Getest: Zoku ice cream maker + recept chocolade ijs

1

Het weer werkt deze week niet echt mee voor onze zomerthema’s, maar we zetten gewoon stug door. Ooit gaat dat zonnetje weer schijnen zullen we maar zeggen. En wanneer het zo ver is kun je gelijk aan de slag met de verzamelde recepten. Vandaag heb ik naast een recept, ook een review voor jullie. Lian en ik hebben namelijk de Zoku ice cream maker getest! De ijsmakers hebben we gekregen, maar het leek ons zelf een leuk idee om ze te gebruiken in een video voor ons thema. In onderstaande video zie je hoe ze werken en wat we ervan vinden. Onder de video deel ik het recept voor het chocolade ijs met jullie. 

Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan hier! Abonneer je op mijn YouTube kanaal om geen video meer te missen.

Bij het editen kwam ik erachter dat we het totaal niet hebben gehad over de prijs, die ligt rond de 25 euro (afhankelijk van de kleur) zoals ik hier bij bol.com zie. Niet heel goedkoop, maar als je hem veel gebruikt is het zeker zijn geld waard. Eigenlijk net zoals bij de popsicle maker van Zoku.

Recept chocolade roomijs

voor 2 Zoku porties
  • 125 ml melk
  • 60 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • 40 gram cacaopoeder
  • snufje zout
Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en klop met een garde goed door elkaar zodat er geen klontjes in zitten. Zet de kom minimaal een half uur in de koelkast. Het werkt namelijk beter met een afgekoeld mengsel.

Giet de helft van het mengsel in een Zoku ijsmaker en begin gelijk met schrapen/roeren. Na 10 minuten zul je zien dat er een soort softijs is ontstaan. Je kunt nu het ijs naar wens op smaak brengen. Ik voegde frambozen en stukjes witte chocolade toe.

Je kunt het gelijk opeten, maar ook 20-30 minuten in de vriezer zetten als je liever een steviger ijs hebt.

 

Wat vinden jullie van deze ijsmaker? Wij vonden het ontzettend leuk om hem te proberen en ik ga hem zeker vaker gebruiken om lekkere smaken ijs mee te maken.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Josephine schreef:

    Leuk zeg! Ik heb zelf net een nieuwe electrische ijsmachine van een ander merk, maar dat je het bij de Zoku met de hand moet roeren, geeft het wel iets authentieks. (Ik hou namelijk van historische recepten.) Jullie chocolade-recept lijkt me lekker en makkelijk, dat wil ik ook uitproberen!

    Jullie eten het ijs uit de Zoku-bak: vriest het dan niet vast aan de metalen binnenkant?

    1. Lian van Rens schreef:

      Nee, zodra het ijs in zijn geheel is bevroren hebben wij daar geen probleem mee gehad. Je kunt het natuurlijk ook over scheppen. Maar het vrieselement warmt natuurlijk ook gewoon op bij kamertemperatuur.

  2. Marleen schreef:

    Leuk om te zien, maar tegen de tijd dat het ijs klaar is, heb ik al geen trek meer, omdat ik in de tussentijd heb lopen snoepen van de ingrediënten.

  3. Homemade by Joke schreef:

    Nou Lau, wat is dat leuk zeg zo’n ijsmaker.
    Ik had hem wel al gezien bij je thuis maar nu ook in gebruik en nog wel met zo’n duidelijke video van jou en Lian!
    Die wil ik graag een keer van je lenen om mijn favoriete ijsjes te maken……. hazelnoot ijs en karamel ijs 😉

    Liefs, mam ♥

  4. jeannine schreef:

    Ik vind het heel veel tijd kosten. Een ijsmachine die zelf vriest hoeft niet extreem duur te zijn. Laats zag ik online bij de Lidl een machine rond de 100 eur.

  5. Anneke Zwaan schreef:

    Hi Laura,
    Dank je eel boor de Leuk video’s en alle baktips. Zelf gebruik ik het mijn kitchenaid stand mixer als ijsmachine. Dakar is een uitbreidingsset Voortrekker. Reuse handing en nee the oak nite heel feel extra ruimte in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *