Het weer werkt deze week niet echt mee voor onze zomerthema’s, maar we zetten gewoon stug door. Ooit gaat dat zonnetje weer schijnen zullen we maar zeggen. En wanneer het zo ver is kun je gelijk aan de slag met de verzamelde recepten. Vandaag heb ik naast een recept, ook een review voor jullie.
Lian en ik hebben namelijk de Zoku ice cream maker getest! De ijsmakers hebben we gekregen, maar het leek ons zelf een leuk idee om ze te gebruiken in een video voor ons thema. In onderstaande video zie je hoe ze werken en wat we ervan vinden. Onder de video deel ik het recept voor het chocolade ijs met jullie.
Leuk zeg! Ik heb zelf net een nieuwe electrische ijsmachine van een ander merk, maar dat je het bij de Zoku met de hand moet roeren, geeft het wel iets authentieks. (Ik hou namelijk van historische recepten.) Jullie chocolade-recept lijkt me lekker en makkelijk, dat wil ik ook uitproberen!
Jullie eten het ijs uit de Zoku-bak: vriest het dan niet vast aan de metalen binnenkant?
Nee, zodra het ijs in zijn geheel is bevroren hebben wij daar geen probleem mee gehad. Je kunt het natuurlijk ook over scheppen. Maar het vrieselement warmt natuurlijk ook gewoon op bij kamertemperatuur.
Leuk om te zien, maar tegen de tijd dat het ijs klaar is, heb ik al geen trek meer, omdat ik in de tussentijd heb lopen snoepen van de ingrediënten.
Nou Lau, wat is dat leuk zeg zo’n ijsmaker.
Ik had hem wel al gezien bij je thuis maar nu ook in gebruik en nog wel met zo’n duidelijke video van jou en Lian!
Die wil ik graag een keer van je lenen om mijn favoriete ijsjes te maken……. hazelnoot ijs en karamel ijs 😉
Liefs, mam ♥
Ik vind het heel veel tijd kosten. Een ijsmachine die zelf vriest hoeft niet extreem duur te zijn. Laats zag ik online bij de Lidl een machine rond de 100 eur.
Hi Laura,
Dank je eel boor de Leuk video’s en alle baktips. Zelf gebruik ik het mijn kitchenaid stand mixer als ijsmachine. Dakar is een uitbreidingsset Voortrekker. Reuse handing en nee the oak nite heel feel extra ruimte in.