Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

Gepost: 8 december 2019 Laatst bewerkt: 2 december 2024
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit zoete brood vind ik sowieso al lekker, maar als je er dan een suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen van maakt, wordt het pas echt een feest. Alle ingrediënten gaan heel erg goed samen en het resultaat ziet er bovendien nog eens feestelijk uit ook. Verder vind ik het door de frisse lemon curd een welkome afwisseling tussen de andere gerechten die tijdens de kerstdagen vooral warme en diepe smaken hebben. Ja hoor, deze broodpudding gaat hier zeker weten vaker gemaakt worden.

BAKTIP: Dille & Kamille heeft mooie, eenvoudige ovenschalen die in meerdere kleuren en formaten verkrijgbaar zijn.

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen-2a

 

Broodpudding van suikerbrood met lemon curd

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Suikerbroodpudding met frambozen en lemon curd

Een simpel, maar onwijs lekker recept om in een handomdraai een heerlijk en fruitige broodpudding op tafel te zetten.
Porties: 4 personen
Voor een ovenschaal van ongeveer 15 x 25 cm

Ingrediënten

  • 450 gram suikerbrood
  • 75 gram frambozen vers
  • 120 gram lemon curd
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • poedersuiker ter decoratie

Instructies

  • Snijd het suikerbrood in grove blokjes en verdeel over de ovenschaal.
  • Klop het ei met de melk en de vanille-extract los en schenk over het geheel. Hussel de stukjes brood eventueel door zodat ze het eimengsel goed opnemen.
  • Verdeel nu ook de frambozen en lemon curd met theelepels over de ovenschaal.
  • Bak de broodpudding in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker over.
Bewaren

Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Ella Maria schreef:

    Lekker! Ik wil hem een dag van te voren bereiden. Hoe kan ik het het beste serveren? Even in de oven (zo ja, hoelang) of is hij koud net zo lekker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Ik vind ‘m warm wel echt het lekkerst.

      1. Ilse schreef:

        Kan ik het 1 dag na het maken, voor het serveren wel weer opwarmen en zo ja, hoe lang?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja dat kan, ik denk dat 5-10 minuutjes voldoende is.

  2. Valérie schreef:

    Kan ik het met gewoon brood maken en extra suiker toevoegen? Wat zouden de verhoudingen dan zijn? Bedankt!

  3. Fenna schreef:

    Zijn er ook andere opties waar ik de frambozen en lemon curd mee kan vervangen ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker, je kunt ook voor ander fruit gaan en andere curd/jam/pasta. Chocolade/nootjes/karamel, noem maar op kan allemaal!

  4. Fenna schreef:

    Heb je zelf een aantal lekkere combinaties waar je de frambozen en curd mee kan vervangen. En zou het ook met diepvries fruit kunnen bijvoorbeeld diepvries blauwe bessen of aardbeien en welke curd/jam/pasta zou hier dan bij passen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet uitgetest, maar denk dat het ook met diepvries fruit kan. Wel belangrijk dit goed uit te laten lekken omdat het vaak vochtiger is. Je kunt ook voor ander fruit gaan en andere curd/jam/pasta. Chocolade/nootjes/karamel, noem maar op kan allemaal!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept