
Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit zoete brood vind ik sowieso al lekker, maar als je er dan een suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen van maakt, wordt het pas echt een feest. Alle ingrediënten gaan heel erg goed samen en het resultaat ziet er bovendien nog eens feestelijk uit ook. Verder vind ik het door de frisse lemon curd een welkome afwisseling tussen de andere gerechten die tijdens de kerstdagen vooral warme en diepe smaken hebben. Ja hoor, deze broodpudding gaat hier zeker weten vaker gemaakt worden.

Suikerbroodpudding met frambozen en lemon curd
Ingrediënten
- 450 gram suikerbrood
- 75 gram frambozen vers
- 120 gram lemon curd
- 200 ml melk
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- poedersuiker ter decoratie
Instructies
- Snijd het suikerbrood in grove blokjes en verdeel over de ovenschaal.
- Klop het ei met de melk en de vanille-extract los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood eventueel door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
- Verdeel nu ook de frambozen en lemon curd met theelepels over de ovenschaal.
- Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Lekker! Ik wil hem een dag van te voren bereiden. Hoe kan ik het het beste serveren? Even in de oven (zo ja, hoelang) of is hij koud net zo lekker?
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Ik vind ‘m warm wel echt het lekkerst.
Kan ik het 1 dag na het maken, voor het serveren wel weer opwarmen en zo ja, hoe lang?
Ja dat kan, ik denk dat 5-10 minuutjes voldoende is.
Kan ik het met gewoon brood maken en extra suiker toevoegen? Wat zouden de verhoudingen dan zijn? Bedankt!
Zeker! Kijk hier maar eens voor de verhoudingen: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-broodpudding/