Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

MonChou soesjes

De klassieke MonChou taart omgetoverd tot soesjes. Dat kan alleen maar lekker zijn.
voor ongeveer 30 soesjes

Ingrediƫnten

  • half recept soesjes
  • 12-15 Bastogne koeken
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 gram MonChou
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 blik kersenvlaaivulling (of maak het zelf!)

Instructies

  • Begin met het maken van de soesjes volgens recept.
  • Maal de Bastognekoeken fijn.
  • Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Snijd een klein kapje van de soesjes af, je wilt net genoeg ruimte hebben om met een lepeltje de koekkruimels erin te scheppen.
  • Per soesje gebruik je ongeveer een (volle) theelepel Bastogne kruimels.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de MonChou room. Vul de soesjes met de room en eindig met een klein toefje bovenop.
  • Op deze toef plaats je ongeveer een eetlepel kersenvlaaivulling. Als laatst plaats je het kapje van de soes bovenop.
Tips
Je zult wellicht wat van de soesjes of juist de vulling overhouden. Het hangt maar net af van de grootte van de soesjes en de hoeveelheid room die je gebruikt. Restjes zijn hoe dan ook heerlijk om van te snoepen.
Bewaren
2-3 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.