Citroen-maanzaad pancakes

Gepost: 16 oktober 2017 Laatst bewerkt: 13 juli 2024
Citroen-maanzaad pancakes

Lekkere frisse citroen-maanzaad pancakes, of zoals de Amerikanen ze noemen: lemon poppyseed pancakes. Heerlijk voor bij het ontbijt of als lunch en met dit makkelijke recept kun je direct aan de bak!

Citroen-maanzaad pancakes maken

Maanzaad om mee te bakken klinkt misschien raar, maar het is verrassend lekker! In mijn tweede boek staat een overheerlijk recept voor een citroen-maanzaad yoghurtcake en sinds ik die heb gemaakt wilde ik meer doen met deze smaakcombinatie. Omdat ik het ook weer de hoogste tijd vond voor pancakes, besloot ik het maanzaad weer eens met citroen te combineren. En dus zat ik laatst lekker te lunchen met zelfgebakken pancakes, beter kan het niet.

Meer citroen-maanzaad recepten

Citroen en maanzaad zijn een klassieke combinatie die overgewaaid is uit Amerika, net zoals het zalige recept voor lemon bars bijvoorbeeld. Het zijn inmiddels twee ingrediënten waar ik graag mee bak en dus vind je de nodige lekkere recepten hier online. Een paar van mijn favorieten:

Het Laura’s Bakery Bakboek

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding
Lemon poppyseed pancakes

 

CITROEN-MAANZAAD PANCAKES recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Citroen-maanzaad pancakes recept

Dit recept voor luchtige citroen-maanzaad pancakes bewijst dat bakken met maanzaad een heel goed idee is. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 4 tl maanzaad
  • 2 eieren (M)
  • 300 ml melk

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker, citroenrasp en maanzaad. Roer vast even met een spatel door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren en melk. Neem een garde (of spateom het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Bewaren

Krijg je de pancakes niet in één keer op? Dan kun je hier lezen hoe je ze kunt bewaren voor een andere keer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Nelleke schreef:

    Hoi Laura,

    Even een vraagje over de maanzaadpancakes, kan je de bloem ook door speltbloem vervangen of ander soort bloem/meel?

    En dankjewel voor al die lekkere recepten, ik krijg vaak complimenten met jouw gebakte baksels!! ???

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb er geen ervaring mee, maar moet lukken lijkt mij.

  2. Marjet schreef:

    Waar koop je het maanzaad? In supermarkt is dit niet te koop…

    1. Laura Kieft schreef:

      Sommige supermarkten hebben het, maar ook bij de toko, molen en evt. online.

  3. Nancy schreef:

    Zojuist gemaakt met speltbloem inderdaad. Ook heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. Is prima gelukt! Combineert goed met een beetje provamel skyr yoghurt en wat agavesiroop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept