Pancakes inspiratie

18 februari 2020
Pancakes inspiratie
22

Je hebt het vast al meegekregen: deze maand draait het bij De Bakstrijd om pancakes. We hebben al zalige inzendingen binnengekregen en mijn lijstje met pancakes die ik nog wil maken is flink gegroeid. En dat terwijl ik toch echt al heel wat verschillende soorten pancakes heb staan bakken de afgelopen jaren. Voor iedereen die wel mee wilt doen, maar even niet goed weet waar te beginnen heb ik een overzicht gemaakt met 10 soorten pancakes die ik de laatste jaren heb gemaakt. Met deze pancakes inspiratie kun je wel weer even vooruit dacht ik zo. Ik ben heel benieuwd welke nieuwe smaken jij bedenkt!

Laten we beginnen met twee basisrecepten die al jaren op Laura’s Bakery staan: de klassieke American pancakes en zalige yoghurt pancakes. Beide recepten zijn wel toe aan vernieuwing van de foto’s zie ik, gelukkig maak ik deze pancake recepten zelf regelmatig. Volgende keer gaan ze uit de pan niet gelijk naar de ontbijttafel, maar maken ze een tussenstop in mijn fotostudio.

Twee guilty pleasures van mij (ik heb er veel te veel) verwerkt in pancakes. Als eerst de fantastische cinnamon roll pancakes en ook de Oreo pancakes zijn absoluut heerlijk! Heb jij een van deze recepten al eens gemaakt?

Waar ik in de winter graag kies voor de cinnamon roll pancakes, zo richting de lente ga ik het liefst voor frisse smaken. De citroen-maanzaad pancakes zijn daar een goed voorbeeld van. Maar wat dacht je ervan om mini pancakes te bakken en deze om te toveren tot aardbeien pancake torentjes?

Over frisse pancakes gesproken: dan mogen deze blueberry-lemon pancakes uiteraard niet ontbreken. Een zalige smaakcombinatie die het ook in pancakes ontzettend goed doet. De kwark pancakes zelf zijn lekker fris, maar toevoeging van de warme appeltjes zijn ze extra lekker.

En dan als laatst: triple chocolate pancakes en carrot cake pancakes. Want laten we eerlijk zijn: chocolade is altijd goed. En hetzelfde geldt voor carrot cake (het is je vast al opgevallen dat ik dit in veel baksels verwerk).

Tot zover dit overzicht met inspiratie voor jullie pancake bakkers! Mocht je eens willen neuzen tussen alle pancakes op het blog, kijk dan eens in deze categorie. Ik weet zeker dat er iets lekkers voor je tussen zit.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *