Nijntje schuimpjes

12

Vorige maand vond ik het zo leuk om mee te doen aan de foodblogswap (ik maakte deze brownies) dat ik besloot deze maand gewoon weer mee te doen! Dit keer mocht ik iets leuks maken van het blog ‘Fun and Food‘ van Maaike. De naam zegt het al, leuke dingen maken met eten. Een eierkoek omtoveren tot een gaaf bootje bijvoorbeeld? De schuimpjes die Maaike maakte in de vorm van Nijntje trokken gelijk mijn aandacht. Die moest en zou ik maken! Ik vind ze geweldig leuk. Het was even uitvogelen hoe je nu het mooiste Nijntje kon maken, oren eerst of juist het gezicht? Ik heb verschillende manieren geprobeerd en degene met het mooiste resultaat leg ik graag aan jullie uit!

Nijntje schuimpjes

Dit zullen alle kleine kinderen leuk vinden: schuimpjes in de vorm van Nijntje! Ook fijn: ze zijn heel gemakkelijk te maken.
Porties: 16 tot 18 schuimpjes

Ingrediënten

 • 4 eiwitten
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram poedersuiker
 • 10 gram maïzena

Instructies

 • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
 • Zet een gladde ronde spuitmond (Wilton 1A) op een spuitzak en vul deze met schuim. Maak eerst de oren van Nijntje, deze moeten redelijk rechtop staan. Het is makkelijk om een plaatje op te zoeken om te kijken hoe de oren staan.
 • Maak dan het hoofd in een cirkelbeweging, werk hierbij van binnen naar buiten. Hou de spuitzak laag, de spuitmond mag best in het schuim blijven rusten, daarmee krijg je een veel gladder geheel. Als je stopt met spuiten, trek de spuitzak dan naar de zijkant zodat er geen puntje schuim rechtop komt te staan.
 • Mocht je het oppervlak nou niet glad genoeg vinden, gebruik dan de bolle kant van een theelepeltje om het voorzichtig wat gladder te wrijven. De vorm veranderd niet meer in de oven.
 • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
 • Nijntje is nog wat kaal wanneer hij uit de oven komt, daar brengen we verandering in met een eetbare zwarte stift. Teken met de stift de oogjes en het neusje (ik denk in ieder geval dat het geen mond is) op het schuim. Zo is Nijntje al veel beter te herkennen. Bij het tekenen zocht ik even een plaatje op van dit gezellige konijn zodat ik alles op de juiste plaats kon tekenen.
Tips

Ik gebruikte mijn eigen recept voor schuimpjes, kijk voor het recept van Maaike op haar website.

Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Het is dat de schuimpjes 2 uur in de oven moeten drogen, verder zijn ze heel gemakkelijk en snel te maken. Hartstikke leuk als traktatie of op een verjaardagsfeest.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Rebecca schreef:

  Ik vindt ze zoo schattig <3 :)
  Mag ik vragen wat foodblogswap is?

  1. Laura's Bakery schreef:

   De foodblogswap is een groep foodbloggers die elke maand een blog toegewezen krijgen van een andere foodblogger. Van deze blog maak je dan iets en dit post je op je eigen website. Heel eenvoudig concept maar superleuk om zo andere blogs te leren kennen!

 2. Anonymous schreef:

  Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 3. Karin Meijer schreef:

  Super leuk de Nijntjes. Ik heb ze gemaakt voor de baby shower van mijn dochter die toevallig helemaal weg is van Nijntje. Dank je wel voor het recept en het voorbeeld.

 4. Daan schreef:

  Hallo
  Mag ik vragen waar je die schrijfstift vandaan haalt?
  Gr danielle

  1. Laura Kieft schreef:

   Die zijn bij (online) taartdecoratiewinkels te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *