Oreo-Nutella muffins

7 april 2018
153

Wat ik zo ideaal vind aan muffins is dat ze zo snel en makkelijk te maken zijn. Je hebt geen mixer nodig en de ingrediënten heb ik altijd in huis. Hoewel ik de basis muffins al heerlijk vind, kijk ik toch altijd wel even in mijn kastjes hoe ik een lekkere variatie kan maken op deze basis. Dit keer viel mijn oog op een rol Oreo koekjes. Yes, Oreo muffins zouden het worden. Ze waren al bijna klaar om in de oven te gaan toen ik last minute besloot om ook nog wat Nutella toe te voegen, beste keuze ooit. Deze Oreo-Nutella muffins zijn namelijk gevaarlijk lekker!

Oreo-Nutella muffins

Oreo en Nutella, wie lust het niet? Combineer deze twee en het is een match made in heaven. Daarom zijn deze Oreo-Nutella muffins zo lekker!
VOOR 10-12 MUFFINS

Ingrediënten

 • 120 gram suiker
 • 300 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • snuf zout
 • rasp van een citroen
 • 2 eieren (M)
 • 250 ml melk
 • 120 ml zonnebloemolie
 • 2 tl vanille extract
 • 8 Oreo’s voor het beslag
 • 4 extra Oreo’s ter decoratie
 • 1 tl Nutella per muffin (ongeveer)

Instructies

 • Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
 • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn. Breek de Oreo’s (8 stuks) in stukjes en voeg toe aan het beslag en spatel ze erdoor.
 • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
 • Breek de extra Oreo’s in stukjes en verdeel deze over de muffins. Als laatst schep je bovenop elke muffin een beetje Nutella. De Nutella kun je gewoon bovenop het beslag laten liggen en hoef je niet af te dekken met meer beslag.
 • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
 • Laat de muffins kort afkoelen in de vorm voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te laten koelen.

Tips

De Nutella kan naar de bodem zakken, dat is niet erg. Bij mijn muffins zat het bij sommige uiteindelijk op de bodem, terwijl bij andere muffins de Nutella in het midden van de muffin zat of zelfs nog deels bovenop. En ze waren allemaal even lekker 😉 .
Bewaren

Over het bewaren van muffins lees je hier meer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

18 reacties

 1. marja schreef:

  hmmm…nutella en oreos…gevaarlijk lekker denk ik zomaar.
  wat voor muffinsvormpjes gebruik je als ik vragen mag ?
  groetjes marja

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik kocht deze bij Makro, maar bij kookwinkels zie ik ze ook wel eens 🙂

   1. marja schreef:

    Dank je wel …ik ga op zoek en zaterdag ga ik ze bakken 🙂

 2. Janneke schreef:

  Vandaag voor het eest deze heerlijke muffins gemaakt. Ze zien er heel mooi uit en ze smaken heerlijk maar de Nutella ligt er als een hard stuk bovenop.. hierdoor is hij korrelig geworden en dus niet zo als ik had verwacht. Ik heb ze 20 minuten op 195 gebakken omdat mijn oven iets warmer wordt dan ingesteld. Enig idee hoe dit kan?

  Groetjes,
  Janneke

  1. Laura Kieft schreef:

   Klinkt alsof je oven toch nog iets te heet heeft gestaan, of de muffins te hoog in de oven. Bij mij zakte de Nutella ook nog een beetje, misschien lag het bij jou net bovenop een koekjes waardoor het niet echt kon zakken?

  2. Bianca schreef:

   Hoeveel zesta van een Citroën gebryil je? Mercikes alvzst

 3. Rosa schreef:

  Ik heb mijn muffins met speltmeel volkoren gebakken is dat ook goed

  1. Laura Kieft schreef:

   Als jij ze lekker vond is dat ook goed 😉 Het kan, maar resultaten zijn met speltmeel wel even anders.

 4. Melanie schreef:

  Erg lekker muffins! Vandaag voor het eerst gemaakt en gelijk goed gelukt. Nou is mijn vraag: Hoeveel calorieën zitten er ongeveer in zo’n muffin?

  Groetjes Melanie

  1. Lian van Rens schreef:

   Dat rekenen wij niet uit en kan ik je dus helaas ook niet vertellen.

 5. Eva vis schreef:

  Dit klinkt heerlijk.
  Maar wat te gebruiken als je geen baking soda in huis hebt?

  1. Laura Kieft schreef:

   Je kunt bakpoeder gebruiken, maar dan heb je wel iets meer nodig.

 6. Hashi schreef:

  Top recept, mooie en lekkere muffins

 7. Isabelle schreef:

  Dank je wel voor het lekkere recept! Ik heb het gemaakt met kokosolie bij gebrek aan zonnebloemolie, maar dat lukte gelukkig ook 😊 Bij mij was de Nutella ook niet tot in de muffin gezakt, maar het smaakte nog steeds heel goed 👌

 8. Celine schreef:

  Ik heb meerdere keren muffinrecepten van deze site geprobeerd o.a. deze oreo muffins alleen ik krijg elke keer echt een hele harde bovenkant van de muffin zelfs als ik ze iets korter bak. Het heeft een beetje de textuur van een scone. Enig idee waar het aan kan liggen? Ik volg het recept echt volledig.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dan zou je oven te heet moeten zijn? Je kunt ook een bakje kokend heet water ernaast zetten in de oven, dat houdt de lucht vochtiger.

 9. Irma schreef:

  Zoooo lekker. Kun je de nutella ook onder t beslag doen? T smolt bij mij helemaal niet 🙁

  1. Laura's Bakery schreef:

   Oh wat gek, was de Nutella helemaal niet gesmolten of juist weer gestold na het afkoelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *