Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit zoete brood vind ik sowieso al lekker, maar als je er dan een suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen van maakt, wordt het pas echt een feest. Alle ingrediënten gaan heel erg goed samen en het resultaat ziet er bovendien nog eens feestelijk uit ook. Verder vind ik het door de frisse lemon curd een welkome afwisseling tussen de andere gerechten die tijdens de kerstdagen vooral warme en diepe smaken hebben. Ja hoor, deze broodpudding gaat hier zeker weten vaker gemaakt worden.
BAKTIP: Dille & Kamille heeft mooie, eenvoudige ovenschalen die in meerdere kleuren en formaten verkrijgbaar zijn.
Lekker! Ik wil hem een dag van te voren bereiden. Hoe kan ik het het beste serveren? Even in de oven (zo ja, hoelang) of is hij koud net zo lekker?
Eenmaal afgekoeld kun je broodpudding 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Ik vind ‘m warm wel echt het lekkerst.
Kan ik het 1 dag na het maken, voor het serveren wel weer opwarmen en zo ja, hoe lang?
Ja dat kan, ik denk dat 5-10 minuutjes voldoende is.
Kan ik het met gewoon brood maken en extra suiker toevoegen? Wat zouden de verhoudingen dan zijn? Bedankt!
Zeker! Kijk hier maar eens voor de verhoudingen: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrije-broodpudding/
Zijn er ook andere opties waar ik de frambozen en lemon curd mee kan vervangen ?
Zeker, je kunt ook voor ander fruit gaan en andere curd/jam/pasta. Chocolade/nootjes/karamel, noem maar op kan allemaal!
Heb je zelf een aantal lekkere combinaties waar je de frambozen en curd mee kan vervangen. En zou het ook met diepvries fruit kunnen bijvoorbeeld diepvries blauwe bessen of aardbeien en welke curd/jam/pasta zou hier dan bij passen?
Ik heb het niet uitgetest, maar denk dat het ook met diepvries fruit kan. Wel belangrijk dit goed uit te laten lekken omdat het vaak vochtiger is. Je kunt ook voor ander fruit gaan en andere curd/jam/pasta. Chocolade/nootjes/karamel, noem maar op kan allemaal!