Als je ooit al eens mijn basisrecept voor chocolate chip cookies hebt gemaakt, snap je dat je hier prima mee kunt (en wilt!) variëren. In deze chocolate chip koeken met pecannoten en karamel gebruikte ik in plaats van pure of melkchocolade ook een witte chocolade. Dat past goed bij de karamel en maakt het tot een heerlijk geheel. Ik heb uit enthousiasme de koeken zeer goed gevuld met chocola, noten en karamel. En het was verrukkelijk!
Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel
Chocolate chip koeken met pecannoten en karamel
Chocolate chip koeken met witte chocolade, pecannoten en karamel. Lekkerder wordt het niet.
Porties: 16 stuks
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 200 gram bloem
- snuf zout
- 1 tl baking soda
- 175 gram chocolate chips (witte chocolade)
- 50 gram pecannoten fijngehakt
- 25 gram karamelblokjes
Instructies
-
Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
-
Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg.
-
Kneed als laatst de chocolate chips, noten en karamelblokjes gelijkmatig door het deeg en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
-
Verdeel het deeg in 16 stukken en draai hier balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze wat platter.
-
Bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren
De koeken zijn 1-2 weken houdbaar in een goed afgesloten verpakking.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Dank voor dit recept, het zijn heerlijke koeken. Hebben ze al vaker gemaakt en de koeken invriezen gaat ook goed. Zo hebben we altijd iets lekkers in huis.
Ik heb de Chocolate chip koeken met pecan en caramel nu al vaak gemaakt. Het is een heerlijk en makkelijk recept. Mijn kinderen die in de VS zijn opgegroeid zijn enorm enthousiast. En dat zegt veel! ?
Heerlijke koeken – heb ze al op allerlei manieren gemaakt. Alleen de tip om ze te bewaren in een afgesloten trommel is echt overbodig 🙂 … ze zijn echt in no-time op!