
  • Met een pizzaroller of scherp mes snijd je het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed. Controleer of ook de Parmaham goed is doorgesneden, loop dit eventueel na met een scherp mesje.
  • Neem een reep deeg en vouw dit dubbel, pak de uiteinden beet en draai deze in tegenovergestelde richting van elkaar zodat er een ‘twist’ ontstaat.
  • Leg de twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de twisters in 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nog warm zijn deze twisters niet te weerstaan, maar afgekoeld kun je ook nog prima serveren natuurlijk. Je kunt ze zelfs een dagje van tevoren maken als je dit handig vindt.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Oh wat zien deze hartige pesto twisters er zalig uit en precies wat jij lekker vindt 😉
    Ik ga ze binnenkort ook eens maken maar dan toch weer wat anders.
    Bedankt voor het delen van dit lekkere recept!
    Liefs, mam ♥

  2. Johanna schreef:

    Ziet er heerlijk en lekker eenvoudig uit! Heb je ook tips voor een lekkere vegetarische variant? Behalve misschien het voor de hand liggende kaas.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dan voor kaas gaan, of misschien zongedroogde tomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *