Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel

21 oktober 2020
Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel
110

Als je ooit al eens mijn basisrecept voor chocolate chip cookies hebt gemaakt, snap je dat je hier prima mee kunt (en wilt!) variëren. In deze chocolate chip koeken met pecannoten en karamel gebruikte ik in plaats van pure of melkchocolade ook een witte chocolade. Dat past goed bij de karamel en maakt het tot een heerlijk geheel. Ik heb uit enthousiasme de koeken zeer goed gevuld met chocola, noten en karamel. En het was verrukkelijk!

Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel

Chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel. Lekkerder wordt het niet.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 175 gram chocolate chips (witte chocolade)
  • 50 gram pecannoten fijngehakt
  • 25 gram karamelblokjes

Instructies

  • Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg.
  • Kneed als laatst de chocolate chips, noten en karamelblokjes gelijkmatig door het deeg en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
  • Verdeel het deeg in 16 stukken en draai hier balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze wat platter.
  • Bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren

De koeken zijn 1-2 weken houdbaar in een goed afgesloten verpakking.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Marja schreef:

    Dank voor dit recept, het zijn heerlijke koeken. Hebben ze al vaker gemaakt en de koeken invriezen gaat ook goed. Zo hebben we altijd iets lekkers in huis.

  2. Rita schreef:

    Ik heb de Chocolate chip koeken met pecan en caramel nu al vaak gemaakt. Het is een heerlijk en makkelijk recept. Mijn kinderen die in de VS zijn opgegroeid zijn enorm enthousiast. En dat zegt veel! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *