De meest klassieke Italiaanse smaakcombinatie? Vraag dit aan iemand en de kans is groot dat het antwoord caprese is; tomaat, mozzarella en basilicum dus. Ik heb deze drie ingrediënten inmiddels al in vele recepten verwerkt en het verveelt nooit. Een tijd geleden toen ik weer eens mijn koelkast doorliep omdat ik restjes wilde opmaken, had ik alles in huis voor deze caprese croissants. En aangezien ik nog moest lunchen, besloot ik gelijk aan de slag te gaan.
In plaats van verse tomaatjes had ik nog een halve pot met zongedroogde tomaatjes die op moest. Die zijn nog makkelijker dan de verse tomaatjes in dit geval, omdat ze minder vochtig zijn. De basilicum was al verwerkt in een heerlijke pesto en mijn mozzarella was geraspt. Je zou ook prima een bol mozzarella kunnen gebruiken hoor, maar houd dan wel rekening met extra vocht. Geraspte mozzarella zorgt net voor een wat beter resultaat in dit geval. Probeer het eens uit zou ik zeggen!
Hi Laura, waar haal jij croissantdeeg? En welke soort?
Gewoon bij de supermarkt, die staan in het gekoelde versvak. Het merk maakt niet uit.
Ik vind het wel een beetje jammer dat sinds de nieuwe website er is dat er minder ‘stap voor stap’ foto’s zijn. Ik vond deze altijd heel makkelijk om mee te volgen 🙂 Maar je recepten blijven uiteraard nog steeds super!
Thanks voor je feedback! Dat zal ik meenemen. De oude stap-voor-stap foto’s heb ik niet verwijderd trouwens 🙂