Caprese croissants

24 oktober 2019
Caprese croissants
17

De meest klassieke Italiaanse smaakcombinatie? Vraag dit aan iemand en de kans is groot dat het antwoord caprese is; tomaat, mozzarella en basilicum dus. Ik heb deze drie ingrediënten inmiddels al in vele recepten verwerkt en het verveelt nooit. Een tijd geleden toen ik weer eens mijn koelkast doorliep omdat ik restjes wilde opmaken, had ik alles in huis voor deze caprese croissants. En aangezien ik nog moest lunchen, besloot ik gelijk aan de slag te gaan.

In plaats van verse tomaatjes had ik nog een halve pot met zongedroogde tomaatjes die op moest. Die zijn nog makkelijker dan de verse tomaatjes in dit geval, omdat ze minder vochtig zijn. De basilicum was al verwerkt in een heerlijke pesto en mijn mozzarella was geraspt. Je zou ook prima een bol mozzarella kunnen gebruiken hoor, maar houd dan wel rekening met extra vocht. Geraspte mozzarella zorgt net voor een wat beter resultaat in dit geval. Probeer het eens uit zou ik zeggen!

Caprese croissants

Heerlijke croissants gevuld met een klassieke Italiaanse smaakcombinatie: tomaat, mozzarella en basilicum.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 4-6 el pesto
  • 12 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Rol het deeg uit en volg de snijlijnen om er 6 driehoeken van te maken. Smeer het deeg in met pesto.
  • Snijd de tomaten fijn en verdeel deze met de mozzarella over het deeg.
  • Rol het deeg op tot croissants en leg op de bakplaat. Smeer ze in met het geklutste eitje en strooi er eventueel nog wat extra kaas over.
  • Bak de caprese croissantjes in 12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Ga jij deze heerlijke caprese croissants maken? Eet smakelijk alvast!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Halima schreef:

    Hi Laura, waar haal jij croissantdeeg? En welke soort?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon bij de supermarkt, die staan in het gekoelde versvak. Het merk maakt niet uit.

  2. Emma schreef:

    Ik vind het wel een beetje jammer dat sinds de nieuwe website er is dat er minder ‘stap voor stap’ foto’s zijn. Ik vond deze altijd heel makkelijk om mee te volgen 🙂 Maar je recepten blijven uiteraard nog steeds super!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Thanks voor je feedback! Dat zal ik meenemen. De oude stap-voor-stap foto’s heb ik niet verwijderd trouwens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *